Живка Танева е арестуваната при операцията срещу Ндрагета

Тя е имала кафене, прала ли е пари през него?
20 дек 2019 10:36, Петя Славова
35
Живка Танева е арестуваната при операцията срещу Ндрагета
Снимка: Reuters

Вече е ясно коя е българката, задържана при операция на полицията в Италия. Това е Живка Танева. Тя е била сред арестуваните  при голямата акция срещу най-силната мафиотска организация в света Ндрагета. Жената е жител на градчето Сан Онофрио, където притежава кафене. Именно там действат двама най-големи клана на организацията, съобщава Нова тв.

Още по темата

Предположенията са, че Живка Танева е свързана по някакъв начин с един от тях, за да може през кафенето й да се перат пари. Танева е задържана под домашен арест. При вчерашната акция бяха задържани над 330 души. Обвиненията срещу тях са описани в 200 страници. Сред тях има такива за убийства, пране на пари, търговия с влияние, рекет и незаконен трафик на оръжия и отпадъци. 

Ндрагета е една от трите основни мафии в света. Тя е най-силната и най-модерната от тях. Присъства в 220 страни. Печели десетки милиарди на година.

В момента тече разследването случая със спряната влакова композиция с 18 вагона, за която се предполага, че е превозвала боклук за България. Проверяват се документите на композицията.

Италианските власти арестуваха вчера 334 членове и сътрудници на калабрийската мафия Ндрангета в страната и чужбина.

Задържани са хора от клановете Манкузо и Лимбади на Ндрангетa в Калабрия, България, Германия и Швейцария. Това стана по заповед на Никола Гратери, шеф на прокуратурата „Антимафия” в град Катандзаро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕСССРНе е само от страните от ЕС,има внос и от държави извън ЕС.Аз четох,че от ЕС,освен внос от Италия,пишеше за Англия и още някаква друга държава,която не си я спомням в момента.
31
1
 
3
 
! Отговори
ЕСССР преди 4 години
*** не е само италиански. *** е и немски. ако не е даже само немски щото италианците са като нас и им е през фара за разделно събиране. китай от 4-5 години не изкупува пластмаса. италианците от десетилетия изкупуват токсичните немски отпадъци и ги заравяха преди в собственаа си земя. сега ги пращат насам.
30
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Прекарвала тонове *** през кафето...
29
3
 
11
 
! Отговори
БРАВО ПЕРНИЧАНИ преди 4 години
ОСТАВКА не само за министрите, а направо за цялото правителство. Какъв е тоя Бойко та да Ви лишава от вода ?Скоро от вода и хляб ще бъде лишен целият български народ, не само перничани. Затова:ОСТАВКА до дупка.От пожарникар политик не става.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: Географско.С Руските республики стават точно 220.Че без тях каква мафия може да има.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия се знае официално кой стои зад боклукчийският бизнес,та нали самата държава е раздала поръчките.Тези които са обвързани с договори с държавата по този бизнес,просто си гледат бизнесът и съответно нивото на чистотата в държавата.Но от друга страна на Италианската държава и е ясно че има много *** за складиране и не я интерисува какво става с него.Който се е наел с държавната поръчка,да се оправя.Важното е депата да са празни.Та не се разбира коя страна е кривата.
26
0
 
4
 
! Отговори
Географко преди 4 години
Действа в 220 - ДВЕСТА И ДВАДЕСЕТ - страни толкова май няма. В ООН са 198 ли нещо от сорта, та още 20 дето не са ли? А от контекста значи, че действа в 220, а не във всички страни на света.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
to nema kradci vav balgaria spokoina darjava koi da arestuvat
24
1
 
11
 
! Отговори
Моника Маковей преди 4 години
Държавата ни е толкова Зле, че и бандитите я напуснаха. Ред е на Тиквата.
23
1
 
9
 
! Отговори
Бдрагета преди 4 години
...а Гешев си помисли, че няма да работи като е главен! Да видим как ще защити висшето си милиционерско образование!
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пак аз да им върша работата, в чуждата преса пише: "Живка Танева Димитрова" или нещо пропускате нарочно Димитрова. Тази на кой е човек - Боко или да?
21
4
 
12
 
! Отговори
Най-силната нанайси преди 4 години
"най-силната мафиотска организация в света Ндрагета" - тук спрях да чета.Мексиканските картели са къде къде по-силни. Да не забравяме и мафиотската организация СИК, която си има цяла държава.Далеч не са най-силните... моля моля :D
20
0
 
21
 
! Отговори
Добре де преди 4 години
Защо на запад хората казват престъпниците,а ние тука само с инициали ги пишем или ако е фирма /голяма българска фирма/.Престъпниците трябва да се знаят ние ако беше тука Ж.Т.
19
10
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 4 години
До SichtpunktТочно така!При управлението на ГЕРБ престъпността отстъпва и въпрос на време да бъде напълно неутриализирана.
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще арестуват вносителите на бoкклук от италианската мафия?В Италия мафията се грижи за чистотата на градовете.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Старовазов е казал на старобългарски:"И ний сме дали нещо на светът, и на вси италианци мафий да имът."
16
2
 
13
 
! Отговори
КОЙ преди 4 години
КОЙ е щял да получи италианския ***. КОЙ и ***. Бе тяхното знание не става ...
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...спряната влакова композиция с 18 вагона, за която се предполага, че е превозвала *** за България. "А фъндъка вдига данъците на колите. Ми_зерници гербави...
14
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живка си е прала на мафията парите, обаче от българска страна кой е щял да получи този товар и съответно заплащането за него- не се знае. Само италианците разследват канала. Нашата прокуратура се ослушва и накрая- няма замесени българи
13
23
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Имаме спешна нужда от български ГратериТова не е истина! Който ти е казал, че мафиотски структури се премахват от раз, просто те е излъгал. В Италия мафията е навсякъде, а у нас няма толкова големи интереси за да срастне с местната и Централна власт. Държавата ни постепенно, но устойчиво се "чисти" от престъпните елементи. Вярвам помниш, какъв бум на престъпността беше преди 15-20 години?