Вода – само 10 часа на ден. Почва режимът в Перник

Чешмите ще текат между 5 и 10 сутринта и от 17 до 22 часа
18 ное 2019 09:20,
12

От днес в Перник и някои села в областта се въвежда воден режим. Водоподаване ще има само по 10 часа в денонощието заради пресъхването на язовир Студена.

Вода ще има от 5 ч. до 10 ч. сутринта и от 17 ч. до 22 ч. вечер, пише "Tруд". Изчислено е, че при такъв график водата в язовира ще стигне за пет месеца.

Още по темата

Според жители на града не е нормално да нямат вода през 21 век и да е необходимо да се запасяват с вода в туби, легени и бидони.

Перничанин коментира, че ВиК имат най-голяма вина за режима на водата, защото е имало сигнали още юли и август, но от дружеството не са направили нищо и са разчитали да завали през есента.

Новоизбраният кмет на Перник Станислав Владимиров заяви, че общината е готова да заведе дела срещу ВиК дружеството в града, ако то не спазва поетите ангажименти за часовете, в които трябва да осигурява питейна вода. И отбеляза, че на този етап детските градини, училищата и болниците имат готовност за извънредната ситуация.

"Бях в една от детските градини и те имат необходимите съоръжения, за да приемат тези първи предизвикателства, пред които сме изправени с водния режим", каза Владимиров пред Bulgaria ON AIR.

Кметът допълни, че режимът ще продължи 5 месеца при отток от 1 млн. куб. м. на месец.

"От днес ВиК имат определени ангажименти, които трябва да спазват спрямо абонатите си и аз много стриктно ще съблюдавам дали в този времеви диапазон перничани имат вода", категоричен бе градоначалникът в ефира на "България сутрин".

Станислав Владимиров се надява природата да е по-благосклонна, да валят повече дъждове и да имаме снежна зима, за да може по-бързо да се излезе от ситуацията.

Перничани пък подготвят протест в сряда с искане за оставка на управителя на ВиК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kmetovete ot bsp sa si sviknali taka ot po minalia vek oste na rejim na vodata, rejim na toka, rejim na benzina, rejim na gaza, rejim na parnoto, kuponen rejim na hranata, kuponen rejim na drehi, kuponen rejim na obuvki, kuponen rejim na korekomski stoki, kuponen rejim na bg levove, kuponen rejim za darva, kuponen rejim za vaglista, za pironi, za balatum, za gips, za cement, za jeliaso, za knigi, za banani, na wc hartia, za sapun, za iaica, za hliab, rejim na tishina, rejim na hranene, sport...
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Samo pod sekret vi kazvam otivaite na toplata voda v velingrad i hisaria...a kmeta si ostavete na voden rejim... :-)
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При капитализма има само 10 часа вода на ден и режим на водата.
9
4
 
2
 
! Отговори
пп преди 4 години
Сменете кмета и нещата ще си дойдат на мястото! Припомняме си режима на вода и ток през комунизма....
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се спре водата и тръбите са празни, почват авариите, щетите ще са за милиони после, но на кой му дреме
7
2
 
12
 
! Отговори
Диана преди 4 години
А когато по нареждане на МИНИСТЕРСТВА СЕ ИЗТОЧВАТ ЯЗОВИРИТЕ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА ЗА ДА СПЯТ СПОКОЙНО ЧИНОВНИЦИТЕ никой нищо на забелязва нали!? И това всяка година се брои за борба с наводненията уж.
6
6
 
3
 
! Отговори
До до 2 преди 4 години
Нямаш доказателства, ако имаш, дай ги на прокуратурата! Шумкароидният кмет е виновен, оставка!
5
2
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Сутринта гледах един хидроинженер обясни ,че от 10г. /при управлението на ГЕРБ/ не са предприети нужните мерки. Само където не каза ,че гербаджийските калинки са виновни за дереджето на Перник и околията за водния режим.
4
2
 
13
 
! Отговори
Видими резултати преди 4 години
Това е държавен тероризъм в най-чистата му форма,Борисов усвои 32 милиона за ремонт на язовира,а резултата е видим, за кметицата Церовска ами тя вече е неоткриваема бе хора!
3
7
 
3
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Тези милите се върнаха в 'хубавото' тошево време...
2
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С кмет от БСП е така.
1
2
 
24
 
! Отговори
Ако Гешеф преди 4 години
А за бившата кметица от ГЕРБ, която източи питейната вода на перничани за да може мъжът й да произвежда и изнася ток, някакви санкцийки така, няма ли да има?