3,5 млн. лв. за пещерен туриъм и опазването на прилепите

Ще се инвестира и в запазването напещерните мини
10
3,5 млн. лв. за пещерен туриъм и опазването на прилепите
Снимка: Pixabay

3 милиона и половина лева са осигурени по програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България за развитие на пещерния туризъм и опазване на местообитанията на прилепите, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В общините Мадан и гръцката Пилеа-Хортиатис ще се инвестира в запазените пещерни мини. Ще бъде възстановена старата железопътна линия и по нея ще се движи минен влак, пише БНР.

По друг проект - за 1 млн. лв. ще бъде изготвена карта с местообитанията на прилепи по поречието на река Места и пещерите около Момчилград и Комотини в трансграничния регион между България и Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: пещериприлепи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E, все от някъде требе да се Крадне ! Няма да влагат милиони в Детска болница Я ?дяволски изчадия , не мрът бе , и ни клетви ни болест ги лови
9
0
 
8
 
! Отговори
Бънкерката преди 4 години
Реалната себестойност на дейностите е не повече от 350 000 лв. Моля прокуратурата да се самосезира за поредната законна кражба-продажба.Карта за 1 млн. , Айсиктир бе, по добре дайте парите за лечението на някой тежко болен.
8
4
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Първо, прилепите не са птици, камо ли нощни такива. Второ, никой не ходи да лови прилепи. Трето, те СА диви животни. Четвърто, прилепите и тяхното опазване е от критична важност за екосистемата, в която живеем. Пето, имате интернет, ползвайте го, за да се образовате, а не за да ръсите глупости.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на народните любимци. А що не 100 милиона за броене на комарите. Врабчетата броиха . Пенсионерите броиха и им скочиха пенсиите с 3,50лв. За коледа си дадоха скромните 6 бона и тридесет дневна почивка че се преумориха от раздаване на подараци на близки и не толкова близки но верни слуги на мафията .
6
0
 
12
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Управниците доказват за пореден път,че са завършени ***!!!
5
0
 
15
 
! Отговори
мак преди 4 години
Хората ще заменят морето с пещери, за да се развива пещерен туризъм и за да се оправдаят хвърлените милиони. А пред всяка пещера - сергии с кебапчета и кИфтета. Оставете пещерите на мира, а прилепите ще се опазят сами.
4
4
 
8
 
! Отговори
Господин Чукачев преди 4 години
Кой лови прилепи през 2020г бе? Прилепите са нощни птици популациятс им се множи даже а не се намалява. Вместо това пазете дивите животни
3
2
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Хората ровят в контейнерите и умират от глад,но ще пазим прилепите !!!
2
2
 
20
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Не случайно хората в Англия, гласуваха за : BREXIT.Едни пари на данъкоплатците потъват в пещери, местообитания, къщи за гости и магистрали.Но нека изчакаме цифрите, които засягат България. За новото разпределение на вноските никой не отваря дума.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пещерен туриъм да ви го турим на редакцията.