Борисов свиква спешна среща, заради коронавируса

Ще присъстват Екатерина Захариева, Кирил Ананиев и Младен Маринов
1 фев 2020 12:07, Петя Славова
100
Борисов свиква спешна среща, заради коронавируса
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе съвещание във връзка с мерките за ограничаване и разпространение на коронавируса в България, предава БГНЕС.

На срещата ще присъстват вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Още по темата

Общият брой на заболелите от пневмония, предизвикана от новия тип коронавирус в Китай, достигна 11 791 души, а починалите станаха 259 души. След като Великобритания, Русия и Швеция вече потвърдиха първите случаи на коронавирус, заразата вече е пламнала във всеки контитент на Земята.

Днес се очаква да бъдат евакуирани нашите сънародници, които бяха блокирани в Ухан. Вероятно двама от тях ще пристигнат в България. Трима са пожелали да напуснат Китай, единият от тях обаче е с двойно гражданство и вероятно ще остане в Германия. Веднага след завръщането си в България, те ще бъдат настанени във Военномедицинска академия (ВМА), където ще останат за наблюдение в помещения със специален достъп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
16
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
давай порко, с пяна от пажарната загробвай 5те милиона останали индивида да не стане некоя инфекцийка. превантивно. те и без това живи умрели.
69
2
 
12
 
! Отговори
дрогарете преди 4 години
Нали няма опасност?Без паника - призоваха по телевизията.То и при Чернобил така казаха. И си похапваха храни от другата страна на планетата.
68
1
 
21
 
! Отговори
Гост преди 4 години
И вируса ще избяга от бг мизерията.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E kak tolko goliam spartank ve borisov, mnogo marsi vazduha, mnogo otrovni gazove puska toz spartan...za 6 000 km kolko vredni gazove puska na planetata znaesh li? Nali imate malki helikoptari, samoleti ili gi izpotroshihte sichkite?!
66
2
 
24
 
! Отговори
Китай преди 4 години
Най-накрая!Цял свят тръпнеше в очакване г-н Никой да свика съвета!!!!!Пуъи,Тръмп,Меркел и Макрон вече летят ,за да разберат тъпоглавите пръдльовци,какво ще измислят и после да го копират в световен мащаб!!!!Тикво,направо лапай шланга и към Китай!!!!
65
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко, раздай на твойта шайка по една торбичка BILLA да си е сложите на главата. Предпазва от всичко ...
64
1
 
37
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
Този брадясалия, намръщен банкяджия обезателно ще реши проблема, щом е привикал и всезнаещата, вечно усмихната, прескачаща от министерство на министерство изключително компетентна за всичко, пчеличка ли, калинка ли, дето не знае на кой свят е. А и щом има и финансист, ама май отговаря за здравеопазването, трябва да сме спокойни. С телата си ще ни предпазят от коронавируса. Отвратителни, та отвратителни.
63
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-жа Захариева, със своята компетентност на световно ниво, със сигурност ще реши проблема. И една калинка ако е кацнала на гърба и, свърши се с вируса. Спокойно българи, ние си имаме невероятно експертно правителство, всичко е наред!
62
1
 
15
 
! Отговори
Да не спорим преди 4 години
Ние все пак сме парламентарна Република - тук никакви ""КОРОНА"" - вируси не са желани........хм...
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Na clarineta koi sha im sviri kocek Brexit?
60
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса е по живите а тука всичко е умрело с тия мижави заплати и пенсии където дават на хората!
59
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е на първо място по смъртност така, че още някои друг починал няма да се осети кои знае колко ама нали трябва и в събота да ни има в новините защо да не се направин на загрижени!
58
3
 
29
 
! Отговори
Ххх преди 4 години
Айде веднага да се усвоят едни 30-100 милиона лева, че болестта е много опасна, нали така ?Винету може да прави пари от всеки проблем
57
3
 
18
 
! Отговори
Кво гледа... преди 4 години
Като че ли разбира нещо....спокойно с 9- ти дан си....
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Premierat sha trenira munistarite po detskite pisti v ms...naemat ski i skiuchiteli za munistarite...slujebno obuchenie po slalom...
55
3
 
23
 
! Отговори
Antivirus преди 4 години
ГЕРБ - вируса е по смъртоносен и опасен !!!
54
2
 
17
 
! Отговори
Зеленият пъпеш преди 4 години
Бойко мухобойко, ти не знаеш ли, че коронавируса е смъртоносен! Защо заразяваш българите с него. Ти си виновен и за коронавируса! Защо не го спря още в Китай, като започна? Защо?
53
2
 
10
 
! Отговори
Винету преди 4 години
#чалбойче
52
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да9 мил. не сме били никога, има си статистика. А броя на избягалите преди 89-та щеше да бъде около 7 мил., защото в бедна БГ има 1,5 мил. каскета с бетонни тикви. Затова сме на тоя хал и хората бягат.
51
16
 
9
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Група китайски социалисти от град Ухан,искат да посетят централата на БСП на Позитано 20, с цел побратимяване :)