Helpbook сигнали: Страна, превърната в сметище

Видите ли нередност, подайте сигнал към платформата
1 фев 2020 19:20, Анисия Иванова
51

Снимка: Helpbook

Виж други галерии »
Екипът на Helpbook.info продължава да работи активно по сигналите, постъпили от потребителите на платформата.

Много от сигналите се отнасят за незаконни сметища в различни точки на страната. Голяма част от тях са разчистени, но, за съжаление, сигналите по темата не свършват. Представяме ви част от новите, постъпили за няколко дни, като първият се отнася за Варна: "В карето между бул. "Сливница", бул. "Ян Хунияди", ул. "Атанас Москов" и бул. "Владислав Варненчик" в терените зад "М Кар Варна" и "Валерий СМ" има множество нерегламентирани сметища. Отпадъци като стъкло, техника, автомобилни части, строителни отпадъци са насипани буквално покрай черния път. Тъй като ми се е налага да използвам маршрута на няколко пъти за няколко месеца, мога да кажа, че количеството отпадъци прогресивно расте. Моля за предприемането на мерки във връзка с възстановяването на нормалния вид на терена, доколкото това е в правомощията на Общината."

Получихме и снимка, която онагледява положението с боклуците в красива гора в друга част на страната: "Старият път за село Баните, община Нова Загора, е покрит с незаконно изсипани отпадъци. Покрай пътя също на много места има изхвърлени боклуци. Наблизо се намират вилите на Мечия Камък, невъзможно е дотам да не се придвижва сметосъбирачна машина."

Подобно е положението в междублоковото пространство в район Слатина в столицата: "Моля, някой да помогне да се изчисти тази градинка от захвърлени обувки и други боклуци насред изсъхналия храсталак. Има и издънки на бодливи джанки, които са израснали почти върху тротоара, както и изсъхнала голяма топола", пише авторът на сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Трол преди 4 години
За токова деяние, наказание 5 години минимум и изчистване на района. Първо чисти района, после затвор. И затвора на негова сметка.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСнимай и пусни в хелпбук сигнал, те ще пратят на когото трябва от общинските власти предполагам. В София се оказва, че Инспектората е самостоятелна единица и е независима от районния кмет. Не знам как е в Пазарджик.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
идете и вижте при у-ще д.гачев град пазарджик какво сметище има на двеста метра няма казани за *** в раойна на махалата няма никакви казани скоро там ще има холера правителството тога ще плаче а сега не обръщат внимание на това сметище
35
0
 
0
 
! Отговори
В преди 4 години
До И.Б.Ще се радвам, ако ти прилича на колаж, 10 големи чувала и 5 по-малки само *** и шума. Мен сега ме интересува ще се погрижи ли някой за тополата или пак аз да се пробвам, грамадна е, тя се разпада и сама от време на време... Благодаря на хелпбук и днес бг за възможността за обществено обсъждане на този грозен според мен проблем.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
35- и ти мислиш, че някой от общината, или от друга държавна структура е метнал ***, НЯКОЙ Е ВЛЯЗЪЛ В КОЛАТА СИ, ОТВОРИЛ Е ПРОЗОРЕЦА И ЕЙ ТАКА Е МЕРАК СИ Е ХВЪРЛИЛ ***, КАТО ПРИБИРА ТОРБИЧКАТА ЗА СЛЕДВАЩОТО МЯТАНЕ НА ОТПАДЪЦИ- ТОВА ГО НАБЛЮДАВАХ- СВИРНАХ МУ, А ТОЙ С КЕФ МИ ПОКАЗА СРЕДЕН.
33
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Бръчков 35 Написал си две изречения.Първото не е вярно , но второто е вярно.
32
0
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 21 Така е. След ВСВ берлинчани излизат на улиците и започват да разчистват отломките от разрушенията Почистват тухлите да ги използват отново и никой не пита кай ще им плати. Сега ясно ли е защо германците са велика нация ?
31
1
 
0
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
До 1Думата е "колаж" от colage.
30
0
 
3
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 35.Да, със сигурност никой от НС не е отишъл да си хвърли там ***,т.е. нямат пряка вина. Но тази повсеместна бевнаказаност и безстопанственост, за която вината е тяхна,доведе до това състояние. Те надминаха своите учители - комунистите по безстопанственост. И преди 89та си го имаше, но такова нещо никога не е било.
29
2
 
12
 
! Отговори
sid преди 4 години
Имаше един художник в Европейския парламент,който беше направил кулаж за всяка държава.Нашата я беше направил като тоалет или още по-грубо ***.Тогава всички скочихме обидени.Излезе обаче,че това е самата истина.Въпреки всичко,ние допуснахме това.Сега няма за какво да ни се извинява този художник.Така я видял страната,така я пресъздал.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30Е не... Съмнявам се Бокича или някой от НС да го направил това... Тук който и да е на власт, прасето си остава прасе....
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И коя е сраната от заглавието?
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за българи сте, да търпите всичко това? Управляващите са бандити, които издевателстват със вас!
25
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еее кво имахме навремето.Имахме народ който го лъжеха 45 години, че всичко е супер.Никаква престъпност - средно по 250 убийства на година.Прекрасен трудовов процес в България - средно по 650 смъртни случая на година при трудови зоплоуки.Чиста природа - Кремиковци, Девня, Химко. Реки в който и жаби не виреят, Искър, Вит...
24
1
 
13
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
изцепките от последните три четири години с т.нар. италиански боклюк е гавра ама и преди това сами свинехме всичко. колко реки и дерета са пълни със строителни отпадъци, парковете са пълни с пластмаса, задблоковите пространства са сметища не само в шиганските маали. инак италианската мафия събира от десетилетия токсичния боклюк на цяла германия и го загробва в моретата около сардиния, сицилия, сомалия и където намери терени на сушата. кой знае какво са мятали в черно море щом на сушата ни заринаха.
23
0
 
4
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
Направил си правописна грешка на думата "успяхме". Но така си стигнал истината - ос.ра.хме. Или по-правилно май е - проспахме!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как бе как оспяхме от къде ни дойдоха тия на главата .
21
0
 
28
 
! Отговори
до до 23 преди 4 години
Кои са тия държави?---------Само два примера ще ти дам, от места които съм посетил:Оман - от пустиня в китна градинка.Тайланд от БЛАТО в приказка.А, ние с неистово настървение превърнахме райската си природа в сметище.
20
3
 
0
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Кои са тия държави?
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калпави стопани излязохме..., други народи щяха да превърнат тази страна в "райска градина" и да треперят над нея с истинска грижа и любов!!!!А, ние???Ние я превърнахме в ... сметище!