Helpbook алармира: Наглеци паркират на зебри и инвалидни места

Граждани сигнализират за кражба на пътни знаци, изкъртени пейки
21 дек 2019 07:47, Анисия Иванова
25

Зачестиха случаите на водачите, използващи места за спиране, предназначени за лица с трайни увреждания. Такива сигнали постъпиха и в платформата на Helpbook.info. Въпреки не малката глоба от 200 лв. за паркиране на инвалидно място, проблемът в цялата страна продължава.

Наш потребител от Русе упорито ни праща снимки на заснети автомобили, които необезпокоявано ползват паркомясто пред жилищен блок, което е предназначено единствено на хора, притежаващи синия стикер. Още в началото на месеца е заснет нарушител, който си позволил да остави колата си на паркомястото за няколко дни.

Следващия сигнал е от тази седмица - отново виждаме неправомерно паркиране на обозначеното място за хора с увреждания, този път от водач на друг автомобил.

Не липсват често срещани гледки за нагло паркирани автомобили и в столицата: "На 15 декември около 16.30 ч. се натъкнах на този паркиран изцяло автомобил върху пешеходната пътека на кръстовището на ул. "Незабравка" и алея "Яворов", която е пътека през Борисовата градина". Нашият потребител е заснел регистрационния номер на автомобила, но информация за цвета на колата не може да даде, тъй като очевидно не е почистван от доста време.

Възмутен потребител алармира службите в район "Красна поляна" за поредна кражба на пътен знак, който забранява за навлизане на пътни превозни средства. Знакът изчезнал за втори път, първият бил откраднат с тръбата, а втория път тя била изкривена, за да може да се демонтира табелата.

Друг редовен наш потребител се натъкнал на неприятна гледка в градина Баня "Лозенец". От изпратените снимки се вижда изкъртена и потрошена пейка, която очевидно е била обект на проява на вандализъм. Молбата е да се предприеме ремонтирането или подмяната на съоръжението.

Ако и вие сте убедени, че е крайно време да се предприемат адекватни мерки по проблеми, с които се сблъсквате всеки ден, можете да подадате сигнал онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
дгд преди 4 години
глобявайте ги бе, какво дремете! ?
14
0
 
1
 
! Отговори
ТАКА ЛИ ? преди 4 години
Вземат пример от съдиите ! !
13
0
 
0
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Мутрагена се e заел да "оправя" Балканите и Европа а поверента му "коТчина" е пласирал на неписмени и проЗти ceляндyри-министри но с дълбоки джобове!
12
1
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Съгласен съм, но 70% от инвалидните места в София се заемат от провинциални кифлички, които ползват картите на мама/тати или баба/дядо от село. Градска мобилност виждат и не им се разправя. От години се говори да се преразгледат телковете, които знаем как са раздавани и се раздават. Бъркат ни нагло в джоба на всички!
11
4
 
3
 
! Отговори
Ана преди 4 години
Целта на тези привилегии е да разделя хората. Както всичко в така наречената демокрация. Защо някой ще бодне знак за инвалид на паркинг пред жилищен блок ? Законно ли е на обществено място да има частен паркинг ? Да не го е откупил от общината ?
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
особено ако на тези места инвалид не е спирал последните 20 год. че някой спрял за една вечер - НОВИНА !
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7Да те видя с две патерици и скорост от предвижване 2 км/ч, колко приятно ще е,някое биче да ти заеме мястото за паркиране.
8
2
 
3
 
! Отговори
Ицо преди 4 години
Защото още има милиция а не полиция.
7
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хората няма къде да паркират и половината инвалиди в бг не са инвалиди...знаете само да ревете и да се оплаквате.българска му работа
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като няма нйказание и събираемост на глобите.анархия и безнаказаност ще има.я направи незаконно паркиране в Германия .или да си ремонтираш кората пред къщата-600Е глоба веднага за водача на автомобира.един българин я плащаше в БГ КАТ
5
3
 
9
 
! Отговори
Sd преди 4 години
За мохамед от алепо писахте за паркиране на зебри, само за черепа ефбета и домуса нищо не казахте. Обективна медия.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човещинка.
3
4
 
12
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
САМО КИРКА В ТАВАНА ЩЕ СПРЕ НАХАЛНИЦИТЕ
2
2
 
8
 
! Отговори
те така преди 4 години
Не са наглеци, просто дребните им мозъчета не им стигат да мислят по- обемно.
1
0
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Разбирам инвалидите, но май в Русе трудно ще се намери по-нагла от здравата "инвалидка" в бл. Борислав, която дори си е запазила персонално място пред входа. Знаейки как се купува инвалидност в България и как се злоупотребява с ТЕЛК ... Не знам какво да кажа ...