Чужд гражданин строи незаконно в природен парк "Витоша"

Институциите го глобяват, а той продължава да издига новия си дом
16 дек 2019 10:17,
44
Чужд гражданин строи незаконно в природен парк "Витоша"
Снимка: NOVA

Природен парк „Витоша“ е напът да се сдобие с чисто нова жилищна сграда. Над година институциите в Перник се опитват да се справят с проблема, но законът не може да спре строежа на чуждестранния гражданин  Селахатин Сахин, съобщава Нова тв.

Още по темата

Собственикът не премахва сградата и другите незаконни обекти, а дори напротив, продължава да надгражда построеното.

Къща, фургон, тераси, ограда...

Това са само част от незаконно изградените неща на територията на  Природен парк „Витоша”. Още преди година и половина горските инспектори направили проверка. При нея са установени незаконни строителни дейности в обекта. Установено е изграждането на трегери, колони и изливане на бетон без съответните документи. Според собственика, който е чуждестранен гражданин, всичко е законно.

Според Салехатин той е купил имота от българи, цели 1600 квадратни метра. Сградата я е имало преди тук, но институциите напомнят, че тя е била доста по-малка, в момента се строи нещо съвсем различно.

„Дружеството - собственик на имота, подаде при нас инвестиционно предложение за реконструкция на съществуваща сграда. Ние я прекратихме поради недопустимост спрямо плана за управление на природен парк „Витоша”, казва младши експертът към РИОСВ-Перник Милица Фиданова.

„Аз направих реконструкция, след като купих къщата. Къщата падна и трябваше да я оправя. Тя падна, какво да направя? Аз направих същата къща…”, категоричен е Сахин.

Институциите издават нареждане за спиране на строежа, но никой не ги слуша

Неколкократно институциите са издавали заповеди за спиране на строежа, но без резултат. Човекът си продължава да си работи и възникват нови и нови неща. Вече е започнал да строи и канализация.

Досега на собственика е наложена глоба само от служителите на природен парк „Витоша”, от общината са му издали заповед да отстрани незаконните обекти до средата на следващия месец. От екоинспекцията глоба не е наложена.

По случая е сезирана и областната прокуратура в Перник, която е образувала досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"чуждестранния гражданин Селахатин Сахин"-- а защо пазите в тайна коя е чуждата страна?Ще се разсърди ББ?
35
1
 
1
 
! Отговори
факт преди 4 години
Да узакони всичко и да плаща таксите. Щом е в гората, може спокойно да си строи джамия за да пее на аллах. А перничани и природолюбители да го надуват. Бисмилях арабски гости
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е някакъв вносен ром .
33
8
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Човека строи , а не разрушава.
32
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Malian 25 На теб па само плащане са ти в главата.Ти на кого си платил до сега ?
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гостИ от България ли да избягаме! Някои вече го направиха, но повечето оставаме! Бягай ти, чакат те с почетна рота и духова музика! А булдозери нямаме ли? А един показен бой не можем ли да направим?
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Салехатин .
29
2
 
6
 
! Отговори
гост преди 4 години
Щом и там полазиха, продавайте и БЯГАЙТЕ. Съдбата е като в др. Квартали..
28
2
 
9
 
! Отговори
гост преди 4 години
От лакомия само се затри това просто племе. Палатите на витоша вече не струват нищо в това ар.бско гето.. Каквото сееш това жънеш.
27
1
 
13
 
! Отговори
Златко преди 4 години
Само затвор ще го стресне този чужд гражданин, за да спре да прави поразии на територията на природен парк "Витоша"! Чудя се къде е Тома Белев и защо не взема отношение по този случай!?! Сигурно е зает да брои делфини по обществена поръчка за милиони!!!
26
2
 
20
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Нагледен пример, че няма държава. Всеки по веригата е взел рушвета и сега се правят на улави само и само да не пратят багери да съборят незаконните постройки.
25
1
 
13
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 4 години
Ама вярно е че който каквото си иска, прави - строи и мърсува в БГ Погледнете и всички новопостроени кооперации от селски тип над Ринг мола и Икеа над околовръстното при лифта за Алеко...Абсолютно дебелоочие,безобразие,наглост и простащина!!!
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чужд не чужд, дава си подкупите и си прави каквото си иска!В държавата управлявана от мафията всичко може стига да знаеш на кого да платиш.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пътят и процедурата са ясни, въпросът е институциите да имат желание. Ако си свършат работата, както трябва и своевременно осигурят и внесат необходимите (в пълния обем и надлежно събрани и годни) доказателства за незаконната дейност в съда, може и да се балтавят някоя и друга година, но в крайна сметка багерите ще влезнат. За съжаление, в този процес има твърде много "ако"...
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отчел се е със суджук на Тиквата и сега е спокоен.
21
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Чужд гражданин, но пък наш човек.
20
1
 
21
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Ами платил си е човека и сега строи. Намерете тези дето са взели парите и тръгнете от там. Този ще продължава, защото зад гърба му стоят оядените чиновници.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само в БГ е без законие """"Институциите издават нареждане за спиране на строежа, но никой не ги слуша""
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е на тази територия няма начин ръководството да не е помагало.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека се каже името на нотариуса,изповядал сделката.