Марица наново замърсена, този път с нефтопродукти

Причина за замърсяването е производствена авария
5 фев 2020 08:00,
66
Марица наново замърсена, този път с нефтопродукти
Снимка: БГНЕС


Ново голямо замърсяване на река Марица, но този път с нефтопродукти. РИОСВ – Пазарджик, "Басейнова дирекция" и полицията извършват проверка.

Контролните органи на екоминистерството установиха инцидентно изпускане на нефтопродукти от завод в отпадъчните води на предприятието, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Установена е производствена авария от спукана тръба на хидравлична преса. Екипи на пожарната са разположени край баража на река Марица в Пловдив. Те предприеха спешни мерки за ограничаване на замърсяването.

По първоначална информация става въпрос за изпускане на 600 литра нефтопродукти. Пожарникарите ще опитат да сложат боново съоръжение във водите на реката.

Проверки са установили нефтопродукти по течението на реките Пишманка и Марица, както и при мостовете на Марица при село Огняново и Стамболийски. Замърсяването е повърхностно, не е опасно за рибите, твърдят природозащитници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смях ,гледате ли националната телевизия- лъжи ,след лъжи - замърсяването било повърхностно , нямало опасност за рибата ..хора ,къде живеем в царството на Казчей Безсмъртни ли ??
45
1
 
3
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Не се заблуждавайте че светло , страшна тъмница е!
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Превърнаха реките ни в клоаки, корумпираните органи, предприятията и мангталите, а и всички, които си позволяват да си изхвърлят отпадъците, като не осъзнават, че всички живеем на едно място.
43
0
 
2
 
! Отговори
инж Химик преди 4 години
Тей, случайно изпуснати...
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ето това е бизнеса и търговията,по цял свят са еднакви,печалбата е по-важна от всичко,и от природата и от хората и от живота въобще,това е втория най-голям минус на капитализма заедно със социалното неравенство и ни обрича на самоунищожение в името на печалбата на някой
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То да беше само Марица ! - отровиха земята,морето,изсякоха горите,избиха животните,изгониха младите хора от България,тровят ни с храни в които има само химия и нищо истинско и най-нахално крият имената на фирмите произвеждащи тези отрови.Не знам вече какво чакаме ? - може би да кажат , че ще ни бесят и да си купим въжетата и да се наредим на опашка.
40
0
 
8
 
! Отговори
ловец§рибар преди 4 години
Хидравлична преса, нефтопродукти - замърсяване с машинно масло.Не е опасно за рибата, защото вече избиха рибата тотално.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно, рибата няма да пострада. Тя измря миналата седмица. Въобще не се притеснявайте и за незаконното изземване на чакъл от р. Чая, приток на Марица. Огромните ями вече са напълнени с ***, за да не си личат!
38
0
 
7
 
! Отговори
Добре че преди 4 години
отровиха рибата миналата седмица, та сега разлива вече не е опасен за природата и фауната, щото я няма.ХАХА
37
1
 
9
 
! Отговори
men преди 4 години
вместо да са артериите на живота, реките са отделителната система на цялата планета. в българия както добре знаем се царе на самоунищожението. единия спестил десетина хиляди лева от унищожаването на пестициди, другия пуснал маслото в реката. това че утре в някой ресторант ще ядат риба от тази река им е през фара. следващия път направо в язовира. марица е и "голяма", минава през пловдив, бързо се забелязва. представете си какво е по другите реки и дали някой контролира. тунджа до колото знам е на същия хал. имам земи до тунджа кво да ги правя, отровени са.
36
0
 
4
 
! Отговори
Река Пишманка преди 4 години
пишман стана от корупцията в МОСВ.
35
0
 
10
 
! Отговори
Свирчо преди 4 години
А "компетентната" институция дали им предписа бележка да не правят повече така?
34
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъвто президента такава и държавата!!!!!!
33
1
 
19
 
! Отговори
проф. Ан преди 4 години
"Замърсяването е повърхностно"държавата ни е повърхностна!
32
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 4 години
600 литра нефт в река било повърхностно замърсяване..хахахахахах, интересно кое не е повърхностно тогава
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива предприятия трябва да се затварят, б.клуци скап,ни. После защо имало бум на рака....Отровихме цялата планета и после си ядем собствените ***.
30
0
 
18
 
! Отговори
saki преди 4 години
A защо въобще тези предпиятия на местните феодали ,са свързани по някакъв начин с реката ? Какво общо имат с нея и кой е разрешил да пускат тръби към реката ?
29
3
 
8
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 4 години
Президенте Радев,мачкай гербавата мършолина!!Народа е с теб!!!
28
1
 
10
 
! Отговори
рибарчето преди 4 години
Изчезнаха видове риба !Кефал,сом,мряна,бяла риба,скобар,лин.Никога няма да ви го птостя .!!!!!!!!
27
1
 
7
 
! Отговори
Химна преди 4 години
До Марица ЗагинаШуми Марица ЗАМЪРСЕНА... Марш на Боко вън от България *** да победим!