5-годишно дете с тежко заболяване почина от морбили

Детето е имало автоимунно заболяване
Обновена: 31 яну 2020 21:49 | 31 яну 2020 21:36,
20
5-годишно дете с тежко заболяване почина от морбили
Снимка: Pixabay

5-годишно момче с тежко заболяване почина в болница, след като се лекувало в две други здравни заведения. Лекарите са категорични, че до смъртта на детето се е стигнало, защото се е заразило с морбили, предаде "Нова тв".

Павел е бил с тежко автоимунно заболяване малко след като навършил една година. засегнало е и белите му дробове. Затова семейството често престоява в болница. Последно преди да почина в София семейството било през декември миналата година. „Почна да прави обриви, вдигаше температура, що годе го закрепиха, горе-долу. И вече на 9 януари тази година аз постъпих с него в Шумен пак, направихме снимка на белия дроб и нещата казаха, че не са добре”, обясни Юлиан Йорданов, баща на починалото дете.

Така семейството отново се връща в София - в детската болница, където детето се лекува от четири години.Защото редовно трябва да му се вливат лекарства. „Пуснаха изследвания, направиха, струваха, нали докъдето можаха направиха, обаче на следващия ден вдига температура над 40 градуса, с обриви", каза Стоянка Йорданова, майка на Павел.

Още по темата

Лекарите открили, че детето се е заразило с морбили. „Риск се крие именно от провежданото лечение, което лекува болестта, но организмът става по-податлив към инфекции, които могат да протекат по-тежко и по-фатално при такива деца.При такива деца би могло да се очаква всичко от тези неща”, обясни проф. Стефан Стефанов от СБАЛ по детски болести „проф. д-р Иван Митев“.

Заради заразната болест детето било преместено в Инфекциозна болница. Но бързо се влошило. майката е убедена, че детето не е получавало кислород.

„Това дете се разболя и умря от морбили заради това, че не е ваксинирано. Една от причините да не бъда ваксинирано, е това, че то е било непрекъснато на лечение с глюкокортикостероиди, при които няма как да се направи ваксината. То е получавало през цялото време кислород, но това не е достатъчно, за да бъде излекувано. Просто детето си има хронична белодробна фиброза”, обясни доц. д-р Атанас Мангъров, началник на Първо Детско отделение към СБАЛИПБ “Проф. Ив. Киров”.

В последните часове от живота си детето било преместено в „Пирогов”, но там починало. „Вече нямаше смисъл. Тръгна вече, умираше детето, отпусна се, няма въздух, няма нищо”, обясни Йорданова. А доц. Мангъров отговори, че в Детската болница е направено това, което е в границите на лекарите в нея. По случая върви следствие. И двамата родители са безработни. първо искат да приберат тялото на детето си, а за в бъдеще казват, че ще търсят справедливост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
2
 
! Отговори
До антиваксърите преди 4 години
Поинтересувайте се малко що е то колективен имунитет. И че всички деца, за които не съществуват противопоказания, ако се бяха имунизирали с/у морбили, то разпространението му щеше да е ограничено и това детенце да е живо!
12
7
 
4
 
! Отговори
Хомеопатка преди 4 години
Ако го бяха лекували с хомеопатия щеше да оздравее....
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак докторски оправдания...
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде пак за ваксините се зачекнахте. В западна европа са въпрос на избор и няма драма. Ама в БГ територията всичко трябва да е ШОК и УЖАС. Нормално, така сте дресирани!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майко мила, поне десет грешки намерих, все едно някой първолак я е писал тая статия. Засрамете се! Коректор нямате ли?
8
2
 
12
 
! Отговори
Гладка гънка преди 4 години
Да личи си, че и на възрастни здрави хора ваксината им е спряла развитието, че пишат глупости . Световната здравна организация определи фалшивите новини на антиваксърите като една от най- големите заплахи за това десетилетие. Защото плюейки по труда на хилидя хора с повече от 70години практика, се създава опасна среда за хората с намален имунитет поради заболявания, било то хематоонко, инфекциозни, автоимун и т.н. И Бг е на едно от челните места по случаи на морбили...
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Друже, наличието на автоимунно заболяване наистина може да доведе до някои усложнения след ваксиниране. Всъщност, това е един от начините за диагностициране на проблема. Давайте го по кротко / и по-грамотно, пише се "осАкатявам", а не "осЪкатявам"/.Жалко за детенцето, било е само въпрос на време...
6
2
 
11
 
! Отговори
Жалко за... преди 4 години
..за детенцето, но още по-жалко за медиите, които сега ще раздухват до скъсване неадекватните реакции на родителите след трагедията...За родителите има обяснение, те са в шок, но медиите...
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МарияEй, Марийо, куха главо, ти знаеш ли какво е морбили, бе?! За какъв личен избор ми говориш? Личен избор за тези неща ще имаш, ако заживееш сама в пещера!
4
19
 
15
 
! Отговори
Мария преди 4 години
Съболезнования на близките !Да почива в мир детенцето! Жалки сте !!!Защо пък толкова се дразните от антиваксърите ....би трябвало да е личен избор, не задължително .Нали вашите деца са ваксинирани и би следвало ако се разболеят да протече по-леко или изобщо да не се разболеят .А замисляли ли сте се ако Вашето дете му спре развитието на една годинка от ваксина .От жизнено и здраво дете да гледате развалина и да не знаете ,колко му остава .
3
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересното е, че никой не казва как детето е получило автоимунно заболяване на 1 годинка. Що ли? Щото сигурно е точно заради ваксините. Но важното е да се "моделират" гладките ви мозъци как да мислите. От вас се очаква само да блеете, което почти са и постигнали...Детето е било постоянно на кортикостероидно лечение, което означава, че на практика е нямало имунна система.
2
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавам ги лично,детето беше осъкатено на една годинка от ваксина,от тогава са все в София по болници. Детето спря да върви ,говори и расте. Той е на пет прилича на две годишно дете.Осъкстиха го от ваксина. Сега в болницата се зарази от морбили и уж от това почина.,но никой не казва за мъките които преживяха тези родители през тези четири години.От лекарствата всички органи му разбиха.
1
8
 
2
 
! Отговори
Дофтор преди 4 години
Скоротечно морбили.