1500 лева за Нова година в Дубай или Банско: Реално ли е?

Пазарът определя стойността, важно е качеството на услугата
26 ное 2019 22:50,
35


Новогодишните празници наближават и подготовката за тях расте. Оказва се обаче, че посрещането на новата година в Банско струва колкото и в Дубай - около 1500 лева.

"Така както ще бъдете посрещнати за тази сума в Банско, е световно. Това, което ще получите в Банско срещу 1400 лева, в Дубай ви трябват 14 000 лева", коментира председателят на Института за анализ и оценка в туризма доц. Румен Драганов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му тази стойност за Банско е реална и нея я определя пазарът.

"Всяко нещо си има някаква стойност. Не говорим за скъпо и евтино. Няма глупави хора, на които ще кажете 1500 лева и те да отидат да ги дадат тези пари. Вие получавате изключително качествена услуга", заяви Драганов.

Законодателните предложения предвиждат местата, които могат да бъдат наети чрез платформи като Airbnb да подлежат на категоризация, от което следва да бъдат сертифицирани като места за настаняване.

"Една голяма част са категоризирани, друга не са. Това е забелязано от представители на парламента. Кметовете на общините се оплакваха, че не получават достатъчно пари като турстическа такса и като реакция е това предложение за промяна на Закона за бюджета", обясни председателят на Института за анализ и оценка в туризма пред Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да се спази Закона за електронното правителство и да се направи това, което правят и в другите държави - в реално време, когато има ревизиране на услуга за всяка една от платформите, да се очислява съответната сума за този, когото трябва - дали да отиде в НАП или в общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изтриват коментарите нон стоп откажете се и вие от днес бг пропагандисти
32
6
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 4 години
Щом има търсене, ще има и предлагане на подобна стойност! Банско определено е прекрасно място за посрещане на Нова година!
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът побесня и ..... опустя!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медиите си търсят нещо за писане, но защо се коментира колко струват кувертите за кръчмите не ми е ясно. Искаш да ходиш на почивка отваряш сайтовете и си избираш. Всичка Мара втасала сега и кувертите ни са проблем.
29
0
 
9
 
! Отговори
Кръчмите преди 4 години
Най-глупавото нещо е да си даваме парите за кръч*ми и храна с неясен произход.Жената готви традиционни БГ ястия, събираме се приятели взимаме 2-3 бутилки качествени питиета по сто-двеста лева бутилката, свирим на китари, пиано, камината и това е...В Банско откакто го окупираха мутрите не ходя. В Дубай също плъзнаха сутеньори, леки жени, мутри, и там не хода от години.Няма спасение мутрите, все още не ходят по планините и има райски кътчета, докато и там не направят спа центрове за кифлите
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най маловажншя въпрос е колко струва дадена почивка. Нямаш пари стоиш си в къщи на нова година, което според мен е най доброто решение. Иначе ,ако има кой да плаща тази цена ще се предлага, ако няма ще се намалява.
27
2
 
2
 
! Отговори
Оле ле ,хм преди 4 години
Къща за гости- хазяина да ви се мотае по краката и да ви следва постоянно .....
26
0
 
4
 
! Отговори
Мале мале преди 4 години
Ами ке ручате кренвирши " кучешка радост "
25
0
 
8
 
! Отговори
БАНСКИ СТАРЕЦ преди 4 години
Бил съм 2 пъти, на служебни мероприятия. Е, като в Банско такава наглост няма! Нека да кажат какво точно включват тези 1500 лв., вместо само общи приказки за качество. Или ще храмят с наденица "Бански старец" за по 100 лв. порцията? Имахме един случай, в който собственика на ресорантчето към хотела изкара сметка, че за една вечер 15 души са изпили 10 литра златна ракия и 15 бутилки вино. Сумата беше доста над 1500 лв. Т.е. може. И ако мислите да идетете на дискотека, внимавайте с местните!
24
0
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До Анонимен 21 А ти от къде си сигурен, че не съм резервирал къща за гости ?Или така да напишеш нещо и ти.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам от къде ги измислят тия цени, но това може да се провери в интернет.Чрез тази статия всеки трябва да се убеди че от медиите нищо не става..
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всеки му се иска безплатно да го поят, хранят и да чистят след него.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не ми се връзва Нова година с 35 градусовата жега в Дубай. Освен това си обичам свинското и ракията.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПитамВ Банско има стотици хотели. От свръхлуксозен Кемпински до долнопробни семейни квартирки. Това, че 2 или 3 са фалирали нищо не значи.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До съветХубавите къщи за гости са заети поне от 6 месеца за нова година.Евентуално за догодина може и да се вредиш.
18
1
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Къщите за гости спасяват положението. Помислете за този вариант.
17
1
 
9
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Имаше публикации за фалирали и продаващи се хотели в Банско и за ниските цени на жилищата . Сега куверти по 1 500 лв.Какво става там ?
16
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16Кой ти е виновен, че си негодник и повече от 600 лв не можеш да си заработиш?
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да си заобиколен с обичащи хора като семейството, а за банско нормални работещи на скромна заплата няма да има а и те това очакват фамилията на тиквоработещите шушанки.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми ходетев Дубай бе.Какъв е проблемът? Границите ли са затворени?