Премия от 1500 лв. дава община Баните за новородено бебе

Обмисля се и поемане на семестриалните такси на студенти
3 фев 2020 20:20, Анисия Иванова
32
Премия от 1500 лв. дава община Баните за новородено бебе
Снимка: БГНЕС

Община Баните ще изплаща премия от 1500 лв. за родителите на всяко новородено бебе, информират от Общинската администрация. Средствата за подпомагане на младите семейства, които остават в родопската община, са предвидени в бюджета за 2020 г.

Премиите за новородени бебета са част от мерките, които Общината въвежда за разрешаване на тежките демографски проблеми, коментира кметът Милен Белчев.

Детските градини в община Баните са безплатни за родителите, уточняват от местната управа. Общината е изправена пред тежък демографски срив, населението е намаляло с една трета през последните 10 г., уточнява кметът.

За да се преодолее недостига на кадри като медицински сестри, рехабилитатори, строителни инженери, общината възнамерява да приеме решение, с което да се плащат семестриалните такси на студенти от Баните в определени специалности.

Плановете на общинарите включват и допълнителни стимули за привличане на инвеститори. Обсъжда се вариант да се гласува промяна в общински наредби, така че да се регламентира безвъзмездно предоставяне за ползване без наем на общински имоти на инвеститори, които откриват работни места. Става дума за необитаеми от години сгради като закрити училища, чиято издръжка е в тежест на общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В живота земята и занаята са най важните неща. И ако сте честни и справедливи, ако достойно за вършите висшето и мислите за народа си, така ще призная че ссте достойни да управлявате!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй като се мислите за образовани и умни, всъщност нищо не сте. Образованите ограбихте и унищожихте държавата, атмосферата земята, природата. Направихте боклуджийска държава. Висшето образование не означава, че сте умни. Нямаш ли го в главата нищо не струва висшето, просто един фалшив документ.
23
0
 
2
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Какво раждане ще започне сред 11 годишните,друго уточнение няма да правя !
22
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 4 години
До AlastairТа аз съм с 2 висши и пак съм *** :D
21
0
 
2
 
! Отговори
Младеж преди 4 години
Да дойда да навъртиме 30-40 бинки?
20
2
 
5
 
! Отговори
Alastair преди 4 години
Казал съм за населението, ще кажа пак.На двойка без образование никакви помощиМинимума да е средно + средно.Родено бебе от вишисти 60,000 лв.Тогава ще се народят умни и възпитани деца.А вие продадохте държавата за пари, които няма да ползвате.Бойко като гледаш от небето как се топи държавата, заради теб най -вече, ще ти е криво. Ще гледаш на 1080p, но от някой казан, това е обещание - няма да те размине.Това ще стигне и твоите лакеи. Всеки ще приеме своето си възнаграждение
19
1
 
3
 
! Отговори
Val преди 4 години
До #22!БРАВО!!! В ДЕСЯТКАТА! Мислех и аз да му кажа същото на този с " неговия" град Пловдив. Използваш турцизми " онбашия"," Аман"," г...тверерен"! Защо обиждаш човека? Ако се окаже юзбашия /стотник/, кво правиш? Толкова има общината, толкова дава. По долу /#15 май/ се обрнах към кмета, че парите не са решаващи. Да покажем съпричастност, вместо злоба! Жалко, че едно човешко бъдеще девалвира до половин мастербокс цигари. Но, хората от Родопите нямат вина.
18
1
 
1
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 години
Какъв е смисълът от деца количка? За 4-5 деца да се возят там, да. Ама за едно? Не може ли просто майката да носи детето на ръцете си?
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21: Нямаш право да говориш по този начин.Целият свят отглежда децата си с неща втора употреба.Малко хора и не само в България са способни да осигурят колички от по 1000 + и именно за това в масовите магазини като Лидл се продават сезонни от по стотина лева. Това, че селския кмет е намерил пари за децата и въобще А нещо социално е признак на висока култура, нещо което липсва в съвремието.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: "Анонимен#2": За вас може да са нищо, за живущите в общината са стимул, за Родопски семейства. Кампанията не е предназначена за вас, моля не злобейте. Никой не очаква бейби бум, софийски шантонерки да изпразнят общинската хазна. Гледайте си живота мирно. Стига с това: "...на Вуте да м у е зле!". Та по-добре ли е цялото блато да плащаме по 4хил. лв. на сигънска колиба във Факултето за филтър, пък той да стои новеничък - ман'ала се топлел на климатик! Я някой да му даде за тинкията 100 лева...
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Похвално! Само дано не ги дават "на калпак", ще се сещам за едни хора, които ще се нароят по 7-8...
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Несебър и Созопол са на върха с премиалните от около 10 000 за дете.За това и имат млади хора, сплотени семейства и хубави селища.Гербаджииските градове с тяхната бутафория като Бургас и Варна бързо и сигурно остават без работоспособни население заради емиграцията и липсата на поминък.Изобщо не визирам градовете "Донори",те реално не съществуват.
13
0
 
4
 
! Отговори
G преди 4 години
Борисов !!!!!Взимай пример от кмета но мисля че поне 5000 е реално за първо и 10000 хиляди за второ
12
1
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Аз съм интилигентен, инженер, магистър, с висше... едно.Имам едно дете, още нямам внуци, но се надявам да доживея да ги видя.Можех да се напъна, да опитам, още едно да направя. Ама дъл' ша могъ, дъл' ша мога?Хич ни съ знай... май няма да мога!Одъртех... остарех.Държавата ша *** подмлади ли?Друг начин нема... ДРУГАРИ!!!
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кмете, 1500 лв. сигурно са много там. Ама какво ще работят родителите? В горското, в санаториума? А другите? Какво ще учи това дете, на какъв език, къде?.минал е заека баира, късно е! Освен ако не е партиен кьорфишек!
10
0
 
28
 
! Отговори
?!?!?!?!?! преди 4 години
А сетиха ли се да поставят условие, двамата родители на новороденото да имат минимум средно образование?Или не им доде наум какъв десант от катуни ще има в района на Баните след това обявяване на премия за всяко новородено? Това още повече ще отблъсне желаещите да се рехабилитират там, нито пък на някой градивен гражданин ще му дойде наум да се засели там за постоянно заедно с децата си?!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е много малко и нищо няма да стане. Хората търсят сигурно работно място за 5-6 хиляди лева заплата както в парламента. Тогава ще има желаещи.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роми ще приберат парите и ще продадат ромчетата в Гърция. Семестриални такси не знам кой демократ и гербаджия ги измисли. Не стига че няма заплата след като завърши ами карат студентите и да си плащат, че си губят времето 10 години за доктор примерно.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късно е Ганке за китка!
6
1
 
14
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Какво дай боже? Господарите се останаха, че за да живеят в лукс им трябват роби. Като нямо роби, няма пари, като няма пари, няма лукс. И на, веднага се загрижиха за хората. Само дето тези пари трябва да отиват за бели хора, а всички роми да плащат двойно данъци. Та да се махнат всички.