Раздадоха курбан за по-малко катастрофи на пътя Смолян-Пловдив

Инициативата се провежда за 15-та поредна година
30 дек 2019 22:35, Красимир Ангелов
37
Раздадоха курбан за по-малко катастрофи на пътя Смолян-Пловдив
Снимка: БТА, архив

Курбан за по-малко катастрофи бе раздаден на шофьорите, преминаващи по пътя Смолян - Пловдив в района на разклона за Забърдо.

Инициативата се провежда за 15-а година по идея на кмета на Забърдо Валентин Черпоков. Народният представител от "Обединени патриоти" Александър Сиди, заместник областният управител на Смолян Владимир Гърбелов, кметовете на Чепеларе Боран Хаджиев и на Забърдо Валентин Черпоков, директорът на ОД на МВР- Смолян ст. комисар Николай Димов се включиха в раздаването на курбана.

Правенето на курбан няма да спре катастрофите, но в такива светли дни трябва да се уповаваме и във вярата си, да се надяваме, че и с помощта на Бог, и на държавата ще спрем това безумие по пътищата, което се случва ежедневно, заяви Александър Сиди.

Според него е ужасно за страна с такава демографска катастрофа да губим хора по пътищата като по време на война. Текат разговори за промяна в Закона за движение по пътищата с идеята да направим много по-сериозен контрол и върху водачите, и върху самите моторни превозни средства, информира Сиди. Той допълни, че трябва да подобрим пътната култура и усещането на водачите какво трябва да правят на пътя.

Черната статистика на катастрофите по пътищата в област Смолян показва общо 75 пътно-транспортни произшествия с четирима загинали и 106 ранени от началото на годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С Курбан няма да стане. Обаче с КОНТРОЛ и НЕИЗБЕЖНОСТ НА ГЛОБИТЕ, за няма и 1 седмица, ще се реши проблема.
6
2
 
4
 
! Отговори
Теди преди 4 години
Браво - Господ да пази всички ни
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако почнат и да им дават шофьорски книжки ще е добре.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това явно е нова модерна стратегия на КАТ и АПИ за подобряване на безопасността на движение в XXI век.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще раздадат Акъл?
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато варират евтини курсове промени няма да има Ко ще и самолет школите да имат .Искам да попитам ауто Камп Красимир Костов материална база град Ловеч вие нормални ли сте 400 лева и 12 кормилни часа ние се борим години наред с такива като тия тия тръгнали надолу що за държава сме питам пишем всеки ден отговор няма крадат клиенти после един се пребил друг е как няма от знание лие вие разсъдете а на мен ми писна да пиша в тая държава няма контрол за такива пет години пет коли дали е отчел
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а за прохода шипка някой раздава ли? че ми се налага да пътувам често