Заради водата затварят детска градина в Перник

Имало несъответствие в качеството
3 яну 2020 12:36, Петя Славова
3
Заради водата затварят детска градина в Перник
Снимка: архив, Булфото

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Перник е дала предписание за спиране експлоатацията на детска градина 9 "Калина Малина" в кв. "Проучване", съобщиха от институцията.

Мярката е предприета заради установено несъответствие в качеството на водата по отношение на нормативните изисквания.

Още по темата


Още три отклонения са констатирани при пробовземане на ул. "Рилски езера" в пернишкия квартал "Църква" и в селата Витановци и Люлин. РЗИ е дало предписания до "ВиК" ООД - Перник за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в трите населени места, съобщава Нова тв.

Качеството на питейната вода в Перник се изследва в 12 пункта, разположени в различни квартали на града и 9 пункта в гр. Батановци и селата с режимно водоподаване.

От днес водният режим в Перник става още по-строг и жителите на града ще имат вода с час по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на GERB GRUP, отвориха тоооооолкова нови детски градини, само вода дето няма. Тя отиде при стоманата и веца на пеещия дебеланко
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шайкаджиите ще ликвидират тоя град, натам вървят нещата. Айде тиквата да мине с хеликоптера отгоре да инспектира как върви ликвидацията, той нали обича да ходи на такива "проверки"
1
0
 
7
 
! Отговори
БОЙКО преди 4 години
става ПОЧЕТЕН ЖИТЕЛ на гр. Перник - щото ще им се подбри хигиената на перничани и то благодарение на Бойко и неговото Правителство. От тях с най-големи заслуги били Лилето (бивша минестерка) и Ненчо - сегашен министер. Тях може да ги предложат за награда - да ги "награди" Иван Гешев ...Чистник Бойко хигиенист, ходи спретнат, ходи чист ...