1500 лева за Нова година в Дубай или Банско: Реално ли е?

Пазарът определя стойността, важно е качеството на услугата
26 ное 2019 22:50,
35


Новогодишните празници наближават и подготовката за тях расте. Оказва се обаче, че посрещането на новата година в Банско струва колкото и в Дубай - около 1500 лева.

"Така както ще бъдете посрещнати за тази сума в Банско, е световно. Това, което ще получите в Банско срещу 1400 лева, в Дубай ви трябват 14 000 лева", коментира председателят на Института за анализ и оценка в туризма доц. Румен Драганов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му тази стойност за Банско е реална и нея я определя пазарът.

"Всяко нещо си има някаква стойност. Не говорим за скъпо и евтино. Няма глупави хора, на които ще кажете 1500 лева и те да отидат да ги дадат тези пари. Вие получавате изключително качествена услуга", заяви Драганов.

Законодателните предложения предвиждат местата, които могат да бъдат наети чрез платформи като Airbnb да подлежат на категоризация, от което следва да бъдат сертифицирани като места за настаняване.

"Една голяма част са категоризирани, друга не са. Това е забелязано от представители на парламента. Кметовете на общините се оплакваха, че не получават достатъчно пари като турстическа такса и като реакция е това предложение за промяна на Закона за бюджета", обясни председателят на Института за анализ и оценка в туризма пред Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да се спази Закона за електронното правителство и да се направи това, което правят и в другите държави - в реално време, когато има ревизиране на услуга за всяка една от платформите, да се очислява съответната сума за този, когото трябва - дали да отиде в НАП или в общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1500 такова да им излезат на *** на нашите мутро хотелиери
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Дубай няма да ви пуснат Шушана.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с 40 лв.пенсионерски КОЛЕДЕН БОНУС точно там ще отида.
10
1
 
5
 
! Отговори
Сейшели и Малдиви преди 4 години
На нас не ни пука за вашите тревоги. На Малдивите си е хубаво. На Сейшелите също.
9
9
 
5
 
! Отговори
От Дубай преди 4 години
За 1500 лв ще получиш сламена колиба в пустинята при камилите !!!Стая 5 звезди в Дубай почва от 2000 евро нагоре и стига до 50 000 НА ВЕЧЕР !!!! Сравнявате от Букинг най-евтините коптори в Дубай с най-голямо лукс в Банско!!!!!Смешници!!!
8
2
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
След като Банско се пълни за Нова Година значи парите са справедливи .Трябва да си тотален Бизнес лаик за да не получаваш максимума за услугата която предлагаш .Такива "бизнесмени" обикновенно фалират за 1-2 години !!
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aми какъв е проблема? Дори и 15000, да искат за Банско, ако има кой да ги плати.... воала. Аз пък ще си прекарам празника с приятели примерно за около 100-150 кинта и всички ще сме ок. Всеки гледа от свойта камбанария и се простира с това което има. Прав е по долу колегата че дори и на площада на Враца, който иска ще си изкара и супер!!! Весели наближаващи празници на всички!!!
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За една вечер на човек 1500 лв? Е тва ще е една вечеря някакво пиене и хотелска стая.Добре,щом има желаещи да ходят.Даже 1500 малко ми се струва все пак Банско е една от забележителностите на европейският континент.Поне 5000 даже 10000 най добре.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЯзекаТо щото Дубай е един градски блян...
4
3
 
18
 
! Отговори
Офффф преди 4 години
Ама като вземете с тези сравнения... Хайде, приятен път с Уиз Еър. На всеки е ясно както, че в Банско можеш да отидеш на Нова година и за 300 лева, така и че в Дубай можеш да отидеш за 20,000. На който идеалът му е Дубай, жив и здрав. 100% някой на площада във Враца ще изкара по-истински от онези, дето ще идат да се тагнат пред входа на Бурж ал не знам си кой си... Много изместихме фокуса.
3
5
 
28
 
! Отговори
Язека преди 4 години
За Дубай ми се вижда скъпичко 1500 лв, но за Банско е ОК - все пак това е мечтата на селянина.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верваме, ***. Ако ще давам толкова пари, няма да е Банско.
1
0
 
22
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Тая овина не я ли пуснахте в неделя? И същия този сравни Дубай с Банско!