Винетките за леки коли няма да поскъпват догодина

Готови са и тарифите за тол таксите за превозвачите
16
Винетките за леки коли няма да поскъпват догодина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Винетките за леките коли остават със същите цени през следващата година. Днес правителството прие тарифите за тол системата, която ще бъде въведена до 1 март 2020 г. Те ще бъдат заплащани от превозни средства от 3.5 тона нагоре.

Тол таксите са обвързани и с екологичната категория на превозното средство и с класа и категорията на пътя, по който ще се движи, обясни регионалният министър Петя Аврамова пред журналисти в МС.

По думите й въвежда се справедливият модел пътните превозни средства, които рушат инфраструктурата повече, да плащат повече.

Тарифите са окончателни и са факт след разговори с превозвачи, заседание на обществения консултативен съвет и др.

„Направили сме сериозни отстъпки от първоначалния вариант на тарифи, който беше представен, направихме разумните отстъпки, тарифите са оптималният вариант“, настоя Аврамова. По думите й обхватът на тол системата е 6050 км при 20 хил. км републиканска пътна мрежа. На останалите 16 хил. км те няма да дължат нито винетна, нито тол такса, посочи тя.

Министърът напомни и че според социологическо проучване 77% от българите смятат, че трябва да се въведе тол системата като справедлив модел за преминаване по републиканската пътна мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как няма ги вдигайте ще се наруши традицията загрижен съм
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Румъния годишната винетката 28 евро. Пътищата са много по добри. И гражданската е на половина. Да ни е честита новата тол такса.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодаря за милостта. За сметка на това данъци, вода, ток, тв, тол, нагоре, не се наядоха. Чакаме мутрите да измислят колко искат гражданска.
12
1
 
3
 
! Отговори
do 8 преди 4 години
Цена за въздуха плащаме и сега, парниковите квоти на всички ТЕЦ-ове си ги плащаме като попове.Отделно това което дишаш и няма да ти го вдигат, му свалят качеството, ще дишаме *** и гума от мааалата.
11
1
 
8
 
! Отговори
реалист преди 4 години
"Винетките за леки коли няма да поскъпват догодина"Благодарим ти за милостта вожд Слънце. Какво ли бихме правили без тебе? Толкова си добър към нас лошия мат'риял. Не заслужаваме това. Ако може и водата да не увеличаваш ще сме ти още по благодарни. П.С. Щях да забравя да ти благодаря и Гешев. Той е най - достойния и можещ за този пост. Нека лошите треперят. От днес ще спя спокойно.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво ще попречи на превозвачите да използват безплатни пътища, за които няма да дължат нито винетка, нито тол такса???
8
1
 
5
 
! Отговори
Ихтиандър преди 4 години
Хора, да ви кажа още една радостна новина!Цената на въздуха също няма да се вдига догодина!Тази година един кубик въздух струваше 0 лева.Догодина цената се запазва - пак ще струва 0 лева, да знаете, да сте спокойни!
7
2
 
8
 
! Отговори
Доволен преди 4 години
Альо-о-о-о,Правителството!Вашите добрини край нямат!Увеличавате пенсийки,заплати,сега пък приятна коледна изненада с винетките...........
6
1
 
9
 
! Отговори
факт преди 4 години
Сгрешиха, трябва задължително да се вдигне цената на винетките поне с 20 % и на толтаксата с 50 %
5
10
 
4
 
! Отговори
Чаго преди 4 години
До Анонимен 1Никой не те кара насила да си правиш застраховка и да си купуваш винетки точно в края на годината. Още повече, че притежаването на автомобил не е задължиелно, тъй като спокойно може да отидеш и пеша до кварталния магазин или до кафето.
4
1
 
7
 
! Отговори
ХаХа преди 4 години
Какви са цените естествено не става ясно... Защо пишете статии изобщо се чудя?
3
4
 
10
 
! Отговори
Срам преди 4 години
Имаме новина.Безумие и алчност на тези разбити пътища да вдигнат винетките.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах, каква радостна новина! Едно нещо да не поскъпне!Ами яхтите? Цените на яхтите - и те ли няма да поскъпнат?Ако и това е вярно, направо ще се разрева... от радост де!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гражданска отговорност, винетка, немам пари, реве ми се декември от давачки.