Чума по дивите прасета в Горна Оряховица

Забраняват отстрела в три ловни полета в района
7
Чума по дивите прасета в Горна Оряховица
Снимка: Pixabay

Африканска чума по дивите прасета регистрираха в Горна Оряховица.

За 30 дни е забранен ловът на дива свиня, няма ограничения за туризъм и горскостопански дейности.

Издадени са заповеди, които забраняват отстрела на дива свиня в три ловни полета около Горна Оряховица, попадащи в инфектираната зона.

Определени са подзоните, в които ловуването е разрешено, но при спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Държавното горско стопанство в Горна Оряховица разкри горещ телефонен номер  - 0885 826 600, на който гражданите могат да подават сигнали и да получават информация за заболяването Африканската чума по дивите свине.

През лятото всички домашни прасета в община Горна Оряховица бяха доброволно унищожени, защото попадаха в обхвата на голям промишлен свинекомплекс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Имаше един случай, преди седмица.Прасето, е умряло от старост, вземат се проби и от едната лаборатория казаха няма проблем, но от другата в София изпратиха отговор, че е чумаво.А третата лаборатория, която е в чужбина даде отрицателен резултат.А сега къжете, кой и защо така?И защо, когато има зараза не е поголвна, а тук едно там, едно на майна си Райна едно на пичка си лелина.При положение, че една сюрия, е от няколко животни, не може едно само да е болно, а другите да са ок.
5
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Имаше един случай, преди седмица.Прасето, е умряло от старост, вземат се проби и от едната лаборатория казаха няма проблем, но от другата в София изпратиха отговор, че е чумаво.А третата лаборатория, която е в чужбина даде отрицателен резултат.А сега къжете, кой и защо така?И защо, когато има зараза не е поголвна, а тук едно там едно, на майна си Райна едно.При положение, че една сюрия, е от няколко животни, не може едно само да е болно, а другите да са ок.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е интересно защо тези чумави диви прасета се въртят само в бедните и корумпирани източноевропейски страни като България и Румъния, но не смеят да прескочат до богатите и развити Германия, Дания, Франция и т.н. Даже в Полша има, а в Дойчланд няма! Наистина защо никой зоолог до сега не се е запитал на какво се дължи този феномен!?
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местните избори минаха и гербавата чума се развихри отново с пълна сила. А преди това нямаше нито един случай от лятото насам!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пръв път чувам за доброволно унищожени прасета.
1
1
 
5
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Чумата по свинете се прави от евреите, те в средновековието са хвърляли в кладенците чумаво месо, - нищо ново под слънцето особено за тях умствено непълноценните и тромави азербайджано-тюркски.