Започнаха с изграждането на водопровода към Перник

Перничани са на воден режим от 18 ноември 2019 г.
1 фев 2020 11:00, Петя Славова
30
Започнаха с изграждането на водопровода към Перник
Снимка: БГНЕС

До средата на февруари се ограничава движението по 1,2-километров участък от третокласния път III-1801 Големо Бучино – Перник, поради изграждането на водопровода на Перник.

За извършване на необходимите строителни работи се спира движението в участъка от разклона за с. Люлин до отбивката за регионалното депо за битови отпадъци, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Обходният маршрут е АМ "Струма" – общински път до с. Люлин – път III-802 Дивотино – Перник, предава БГНЕС.

На 28 януари с 56 гласа "за" и един въздържал се в лицето на Волен Сидеров, Столичният общински съвет прие спасителния план на държавата за преодоляване на водната криза в Перник.

Предложението на правителството бе градът да се снабди с вода от язовир "Белмекен", през "Бели Искър" и водопреносната мрежа на столицата. Така бедстващият миньорски град ще получи вода за питейни нужди с изграждането на 13.5 км трасе от Мало Бучино до квартал "Мошино".

Перничани са на воден режим от 18 ноември 2019 г. Първоначално вода беше пускана за 10 часа през деня, след това по 8 часа, а в момента Перник е на режим, при който се пуска вода до гражданите само по 7 часа на ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: перникводна криза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какъв си ти бе Олтоманци защо не ми се появил да ти кажа какво те интересува и какво не .Ви *** защо не дойдеш ти на наши място да видиш как е .
22
0
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Започването е по лесно от завършването. Но Бойко няма да пропусне да си прави фотосесии покрай тръбата, както на времето покрай оградата с Турция. И ще нарежда с тон на полицейски началник как трябва да се работи. Този филм вече сме го гледали.
21
13
 
6
 
! Отговори
митница Олтоманци преди 4 години
Стига с тоя Перник ... Какво ме интересува мен , че перничани нямат вода ...Това е най-бандитският град и там се занимавт само с далавери , кражби и престъпления , пък сега едва ли не цяла България им е виновна ... Да се оправят както могат ..
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен ще завали преди да завършат тръбата. А ако не завали, тогава цяла България ще е със същия проблем. Защото десетилетия наред, водата и почвата не бяха смятани за ценен ресурс и сега когато климатичните проблеми стигнаха и до нас, нямаме нито план, нито инфраструктура, нито нищо. Ще страдаме и то много. 30 години разсипия ни унищожиха по-ефективно от Турското робство.
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перничани, айде бройте от днеска до завършването едно поне 5-6 месеца и сте готови ;)
18
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очертават се Сушеви години. На перничани водопроводната мрежа е като швейцарско сирене. Язовира ще изтече в земята и пак ще останат без вода но този път няма да са сами а и ние Софиянци ше ла, пнем бахура. Но тогава нито полицаите нито жандарите ше може да ги спаси сеяндурските управници. Ше има чалав по шарото до пръсване на шамандурата.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSЗавода отдавна го няма на мястото има само трева.
16
2
 
19
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Нали имахме завод за стоманени тръби с Ф към 1000мм.Нали с такива са строени газопроводите през времето на "Тъмният и човеконенавистен" социализъм
15
1
 
22
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
36'години съм работил като инвеститор (до 2011) и само като слушам простотиите, които ни заливат мога да ви кажа, че цената е напомпана поне с 60%!Така че въпросът е не дали, а кой ще прилапа разликата!
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е къф Белмекен та Белмекен е в същото състояние като Студена.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bez podroben plan skica i ucheni kompetentni injinerlar tehnici moje i pod nekoi panelen beton v Lulin da izleznat... :-)...ama neka kopat i trenirat...
12
2
 
23
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Сигурно е имало по малко приказки и словоблудствие,при започване на строежа на Хеопсовата пирамида.Сигурно е ясно,че при толкова очи съсредоточни върху проекта ,крадането ще е по.малко от 50%,което прави проекта не особенно атрактивен.Друго си е да "усвоиш" 60% за лични и партиини нужди, а не като тази мизерия каквото ще е краденето при водопровода,ами мъка,демократична
11
1
 
21
 
! Отговори
Деление преди 4 години
Герб ще централизира и фауната.
10
0
 
8
 
! Отговори
Провинция преди 4 години
Всеки път, когато държавата дава пари на София се налага и хора да се преселят там, за да има равновесие.
9
2
 
30
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Боку от Банкя(сега...премиер) да...докара Лилиту Винеткова...отново,да оглави...проекта.Тя знае как се...усвояват пари и ще го направи...бързо.
8
6
 
3
 
! Отговори
4epa преди 4 години
PARTIZANITE ZAPO4VAT SABOTAJITE !!!!!!!!!!!!!!! TE TOVA MOGAT !!!!!!!!!!!!!!
7
2
 
27
 
! Отговори
Незнам! преди 4 години
Защо не се каже кой е Проектанта, и как е избран?Кой е Изпълнителя, и как е избран?Кой е Стоителен Надзор, а как е избран?Как са избрани Доставчиците?Има ЗУТ и ЗОП! Спазени ли са?
6
10
 
2
 
! Отговори
4epa преди 4 години
AKO DOIDAT PARTIZANITE NA VLAST - S KOFI 6TE PREDAVAT VODA !!!!!!!!!!!!!!!!
5
3
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Кога ще е готов водопровода Венеция-Перник?
4
9
 
25
 
! Отговори
Боко Тиквуня преди 4 години
Скоро режим на водата и в София. Оставка ***.