Марица наново замърсена, този път с нефтопродукти

Причина за замърсяването е производствена авария
5 фев 2020 08:00,
66
Марица наново замърсена, този път с нефтопродукти
Снимка: БГНЕС


Ново голямо замърсяване на река Марица, но този път с нефтопродукти. РИОСВ – Пазарджик, "Басейнова дирекция" и полицията извършват проверка.

Контролните органи на екоминистерството установиха инцидентно изпускане на нефтопродукти от завод в отпадъчните води на предприятието, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Установена е производствена авария от спукана тръба на хидравлична преса. Екипи на пожарната са разположени край баража на река Марица в Пловдив. Те предприеха спешни мерки за ограничаване на замърсяването.

По първоначална информация става въпрос за изпускане на 600 литра нефтопродукти. Пожарникарите ще опитат да сложат боново съоръжение във водите на реката.

Проверки са установили нефтопродукти по течението на реките Пишманка и Марица, както и при мостовете на Марица при село Огняново и Стамболийски. Замърсяването е повърхностно, не е опасно за рибите, твърдят природозащитници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
10
 
! Отговори
рибар преди 4 години
До Марица ЗагинаЖалко за черната единствено маришка мряна! Всичко върви наопаки заради Герб!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нефтопродуктите" в случая са пак буклоци - отработени масла. Не ги горят и в тецовете, за да не им задръстват комините с мазен налеп.
24
5
 
2
 
! Отговори
съединението преди 4 години
Оказа се терористичен акт на шепа криминално проявени! Имало е въстания в Н.ЗагораДанаил Николаев е застрелян от държавен пощенски служител изпълнявал заповед!Съединението ни разедини на русофили и русофоби! Намразиха ни Великите силиСамо турчина не ни се противопостави и не ни нападна!
23
1
 
12
 
! Отговори
Марица Загина преди 4 години
Няма замърсяване което да е полезно с негтени продукти Съвсем изтрещяхте герберасти долни твари !Отровихте река Марица .
22
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъвто президента такава и държавата!!!!!!
21
1
 
15
 
! Отговори
държавноста на Боко преди 4 години
Държава да превърнеш в бунище от международен мащаб! Къде му е оставката?
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости разлива е огромен !Отровена е реката и рибите и жабите са изтродени .Еко организация да ми покаже риба във бензин как живее или в нафта.
19
5
 
4
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Специално това замърсяване не се знае дали е за лошо!Тикквата съсипва цялата страна! А токът във водата не е ли вреден?
18
4
 
6
 
! Отговори
боклуци навсякъде преди 4 години
До БългаринаКаквото е правителството - такава е България! - Държава на отпадъците и б.клуците!Съединението ни направи все такива! Вечното ни прозвище б.клу;ците на балканите и ЕС
17
3
 
6
 
! Отговори
бунището на Бойко преди 4 години
- дело на Герб и БКП!
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е един от примерите за липса на държавност.
15
2
 
14
 
! Отговори
падението преди 4 години
До истина еБунището на Европа сме! Там ще свърши и Боко-бандита-***-тиквота..........
14
1
 
18
 
! Отговори
Един преди 4 години
Ахахахах. Вчера пуснахте опорката, че Марица вече е чиста и днес нов провал. Къде ви е контрола ве? 200к държавна администрация седи и си клати краката. И когато Президентът излезе и каже, че има нужда от кардинални промени, първо се огледайте и после кажете: Прав е човекът!
13
2
 
11
 
! Отговори
Бойко-Герб! преди 4 години
До Бойко ТикватаБоклуците при *** отиват. Разорена и омърсена Родино пропита с кръв!!!!!!!!!!Оставка - СРОЧНО!!!!!!!!
12
2
 
11
 
! Отговори
Херо Мустафа преди 4 години
Ние сега управим ваша корупция! Ние сега разследваме бо-***- Ние пита защо има всякакъв европейски бо-*** -а няма американски?- Ние има голем проблем с наши бо-клуци и ние внесе такива тука! Ние дава пари за ваши бедни деца а ВИЕ ще приема бази войници и бо-*** безплатно! НИе много бича България и българи -АЗ обещава 2040 г да отпадне виза за всички! Ние добива шистов газ в Добруджа -после природа няма и зърно няма -ама ще има безплатен газ в ваши чешми на село вместо вода!
11
3
 
11
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Цялата ни държава е едно голямо бунище !! Това пътища ,междублокови пространства ,подлези ,улици -всичко е пълен ле-ш !!
10
1
 
13
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Какво да говорим и пишем ,след като запалиха магистралата под виадукта ,там още се съхраняват *** ,и никой нищо не предприема срещу фирмата !
9
2
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Елате лятото по БГ Черноморието- Само в залива на Слънчев Бряг се изливат тонове биологични ,,,,, това са десетки хотели- над 3 мил туристи минават там- като сметнем перилните препарати и т.н. това са десетки тонове в морето- после яжте миди -Нашето море е плитко и затворено- Бургаският залив е не повече от 25 метра дълбок -всичко е тиня и мръсотия- В океана е друго- още в първите си 150 метра навътре -дълбочината е 40--50 метра
8
3
 
11
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Очевидно че българите са заели изчаквателна позиция, някой от чужбина да смъкне бб от власт. Разбирайте Козяк, само че краварите никога за 30 г не са направили нищо добро за България, напротив. Така че страната ще продължи да умира като свещ, а всяка свещ си има край....
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде пак прах в очите на хората, каква е тая хидравлична преса, дето се нуждае от 600 литра хидравлично масло?