Helpbook сигнали: Страна, превърната в сметище

Видите ли нередност, подайте сигнал към платформата
1 фев 2020 19:20, Анисия Иванова
51

Снимка: Helpbook

Екипът на Helpbook.info продължава да работи активно по сигналите, постъпили от потребителите на платформата.

Много от сигналите се отнасят за незаконни сметища в различни точки на страната. Голяма част от тях са разчистени, но, за съжаление, сигналите по темата не свършват. Представяме ви част от новите, постъпили за няколко дни, като първият се отнася за Варна: "В карето между бул. "Сливница", бул. "Ян Хунияди", ул. "Атанас Москов" и бул. "Владислав Варненчик" в терените зад "М Кар Варна" и "Валерий СМ" има множество нерегламентирани сметища. Отпадъци като стъкло, техника, автомобилни части, строителни отпадъци са насипани буквално покрай черния път. Тъй като ми се е налага да използвам маршрута на няколко пъти за няколко месеца, мога да кажа, че количеството отпадъци прогресивно расте. Моля за предприемането на мерки във връзка с възстановяването на нормалния вид на терена, доколкото това е в правомощията на Общината."

Получихме и снимка, която онагледява положението с боклуците в красива гора в друга част на страната: "Старият път за село Баните, община Нова Загора, е покрит с незаконно изсипани отпадъци. Покрай пътя също на много места има изхвърлени боклуци. Наблизо се намират вилите на Мечия Камък, невъзможно е дотам да не се придвижва сметосъбирачна машина."

Подобно е положението в междублоковото пространство в район Слатина в столицата: "Моля, някой да помогне да се изчисти тази градинка от захвърлени обувки и други боклуци насред изсъхналия храсталак. Има и издънки на бодливи джанки, които са израснали почти върху тротоара, както и изсъхнала голяма топола", пише авторът на сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
17
 
! Отговори
Дам преди 4 години
Повечето хора в страната са или ***, или откровени ***. Сигурно под 30 процента са някакви останали с що-годе нормално мислене и поведенчески реакции. Как няма в такъв случай при тази природа да не я превърнем в сметище...
17
5
 
6
 
! Отговори
ууу преди 4 години
До АнонименИмаше хора, които с желание излизаха, вярно е. Но лично за мене тези задължителни манифестации бяха ужасно нещо. И от съботниците се скатавах, защото пазех и не желаех да слугувам на тарикатите, които също не излизаха .... спомени ....
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е ромска работа, те развлачват така парцаляци насам-натам. Вадят от кофите и размятат.
15
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 4 години
*** да боклyци защото да боклyци.Изхвърляйте *** на местата за боклyци.
14
0
 
6
 
! Отговори
asdd преди 4 години
Ама те не са знаели, някой друг е виновен, това са флашиви новини, няма такова нещо, само хората плашите
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснах сигнали, ама 3,4 месеца за елементарни неща няма отговор. Иначе депутатите били виновни. Масово мързеливи хора, затова сме бедни.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба Стойка, дала интервю за телевизията на БСП - ВРАГ номер 1 за ГЕРбавата държава и евроатлантизма !
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На малоумницuте Боко и планът Ран-Ът са им виновни, че са мизерници. Нито Боко, нито Ран, нито Ът - тези боклyци са хвърлени от вас мизерните ***.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Кои излизаха с желание бре?Като тези с желание по манифестациите и студентските робски бригади ли?Пълен смех... П.П. На погребението на Ким Чен Ир всички също бяха по желание...
9
0
 
6
 
! Отговори
akud преди 4 години
бойко борисов и ердоган са виновни за тези ***
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше навремето Ленински съботници, ако помните и хората, /колкото и да звучи невероятно за днешните млади/, излизаха с желание и почистваха. Направете сега Гешевски съботници, бе!
7
0
 
18
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Важното е, че сме стабилни, дори в мизерията ..
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни трябва коронавирус. Достатъчно е да се разпространи някоя чума. От *** на Боко.
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пред къщите на тоя народ е смeтище и не му прай впечатление, та голема работа че имало малко повече насам натам...
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такава пропаднала държава като Тикеоландия.И толкова *** народ като Тикволандците.
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е при герп! Ама това пpocто племе друго и не заслужава!
2
1
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Резил си Мин.чо Предателю , комунисте Борисов , селянино от Банкя !
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е целта земя за сметище -планът Ран -дишаме мръсен въздух храниме се с месата внесени от фирмата на зетя на Б.Б -той яде обаче свежи от нашата страна -ами докога ще мълчиме