Три стъпала човещина: Шофьор на линейка отказа да помогне на пациент

Видео с арогантното му поведение възмути хората в социалните мрежи
22 яну 2020 12:52, Петя Славова
197
Три стъпала човещина: Шофьор на линейка отказа да помогне на пациент
Снимка: БГНЕС

Шофьор на линейка не помага на жена в тежко състояние. Видео с арогантното му поведение възмути хора в социалните мрежи.

На клипа се вижда как шофьорът отказва да помогне на медик да премести пациент от дома му в Пловдив до линейката - буквално няколко стъпала надолу.

Екипът на спешна помощ е извикан на адрес по сигнал за жена в тежко състояние. Автор на видеото е съсед, който се притекъл да помогне. Чува се как шофьорът и съседът започват да се карат.

От Министерство на здравеопазването обясниха  пред Нова тв, че шофьорите на линейки трябва да оказват съдействие на членовете на съответния медицински екип.

"Бяхме повикани при пациент, който беше в безпомощно състояние. На адреса дойде съсед, който помолих да слезе и да помоли шофьора да изкара носилката пред входа на блока и да ни помогне при изнасянето на пациента. След като се върна, младият мъж каза, че шофьорът е отказал да помогне. Когато излязох, видях, че носилката е извадена, но шофьорът и съседът се караха", сподели д-р Веселка Танева.

В крайна сметка шофьорът помага за изнасянето на пациентката.  Доктор Танева разказва, че често има нужда от помощ, но обикновено шофьорите й съдействат. Тя е коментирала случая с директора на болницата.

Шофьорът на линейката не бе открит за коментар.

Цинично Шофьор на линейка в Пловдив отказва да помогне да свалят болна жена from TrafficBul on Vimeo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България бъркаме работа и лошата организация с това, че някой трябва да прави нещо безплатно. В Германия шофьора е също част от екипа папамедици и всички работят на равно. Няма как от добро сърце всеки ден да си носач и накрая да получиш 600 лв. нето. Какво значи съсед помага...Ясни правила, ред и задължения. Полицай сменя гума - Новина, полицай помага на майка да си свали количката - Новина. Но това е лоша организация, затова сме на това дередже, това ли му е работата?
49
2
 
12
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Хората станаха много озлобени, всеки те гледа на кръв и се държи все едно е Дон Корлеоне.
48
3
 
19
 
! Отговори
Sr. Strange преди 4 години
До ВарнаАбсолютно!!! Голям дразнител. Какво има да снимаш! като си толкова човечен. Хвани помогни и толкова. Но ние Българите сме така - "Не сакам на мен да е добре, а на Вуте да е зле!"Някакво *** с телефон се изживява на вездесъщ и правораздаващ.Не оправдава постъпката на шофьора, но хвани единия - удари другия!!!
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е я па я то и бабичката има дЕца а къде са съседите а случайните минувачи не почустваха ли нужда да направят добро дело защо само към шофьора да се гледа П.с имах съседка така оставена къде тръгваше нанякъде и я връщаха с полиция на такива се друг ще им е виновен че не полагат грижи
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък съм обратния случай - винаги помагам, отстъпвам място, малко някой да се направи на нещастен, свалям и ризата от гърба си. На просяците винаги давам двуцифрени суми. Жена ми вдигна ръце от мене, каза, че съм пълен *** и се разведе с мене, но аз пак съм си такъв, добряк.
45
6
 
25
 
! Отговори
!@#$ преди 4 години
По едно време, бях член на кръводарителски групи във ФБ. Не говоря за платено кръводаряване а за абсолютно безвъздмезно! Понеже ми е крива кръвната група - търсене голямо. И след 3-тия или четвърти път, когато си платих от джоба такситата до кръвния център и обратно, а нито един не се обади след кръводаряването да пита дори как съм се почувствах като тотален бълък! И приключих със самарянството. Този шофьор колко ли пациенти е пренесъл ама сега е "черния". Толкова по темата.
44
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи тоя вместо да помогне на жената е тръгнал да снима шофьора... Друг е въпроса и как го е извикал да помогне, с " ейй шофьорче ела да пренесеш жената" няма нормален човек да се отзове. От записа се чуват и обиди към шофьора, сори пич, но ако се обърнеш с такъв тон и обиди към мен, директно те вкарвам в линейката по спешност .
43
17
 
6
 
! Отговори
Нещастник преди 4 години
Нещастен шафьор, болните са му виновни, че му е малка заплатата! А утре ако е на тяхното място, друга песен ше запее, типичния бай ***. Ми ходи карай линейка в чужбина бе.... Да видиш как се искарва голема заплата.
42
1
 
13
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До макИма хора и хора. Преди няколко години моя племеничка се нуждаеше от такси, за да стигне до болницата за операция. Помолих шофьора да изчака, защото момичетое трудноподвижно. Таксиметровият сам предложи помощта си да я вземе от дома.
41
4
 
33
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Този дето снима с телефона е също за бой.
40
12
 
10
 
! Отговори
73737272 преди 4 години
За това ги бият навсякъде, заради точно такива ситуации или подобни! Не може да си е сметнал, че само е шофьор, той си е медицински работники не е негово задължение да помага на докторите, които си вършат работата за спасяване на един данъкоплатец, все пак е човешки ресурс държавата да върви напред.
39
5
 
16
 
! Отговори
мак преди 4 години
Ако в линейката са само лекар и шофьор, логично е, че сам човек не може да свали пациент и му е нужна помощ, а невинаги съседите са на разположение, или пък са възрастни. В този шофьор няма грам човещинка. Но свой близък сигурно щеше сам да пренесе.
38
6
 
21
 
! Отговори
mmm преди 4 години
Колко МЪЖЕ биха го изтраяли тоя го0мньо? Стои отсреща, снима те, дрънка с назидателен тон. Никой не знае в момента какво му е било на шофьора. Ако беше някой друг щеше да го набие и телефона му да зафучи. Омръзнало ми е от такива дето само акъл дават!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Виж, ти си по-скоро страничен случай. Нормалните хора се движим 78-90 кила, но 99 е смао ако сме по 185 Санта. Аман от дебелаци и стероидки. Демек - хвани се в ръце малки, не си американец!!
36
0
 
2
 
! Отговори
Варна преди 4 години
До До ВарнаЕ ти може и да си изключение, ако си такава добре.Просто повечето не ставате, няма какво да се лъжем.
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38Разбрахме те! Голямата работа си, дето ИС е продал живота за някакви си пари ...
34
6
 
18
 
! Отговори
Гадове преди 4 години
Искат по 20 лв. скапаните шофьори на линейки и после още 10 лв. за да свалят болния пред болницата. Лично лекаря ми го каза. Родно здравеопазване в 21 век. После явно делят.
33
7
 
13
 
! Отговори
До Варна преди 4 години
Как точно да са усмихнати, приветливи и раздаващи се, когато по цял ден си имат работа с неграмотни, нагли, необразовани и невъзпитани същества като теб.Магазинерка да е, пак не би те обслужила като хората, понеже ѝ влизаш и ѝ разваляш целия ден!Малко мислете какво сте и каква енергия носите, преди да обвинявате, че не ви се радват, когато пристъпите нечий праг!
32
12
 
7
 
! Отговори
DDD преди 4 години
Ако, не дай си боже, го видя някъде това шофьорче, после ще го заболи и дуп.ето, не само кръста!
31
8
 
9
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Въобще не ми ги жалвайте служителите в Бърза Помощ.Загубих много близък човек за мен поради тяхната некадърност.Имало голямо текучество, ами като си се хванал за тази работа какво очаквате.Били повръщали от гледките, може би сте очаквали друго......