Фатален случай: 17-годишна почина в болница два дни след раждане

Трагедията се е случила в Панагюрище
Обновена: 3 дек 2019 15:29 | 3 дек 2019 14:27,
126
Фатален случай: 17-годишна почина в болница два дни след раждане
Снимка: Pixabay

17-годишната Мария Димитрова е починала след раждане в частната болница в Панагюрище, съобщи бащата на починалото момиче Огнян Янев пред "Фокус".

Той обясни, че дъщеря му е постъпила в лечебното заведение на 27 ноември, раждайки момченце чрез секцио.

Още по темата

"След раждането се чувстваше добре, ходихме да я видим. Кръсти детето на моето име - Огнян. На другия ден отидохме на свиждане. Тя видя бебето, радваше се, беше добре. На следващия ден следобед майка й отиде до болницата, за да я види. Тя отново беше добре. Вечерта получихме телефонно обаждане към 21.00 часа, че дъщеря ни е настанена в Интензивното отделение и е зле. Ходих в кабинета на лекаря, който беше водил раждането, за да му кажа, че тя не е е добре. Той ми каза, че тя е здрава и няма да има проблеми. Освен това ми каза да дойда сутринта, за да се уверя, че е здрава. Прибрах се вкъщи, на следващия ден сутринта се обадиха от болницата, за да ни кажат, че Мария е починала", обясни още Огнян Янев.

Опечаленият баща допълни, че не са им позволили да я видят, не им е обяснено и от какво е починала.

"Обадиха ми се от Пловдив, че тялото е в моргата на болница "Свети Георги". И там се молихме на лекарите да ни позволят да я видим, но отново не ни разрешиха", разказа Янев.

Бащата уточни, че е получил обаждане и от разследващ полицай, който е го информирал, че засега не могат да погребат детето си.

Окръжната прокуратура в Пазарджик е образувала проверка по случая.

Извършен е оглед от следовател, иззети са медицинските документи, свързани с лечението на починалата жена.

Назначена е комплексна експертиза от 3 вещи лица, която да определи причините за настъпването на смъртта. Докато не стане готова експертизата тялото на 17-годишната Мария Димитрова няма да бъде освободено.

"Разбираме, че на хората им е тежко, но трябва да приключи експертизата. Очакваме до две седмици това да стане", уточни говорителят на Окръжната прокуратура Пламен Пантов.

От частното здравно заведение е иззета цялата документация по случая. Разпитват се и свидетели.

"МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище, изказва най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Димитрова на нейните близки“, съобщиха от лечебното заведение.

Мария е била пациентка на лечебното заведение, където постъпва на 27 ноември за спешно цезарово сечение. Въпреки всички положени грижи и усилия от медицинските специалисти, на 28 ноември вечерта пациентката почива, уверяват от болницата.

Близките са уведомени своевременно – рано сутринта на 29 ноември, след което е назначена съдебно-медицинска експертиза. Пациентката е непълнолетна и затова повече подробности за състоянието ѝ не могат да бъдат давани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОСТАВЕТЕ ВИДЕОКАМЕРИ В БОЛНИЦИТЕ ДА СЕ ВИЖДА КАКВО ПРАВЯТ "ЛЕКАРИТЕ"
70
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОКОГА ЩЕ ИМА НЕНАКАЗАНИ БЕЗЧИНСТВА НА ЛЕКАРИ?
69
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да видим правителството дали ще накаже виновните лекари убийци
68
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кога ще вкарат лекарите убийци в затвора
67
6
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Pak be..... Sramota i gorem grev ... Nagant za BG doktorite
66
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Поредна... Хайде, хайде! Смърт има, виновни пак няма! Кой я е оперирал? Сама ли се е оперирала? Какъв е този т.нар. лекар с подобни неадекватни отговори? Така може да се държи човек, който не знае какво прави и не е сигурен в крайния резултат. В лекарския бранш е пълно с некадърни, както навсякъде. Лошото е, че грешките на лекарите са или под земята, или куцат по земята.Затова отношението на хората е толкова емоционално трудно се прощава.
65
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
я стига!...Какви са тия лиготии?!..АНАНИЕВ да е жив!!...Банкянския МУТРьО-тоже!
64
4
 
9
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Независима аутопсия да се провери дали органите са в тялото намирисва ми на по страшно.
63
5
 
3
 
! Отговори
Амена преди 4 години
Второ ЖЕЛАНО раждане
62
3
 
17
 
! Отговори
Амена преди 4 години
Даваха го по новините тази вечер - 17-годишна с второ раждане. Не знам подробности по случая, но не са малко рисковете при раждане в ранна възраст.А бебето здраво и готово за изписване, но никой не го поискал още ...
61
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите са убийци!!!
60
0
 
7
 
! Отговори
Поредна... преди 4 години
..възможност за медицинските експерти в този форум да развихрят фантазията си!
59
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой допусна тази грешка, непълнолетна да ражда и защо родителите са се съгласили, а не са я завели на аборт овреме, сега щеше да си е в училище и без такава голяма трагедия...значи родителите и изнасилвачът да си получат наказанията
58
1
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...spokoino,utre nai-mnogo bankioanskoto chudovishte da smeni zdravnia minister .inache sme si stabilni !!! Vsichkite prestapnici ot GERB se lendziat kakvi golemi NATO-ci sme .daje po- golemi ot Francia I Germania !??!! Soros e podgotvil novia zdraven ministar !!! Ubedena sam I taka do palnoto zalichavane na darjavata Balgaria I na ostanalite v neia balgari !!!
57
1
 
26
 
! Отговори
Една преди 4 години
За съжаление в 21 век все още има случаи, в които раждането е фатално. Не винаги медицината може да помогне, тя не е точна наука. Не винаги 2 и 2 прави 4. Но има и нещо друго. Лекарското отношение към пациентите в Бг понякога е ужасно. Това е наистина важна професия, която много уважавам, но едното ми дете е родено в Бг, а другото в САЩ. Може и да не съм попаднала на болница, но разликата е огромна. В Бг ми се караха за всичко, чувствах угризение, че имам въпроси.
56
5
 
27
 
! Отговори
anon преди 4 години
да ти убият детето и да не ти позволят дори да го видиш... кой знае какво се е случило. да ги намират кои са били безхаберните и да ги наказват... иначе няма оправия...
55
3
 
14
 
! Отговори
Русия преди 4 години
ЗдравеопаСната МУ система!ОПГ ГРОБ и Суджука убиват!Банани!Банани!
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГ е пълно средновековие за важните неща.
53
2
 
25
 
! Отговори
Киро Ананиев Доктора преди 4 години
Здравеопазването в днешна България съответства напълно на възцарилия се на територията и дикенсов капитализъм. Ето защо, за съжаление, поредната трагедия може да бъде всичко друго, но не и изненада.
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 49----------------------------------Говорят ги на онези 80% които хабер нямат от медицина,ама иначе акъл на лекарите дават.