Разрушават дигата на плажа в Созопол, глобата е 6900 лв.

Имало разминаване с уведомлението от концесионера
24 ное 2019 13:32,
15
Разрушават дигата на плажа в Созопол, глобата е 6900 лв.
Снимка: Министерство на туризма

Почти премахната е вече пясъчната дига на Централния плаж в старата част на Созопол. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Министърът на туризма Николина Ангелкова разпореди съоръжението да бъде съборено и концесионерът започна действия. Вчера тя беше в Созопол, за да разговаря с местните хора, подали сигнал срещу изграждането на дигата.

"Винаги търсим обратна връзка с хората, ако има проблеми - решаваме ги заедно с консенсус и това ще продължи и в бъдеще", каза министърът пред гражданите на Созопол.

Още по темата

Разпоредената от нея спешна проверка установи, че има разминаване с уведомлението от концесионера, изпратено на 28 октомври до Министерството на туризма, Басейнова дирекция и общината.

Инспекцията показа, че при изграждане на дигата в Созопол е изземван пясък от заливаемата площ. Затова министърът разпореди възстановяване на съществуващото положение на плажа и неустойка по договора от 6900 лв.
В същото време дигите са изключително важни защитни съоръжения и не бива да бъдат отричани, те се ползват за защита на ивиците и инфраструктурата от морски бури навсякъде по света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Тази така наречена дига,не се е появила за 10-15 минути.Местните общински деребеи,са виждали как багера размахва стрелата,но на очичките им са били сложени дебели пачки и те са получили нещо като " парична" слепота.Както се казва,ако мине.След това и общината,и басейнова дирекция,и другите контролни,и надзорни институции,застават в странна поза,нещо от типа,ама кой ми изцапа гащичките=
8
1
 
4
 
! Отговори
??? преди 4 години
До11Имаш ли си понятие какво изобщо е дюна? До 12Този хотел го е проектирал братът на С. Станишев.
7
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПЕРНИЧАНИ ОСТАНАХА БЕЗ ВОДА ЩОТО ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ!!ВАРНЕНЦИ СЕГА ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ ПЛАЖ ЩОТО ГЕРБЕРСКИЯ КМЕТ ЩЕ ОДЪЛБОЧИ ПРИСТАНИЩЕТО ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ДОКАРВАТ ВЪГЛИЩА ЗА ТЕЦА И МРЪСОТИЯТА ЩЕ НАРАСНЕ 10 ПЪТИ!!!НА ТЕЗИ ИМ РАЗОРАХА ПЛАЖА УЖ ДИГА А РЕАЛНО СА ЗАРАВНЕНИ ДЮНИТЕ :DГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ И ПОЛУЧАВАШ ПЪЛНО СЪСИПВАНЕ!!И РЕМОНТА НА КРАСНО СЕЛО В СОФИЯ Е НАПЪЛНО СЪСИПАН НЯМА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ ВСИЧКО Е СЪСИПАНО! И ПАК ИЗБРАХА ГЕРБ АМИ НАСЕЛЕНИЕТО НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВА УЧАСТТА!
6
5
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЛЪЖАТ!!!!УЖ ПРАВЯТ ДИГА А ВСЪЩНОСТ ПРЕМАХВАТ СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ДЮНИ !!!ГЕРБ АКО НЕ ВИ ИЗМАМИ И СЪСИПЕ НЯМА ДА СА ТЕ!!!
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По този случай не показаха мнение на експерти по защита на бреговата ивица- ако това съоръжение ще запази плажа от вълните, какъв е толкова проблема? По-добре ли е без дига и без пясък напролет? Концесионера за да дава доста пари за копаене с багер и пролетта пак да заравнява, може би има полза от дигата...
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква красота на този плаж - на преден план някаква недовършена и рушаща се бетонна грозотия, използвана за публична тоалетна, а пред нея - разоран плаж. Как да не отиде човек на почивка там.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много показателна снимка с прекрасна гледка от "Централния плаж в старата част на Созопол".На първа линия 5-6 етажни комплекси, а отзад по-ниски къщи, които се намират в нещо средно между Люлин и Студентски град.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ще се строят....
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пясъка е ясно. Кога ще се махат бетонните коптори като този на снимката?