Хепатит А в севлиевските школа, спряха първолаците от час

Учебните занятия за тях са прекратени до 29 ноември
27 ное 2019 12:15,
1
Хепатит А в севлиевските школа, спряха първолаците от час
Снимка: Pixabay

Кметът на Севлиево Иван Иванов е обявил със заповед за неучебни дните от днес до 29 ноември. Заповедта важи за първокласниците от средното училище "Васил Левски". Причината е, че през последния месец има няколко установени случаи на хепатит А в училището. Това съобщиха от общината.

Още по темата

Заедно с Регионалната здравна инспекция вече са предприети мерки да се предотврати разпространението на заразното заболяване в региона, обясниха от общината. Всички останали класове от учебното заведение ще продължат обучението си.

В Севлиево от хепатит А се лекуват три деца от училище "Васил Левски". Първото заразено дете вече е изписано и е на домашно лечение, а другите две са настанени в инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов".

По препоръка на Регионалната здравна инспекция е предприето допълнително медицинско наблюдение и ежедневна двукратна дезинфекция на повърхностите и санитарните помещения в училището. Поставени под медицинско наблюдение са хората от училището, които не са боледували или не са имунизирани срещу хепатит А, съобщиха от инспекцията. Извършена е проверки за спазването на противоепидемичния режим в учебното заведение, дезинфекциран е и басейнът в сградата.

Проверките продължават, за да се гарантира спокойствието на хората, както и да не се допуснат нови случаи на зараза, категорични са от РЗИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари