МВР подхвана боклука на Ндрангета, Плевен "под око"

Води се разследване и у нас за трафика на боклук
Обновена: 2 яну 2020 14:57 | 2 яну 2020 14:52, Александър Попов
71
МВР подхвана боклука на Ндрангета, Плевен "под око"
Снимка: Reuters

Акция "Боклук" срещу калабрийската мафия Ндрангета, при която в Италия бяха арестувани над 300 мафиоти, достигна и до България, съобщи Нова тв. МВР също започна разследване, като той е в района на Плевен под прякото ръководство на главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Още по темата
Той е заминал на мястото на операцията, след като по-рано тази сутрин подробности по следствените действия са били обсъждани от премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и ръководството на МВР.

Според източниците ни разследването е свързано с трафика на боклук от Италия за България.

Миналия месец карабинерите от Милано задържаха незаконен товар от 815 тона боклуци, предназначени за нашата страна. Открити бяха 582 бали отпадъци, натоварени в 17 вагона, а търговската им стойност на пазара се изчисляваше на 130 000 евро.

Седмица по-късно последваха и арестите на мафиоти от Ндрангета. Сред задържаните имаше и една българка.

В разследването на властите под наименованието "Ринашита-Скот" е замесен и известният като патриарх Луиджи Манкузо, който още от 90-те години на миналия век е оторизиран да говори от името на "елита" на калабрийските мафиотски кланове.

Обвиненията срещу всички варират от връзки с мафията до убийства, изнудвания, рекет, фиктивно притежаване на собственост, пране на пари и др. Престъпната история на обвиняемите е описана от властите върху 13 500 страници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работещи на хонорар от вкъщи , а сайта ви е 100% ВИРТУАЛЕН , без офис и пишещи статии в фирматаВсичко се краде от интернет и се поставя така се прави Медииен Бизнес , като Бирисов в неграмотен селянин говорещ на диалект такава и Държавата му
18
1
 
34
 
! Отговори
Пич преди 4 години
днес.бг, вие сте велики! Направо сте титани! Под статия за бо клука, "***" е цензурирана дума. Сладури ...
17
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изнесете информация кои са фирмите получатели на бок-лука и да видим коя политическа сила ще грейне зад далаверата.
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейският *** е необходим на всеки евробългарин.Автомобили, гуми, дрехи, строителна техника от евросметищата поддържат евробългарската икономика.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По публикацията работи: Александър ПоповДа не постна нарочно тази снимка с Полицески коли на Германия и Италия нарочно да ти направят забележка Да не си садомазохист бе момче???
14
1
 
38
 
! Отговори
Пич преди 4 години
***, рекет, проституция и наркотици. Основните източници на пари на организираната престъпност от 100 години насам. Забележете как са хванали тонове с *** в Италия с крайна спирка България, хванали са и организаторите, въпреки че става въпрос за много влиятелна престъпна организация, но за получателите в България и дума не се споменава. Няма и да се спомене. Ще има разследване, накрая ще кажат, че няма доказателства и отново няма да има виновни от наша страна. И после защо сме бедни?!
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да разровят бокклука на Ндрагета и може би ще намерят изчезнали неща.
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи размърдя се"далаверата" в Италия и почнахте да имитирате активност!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже не знаете какво копирате и крадете от интернет , в тоа сайт имате нужда от някой който малко повече разбира от всичките 11 на Контакти ви пише имената
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
700 000 тона *** е само това, което официално съобщават, че е минало през границите и регистрирано през митниците, което значи, че са *** идващи от трети страни. ***, който е пристигнал от страни на ЕС въобще никой не знае колко е, защото се движи свободно, без митнически процедури и въобще не е ясно дали е осчетоводен, най-вероятно - не. И всичко това е минало през дробовете ни. Ако не беше италианската полиция, даже нямаше и ред да се появи в пресата по тоя въпрос.
9
2
 
24
 
! Отговори
мафи преди 4 години
От двайсет години се усещта тежка неприяттна миризма от ТЕЦ Люлин и само в късна вечер когато контролните органи са на втората ракия или спят и на сутринта всичко е "чисто"
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да не си помислите, че непрогледния смог е от горенето на *** на мафията. Неее, от печките на дърва ще да е, ако не вярвате, питайте Фандъкова. То за първа година има печки на дърва, никога преди дърва не са се горили.
7
2
 
54
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Бивол пишат за това от няколко години. Нашите се правят на умрели лисици, докато не им пристигне сигнал от чужбина и вече не могат да го замитат под килима. Когато и да ги свалим тия корумпирани пр асета с камъни и сопи, все ще е късно. Буквално ни избиват физически с мръсния въздух, некачествени храни и липса на здравеопазване.
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става дума за някакви си 700 хиляди тона отпадъци. Бива ли за такива дреболии да го правим на въпрос?
5
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ндрагета в България се казва Нгербета.
4
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** на Ндрагета вече излезе от комините на софийските ТЕЦ-ове като дим. В София почувствахме резултата и ни обясниха, че било от печките на дърва в ромските махали. А аз един ден когато едвам се дишаше минах по източната тангента, покрай ромския квартал - там пушеха едва няколко комина в целия квартал. Едва ли от тях се е спуснал смога над цялото софийско поле.
3
3
 
32
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
И краля-слънце вероятно пак нищо не знае или предишнште са виновни??
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алхимиците пасти да ядат мафията у нас е открила философския камък и как да прави злато от бо клу ка.
1
3
 
25
 
! Отговори
___________+________ преди 4 години
Бонджорно, каро мафиозо!Ти виждаш сам, че всичко ми е в ред!Живота е у нас, у вас е проза,От българската мафия привет!