Раздадоха курбан за по-малко катастрофи на пътя Смолян-Пловдив

Инициативата се провежда за 15-та поредна година
30 дек 2019 22:35, Красимир Ангелов
37
Раздадоха курбан за по-малко катастрофи на пътя Смолян-Пловдив
Снимка: БТА, архив

Курбан за по-малко катастрофи бе раздаден на шофьорите, преминаващи по пътя Смолян - Пловдив в района на разклона за Забърдо.

Инициативата се провежда за 15-а година по идея на кмета на Забърдо Валентин Черпоков. Народният представител от "Обединени патриоти" Александър Сиди, заместник областният управител на Смолян Владимир Гърбелов, кметовете на Чепеларе Боран Хаджиев и на Забърдо Валентин Черпоков, директорът на ОД на МВР- Смолян ст. комисар Николай Димов се включиха в раздаването на курбана.

Правенето на курбан няма да спре катастрофите, но в такива светли дни трябва да се уповаваме и във вярата си, да се надяваме, че и с помощта на Бог, и на държавата ще спрем това безумие по пътищата, което се случва ежедневно, заяви Александър Сиди.

Според него е ужасно за страна с такава демографска катастрофа да губим хора по пътищата като по време на война. Текат разговори за промяна в Закона за движение по пътищата с идеята да направим много по-сериозен контрол и върху водачите, и върху самите моторни превозни средства, информира Сиди. Той допълни, че трябва да подобрим пътната култура и усещането на водачите какво трябва да правят на пътя.

Черната статистика на катастрофите по пътищата в област Смолян показва общо 75 пътно-транспортни произшествия с четирима загинали и 106 ранени от началото на годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В 21 век да правиш курбан за по малко катастрофи е малоумие и неграмотност, същото и с молебен за дъжд."Бацик, с такова образование и такива схеми за крадене от управляващите - това му остава на населението: да стиска зъби и да вярва, че има някаква висша сила, дето него ще го пощади, пък ония горе ще ги накаже.Я има такава висша сила, я няма. Пък ония горе си живуркат царски. Комедия за едни, трагедия за други...
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В 21 век да правиш курбан за по малко катастрофи е малоумие и неграмотност, същото и с молебен за дъжд. Катастрофите се правят от хората , а не от курбани. Срам ме е от такива българи.
25
0
 
2
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Следващата стъпка може да е изпълнение на ритуален танц на сатрите/бесите/.Може пък да хване дикиш.По нова година се случват чудеса.Я, колко хубаво е било през средновековието,ако има проблем, молебен,ако не подействува,пали се кладата и местната вещица се хвърля в нея и проблема е решен.Смятам,че курбана е останал от тези времена нищо,че е 21-ви век.Някои по бит и социум все още обитават 12-13-ти век,като там са останали и по хигиенни навици и възпитание
24
0
 
2
 
! Отговори
Турчина преди 4 години
Да бяхте направили и курбан,този сайт да получи доживотен "пингвин" или "панда" от Гугъл!Пожелавам на собственика на този сайт да бъде репортван до дупка през Новата Година!Нека "бушинг"-а," фишинг"-а и "пушинг"-а не спират да се изливат,като Новогодишни подаръци върху главата собственика на сайта!Амин!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз мисля,че арабската магия повече би подействала.
22
0
 
2
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Турчина// Това действителен случай ли е? Браво на Ататюрк
21
1
 
3
 
! Отговори
Турчина преди 4 години
Когато Ататюрк основава Турция,вика един ходжа и пред него счупва една ел. крушка,и му казва:-Сега се помоли на Аллах да светне...
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бяхте наблегнали на копанарска магия!
19
0
 
0
 
! Отговори
Турчина до Очите преди 4 години
Вие сте ги задминали отдавна.
18
0
 
2
 
! Отговори
me преди 4 години
Чукнете на дърво. По-голяма сила има. Също така е добре като се качиш в колата да се закичиш с чесън, може и две големи глътки светена вода, за предпочитане на гладно.Обаче най-много помага да карат тези, които могат и не са пили, употребили наркотици, карат изправни коли и най-вече имат АКЪЛ в главата. Ама какво разбирам аз..
17
1
 
6
 
! Отговори
Очите преди 4 години
Хората в нормалните държави използват техника и технология, постигаща съвременни нива на пътна безопасност, съчетани със строги и непреодолими правила за движение по пътищата....а ние курбан правим....Ако продължаваме така ще задминем и аллахогъзниццците по дивотия.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КУРБАН за пътищата?Думата е турска и се състои от две срички.Втората сричка "БАН" на немски означава пътна лента. Първата сричка изглежда е на български..
15
2
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
До БАЙ Х*О*Й*"""Една кадърна магистрала - НЯМА ! Път без дупки - НЯМА ! Маркировка траеща поне година - НЯМА ! Те на КУРбан разчитат !""Всичко изброено от вас е реално и за съжаление се среща на всяка крачка,но е по-скъпо,докато , курбана е нещо евтиничко и дава фалшивото чувство за единение.Чудя се защо на Запад ,пътната маркировка свети на нощно време на светлината на фаровета,а у нас просто липсва.Някога по време на "тъмният"социализъм в предпазните мантинели бяха вградени "котешки очи"
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ерата на технологиите,точно курбана ще ви спаси!Изостанала работа е това с религиите.Онзи ден се молеха на Бог да даде вода за Перник.Да се смееш ли-да плачеш ли!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв Бог и молитви в 21-ви век?
12
1
 
8
 
! Отговори
БАЙ Х*О*Й* преди 4 години
Една кадърна магистрала - НЯМА ! Път без дупки - НЯМА ! Маркировка траеща поне година - НЯМА ! Те на КУРбан разчитат !
11
2
 
9
 
! Отговори
БАЙ Х*О*Й* преди 4 години
ЛОЗЕТО НЕ ЩЕ МОЛИТВА, А МОТИКА !
10
0
 
9
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
"Курбан за по-малко катастрофи бе раздаден на шофьорите,преминаващи по пътя Смолян - Пловдив в района на разклона за Забърдо""Липсата на възпитание,простащината,минималните когнитивни възможности,неспазването на ПЗП и непознаването на ЗДП,трудно ще бъдат преодоляни с курбан.Трябва много строги наказания,за извършителите на ПТП.За извършителите на ПТП,употребили алкохол или наркотици,със смъртен случай,наказанието трабва да е доживотен затвор без право на замяна,защото няма разстрел
9
1
 
5
 
! Отговори
Вярващ преди 4 години
До Рамзан КадировДонякъде съм съгласен с тебе, но не ми харесва иронията ти.Със сигурност на никой няма да попречи тази инициатива. Проблема според мен е по-скоро ужасното състояние на пътищата - и като начин на изграждане, и като състояние. Ако пътя беше достатъчно добър, катастрофите щяха да са доста по-малко. Навсякъде(по света) има *** които играят на руска рулетка, просто трябва да има достатъчно добри условия за каране.
8
0
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Ако не се ръси със захар няма как да стане. Или да се направи магия от Маг Светлина. Или от някой местен ходжа. Пътна полиция не ги намесвам, те работа не вършат.