150 аварийни екипи на ЧЕЗ ще дежурят за празниците

Компанията спира с плановите прекъсвания от днес
20 дек 2019 22:50, Анисия Иванова
1
150 аварийни екипи на ЧЕЗ ще дежурят за празниците
Снимка: архив Reuters

150 аварийни екипи на "ЧЕЗ Разпределение България" АД ще дежурят за Коледа и Нова година, съобщиха дружеството.

За да осигури спокойствието и комфорта на клиентите по време на предстоящите коледни и новогодишни празници, ЧЕЗ ограничава планираните прекъсвания на електрозахранването от 08.00 часа на 20 декември 2019 г. до 08.00 часа на 7 януари 2020 г.

В случай на извънредни обстоятелства и тежки метеорологични условия, компанията може да мобилизира общо 400 екипа. Те са снабдени с всички необходими материали и оборудване, както и с подходящо защитно работно облекло за работа при тежки зимни условия.

На разположение е модерна специализирана техника, в това число 300 проходими аварийни автомобила, 125 броя специализирана техника - кранове, багери и други, 12 броя АТВ машини с допълнителни вериги за сняг, 12 моторни шейни, 50 автовишки, 10 автокрана, 10 багера и уникална високопроходима верижна машина.

Създадена е организация при необходимост да се наема специализирана техника и от външни фирми, посочиха от ЧЕЗ Разпределение.

През предстоящите празнични дни служителите на "ЧЕЗ Разпределение България" АД ще отчитат електромерите по предварителен график, така че да бъде гарантирано спазването на законоустановения 31-дневен период на отчитане.

Тези, които няма да могат да осигурят достъп до средствата за търговско измерване, имат възможност сами да декларират показанията им на денонощната телефонна линия 0700 10 010, на имейл klienti@cez-rp.bg или в секцията "Електронни услуги" на сайта www.cez-rp.bg, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Вмирисан от Перник преди 4 години
ама Вие и ток ли очаквате по празниците?! айде първо ни пуснете вода!!