Подбудите на убиеца от Галиче - присъщи на животни, не на хора

Профилът му: Социопат, необразован, неучил, под 18 години, неработещ
Обновена: 13 яну 2020 11:51 | 13 яну 2020 11:51, Камелия Цветанова
194
Подбудите на убиеца от Галиче  - присъщи на животни, не на хора
Снимка: БГНЕС

Като много тежък инцидент определи МВР шефът Младен Маринов убийството на 18-годишната Андреа в село Галиче.

В ареста за престъплението остава 17-годишният Аксел Олеков, който направи пълни самопризнания пред полицията.

"Много жестоко убийство на млад човек по подбуди, които по-скоро са присъщи на животни, а не на хората. Те са на много ниско ниво на човешките потребности", коментира  Младен Маринов на брифинг във Враца.

Още по темата

Според главния прокурор Иван Гешев убийството е изключително брутално зверство, а профилът на извършителя е на социопат, необразован, неучил, под 18 години, неработещ.

Маринов, Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигнаха в Галиче тази сутрин.

Във врачанското село от сутринта се провежда спецакция на полицията. Тя е започнала в 6.30 часа и е насочена срещу битовата престъпност.

"Гешев обърна внимание на възпитанието и липсата на образование. Важното в случая е, че много бързо успяхме да разкрием извършителя, за да му попречим да извърши друго престъпление", посочи Маринов.

"Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора. Той има и други присъди", коментира вътрешният министър.

Той припомни, че задържаният е непълнолетен, а Законът има специални изисквания за това.

"Ние проведохме среща с обществеността в тази махала, те са силно обострени срещу извършителя и семейството му. Това, което предприемаме оттук нататък – там ще продължи полицейското присъствие, за да се предотвратят подобни инциденти. Кметът ни увери, че се работи по въвеждане на видеонаблюдение", обясни вътрешният министър.

Той допълни, че в района остава засилено полицейското присъствие.

Окръжният прокурор Десислав Начков даде подробности за убийството.

Той каза, че престъплението е извършено около 01:00 часа на 11 януари. Заподозреният Аксел вечерял при баба си, която живее на същата улица, на която и убитата Андреа. След като вечерял, излязъл и минал покрай дома на момичето.

"Той забелязва, че в стаята й свети. И е взел това решение, защото я бил харесвал отдавна. Портата на двора била отворена. На двора той намерил стол, който взел. Вратата към дома била заключена. Нападателят видял, че Андреа спи и решил да влезе в дома през друг вход. Той взел метална пръчка, за да сплаши момичето. Влязъл в дома й през отворен прозорец на мазето. Той твърди, че познавал къщата, защото бил ходил преди години с компания", обясни Начков.

По думите на Иван Гешев за всяко от деянията си лицата имат присъди, които се определят от съответния съд.

Според него трябва да има обратна връзка и хората трябва да се обръщат към правоохранителните органи.

"Понеже ме обвиняват, че не спазвам разделението - аз вярвам, че трябва да се изграждат партньорства. Няма как да се случи по начина, по който иска българското общество, без институциите да си говорят", каза още главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
---Говорили с махалата която била обострена?/ Ама какво говорите бре ,,АЛОУ МВР? ?? Пуснете изродопитека на Мегдана!! -тълпата да го убият с камъни !!- после още няколко случая ако има такива -ПАК на Мегдана - и след ЕДНА ГОДИНА ВИ ГАРАНТИРАМ ЧЕ В БЛИЗКИТЕ 50 ГОДИНИ НЯМА ДА ЧУЕТЕ ЗА ТАКОВА УБИЙСТВО!! МНОГО Е ПРОСТО ВСИЧКО!!!- ЗАКОНИТЕ В БГ СА МЕКУШАВИ И ЗАЩИТАВАТ УБИЙЦИТЕ! ТРЯБВАТ НИ АЗИАТСКИ ЗАКОНИ!
34
0
 
2
 
! Отговори
Coon and Friends преди 4 години
Гешев и Бойко са Captain Hindsight от South Parkref: "Coon 2: Hindsight" (Season 14 Episode 11)
33
0
 
39
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Със сигурност държавата е дала детски и пари за отопление на родителите на Аксел, много фондации са получили средства по програми за интеграцията му. Резултатът е видим.
32
8
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Скачахте за демокрация.Получихте геноцид !Извода е, че просто плeмe, се оправя само с Военен режим !Това обаче, големите ни братя премълчават изгодно.
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не се въведе лична отговорност на кметовете, лицата до 16-годишна възраст да бъдат на училище, както е по закон, няма да се реши проблемът със скиторещите ***. Училищата са общински, кметът е длъжен да глобява или да намери друг начин да се осъществяват законите. Непосещаването не е личен избор. Кметовете трябва да бъдат наказвани, че прехвърлят отговорностите си върху учителите!!!
30
1
 
16
 
! Отговори
Цв Караянчева преди 4 години
Може и да не сте запознати, но това е селото на Чоко и Боко
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Когато роди на 13Ти даде най-разумното предложение. Дано има кой да обърне внимание!
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почна се. Пожари, убийства, а къде изчезна кризата с водата и престъпленията с италианските отпадъци.
27
0
 
18
 
! Отговори
НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА преди 4 години
образова и накара всички "РОМИ" да работят. МЕЖДУНАРОДНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ни докара до състояние на БАНТУСВАН, Неграмоници, над.упени и продажни политици на власт. Какво да толерират. Такива като тях. АЗ СЪМ П.РОСТ и ВИЕ сте П.РОСТИ. ТОВА е ЧОВЕКЪТ, който ни управлява
26
0
 
11
 
! Отговори
Баце преди 4 години
Чоката ги вързваше ромите за ел стълбовете едно време и ги бъхтеше, докато не си признаят
25
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Галиче само Аксел ли е на този хал, да се отглежда сам и да не ходи на училище, защото сам решава дали да учи или не?Колко още такива Акселовци има не само в Галиче, но и в цяла България? За всички подобни изоставени на произвола подрастващи държавата скубе пари от нас и ги дава някому, за да си купува ракия и цигари, като награда за това, че е създал деца и ги е зарязал на произвола на съдбата.Подозирам, че всичко това е успешният резултат на отдавнашен замисъл.
24
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиционерът да не обижда животните!!!!!Няма животно, което да осъществява полов контакт насила!Няма животно, което да напада, без да е застрашено или да е гладно!Човекът, не само е свиреп, но и съзнателно се освирепява - с наркотици. Правили са го във всички човешки общности на всички континенти, включително по нашите земи.МВР и правосъдието трябва да бъдат твърде по-резки спрямо наркопроиаводството и наркопотреблението. Не да ни прокарват "демократични" легализации на "мека" дрога!
23
4
 
13
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Галиче не беше ли личния вилает на човека на Герб Ценко Чоков ... какво друго да се очаква там при това положение
22
1
 
31
 
! Отговори
някой преди 4 години
Лошото е, че има много потенциални убий.ц.и като този, за които има богати досиета, но се разхождат на свобода, че и нормалните работещи хора ги издържат.Колко още възрастни хора /и не само възрастни/ трябва да бъдат убити, изнасилени, пребити и ограбени, за да се вземат някакви мерки? Защото досега такива НЯМА!Погледнете селата ни - като след вой.н.а.със сигурност няма по-търпелив и страхлив народ от нас.А ще става и по-зле за тези, които живеят на тази наша територия.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махленската общественост била "обостроена" срещу извършителят и семейството му, но и съмахленците, и местната управа къде бяха 10 години? Не виждаха ли, че пред очите им нечии деца са оставени да се отглеждат сами, а отговорностите на дядо им са се свеждали само до това да ги приеме у дома си на обяд, за да се нахранят?
20
1
 
38
 
! Отговори
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА преди 4 години
Това е ТЕРИТОРИЯ, Това е КОЛОНИЯ. А Ние сме индианците в американски резерват преди 200г
19
0
 
22
 
! Отговори
Владислав преди 4 години
Два дена отне на прокуратурата (ГешеВ) да разлизира специализирана проверка и акция.Защо един човек, който е пребил с камъни друг, е бил на свобода, докога?И продължава да дерибейства.Нов кмент на ГЕРБ, отново етносът се разпищоли!
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се изумих гледайки Гешев в репортажа. Та той имитира Бойко Борисов в по младите му години. Същите чупки, същия маниер. Е, но все пак Бойко е оригиналът.
17
0
 
26
 
! Отговори
Очите преди 4 години
Къде е онзи безроден червeй Красимир Кънев да обясни деянията на гнуснияПодчовек, извърши това злодеяние?!?!?!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анатема,***!Да,много сте прав. Точно те са създали този убиец,той е тяхно оръдие.