Сняг затрупва страната, затворени пътища, села без ток...

Информация за пътната обстановка - от интернет страницата на АПИ
Обновена: 5 фев 2020 19:41 | 5 фев 2020 18:30, Анисия Иванова
55
Сняг затрупва страната, затворени пътища, села без ток...
Архив: Булфото

Продължава снеговалежът над страната, част от високопланинските пътища за затворени. Движението на МПС над 12 т  се ограничава по АМ „Хемус“ в двете посоки за област София, както и по пътя Велико Търново - Ботевград, Русе  - Велико Търново, за областите Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе и София поради обилен снеговалеж и снегопочистване.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието  на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Движението на МПС над 12 т  се ограничава по АМ "Хемус“ в двете посоки, по пътя Велико Търново - Ботевград и Русе - Велико Търново поради обилен снеговалеж и снегопочистване.

По информация на АПИ дъжд вали в областите: Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Добрич, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Силистра, Русе и Ямбол.

Сняг - в областите Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Перник, Пловдив, Разград, Смолян, София, Търговище, Хасково и Шумен, както и  при проходите „Предел“, „Попови ливади“, "Петрохан“ (област Монтана) „Ришки“ (област Бургас), „Троянски“ (област Ловеч), "Шипка" (област Стара Загора),  в районите на Сатовча, Голешево, Добринище, Струмяни, Петрово, Голешево, Черна Места (област Благоевград), Босна, Малко Търново, Вълчаново ханче, Габрово и Трявна  (област Габрово), Тетевен, Троян, Берковица, Панагюрски колони, Панагюрище, Каратепе, Картела, Юндола и Долно Вършило ( област Пазарджик), Козница, Беклемето, Лъки, Паничково, Студенец (област Пловдив), планинските части на област Сливен, Върбица (област Шумен).

От АПИ съобщиха, че поради обилен снеговалеж, снегопочистване и закъсали тежкотоварни автомобили се ограничава движението за всички МПС през проход "Република".

Трафикът на МПС до 12 т се осъществява през проход "Шипка". Движението на МПС над 12 т се ограничава и по пътя Катунци - Гоце Делчев. Ограничава се движението за всички МПС по пътя Шипково – Рибарица поради снегопочистване.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 

Временно се ограничава движението на моторни превозни средства над 12 тона по пътя между Гоце Делчев и Доспат, съобщиха от ОД на МВР в Благоевград. Временно ограничение за моторни превозни средства над 12 тона е въведено и през местността Попови ливади. Причината е обилният снеговалеж и влошените метеорологични условия.

От Областното пътно управление /ОПУ/ в Благоевград казаха, че най-обилен е снеговалежът в района на Гоце Делчев. Навсякъде в областта пътищата се почисват и опесъчават. Обстановката към момента е спокойна, допълниха оттам. Двадесет и седем коли са ангажирани в почистването и опесъчаването на пътищата в област Благоевград.

Проходими са пътищата към Еленския Балкан, където снежната покривка вече е над 30 сантиметра, съобщиха от пресцентъра на община Елена. Снегопочистващи машини разчистват основните пътища и улици. В града снегът е около 10 сантиметра, няма навявания. От общината уточниха, че заради очаквания сняг са се увеличили резервациите за хотелските бази в района. Най-много сняг в момента има по високите части на билото на планината около Буйновци и Бадевци.

7 са населените места в област Кърджали, в които електрозахранването беше прекъснато заради падналия мокър сняг. Ток няма в селата Габрово, Комунига, Миладиново, Падина, Ленище, Ябълковец и Слънчоглед. Снегорини почистват основните пътища от републиканската пътна мрежа, а работата им беше проверена от областния управител Никола Чанев.

Най-голям брой автомобили са закъсали в участъка на пункта при разклона за село Чилик, сред тях камион и автовоз. В момчилградското село Горско Дюлево екип на пожарната е изтеглил аварирала линейка, в с. Бенковски, община Кирково, на платното е заседнал ТИР, а в Ардино е регистрирана катастрофа с три автомобила.

Най-висока е снежната покривка по високите места в Чернооченско - 32 сантиметра. Около 20 сантиметра е дълбочината на снега в района на прохода Даладжъ.

Не е почистен републиканският път Момчилград - Равен - Нановица - Гургулица - Зорница, оплакаха се местни жители. Според тях снегопочистващата фирма не е изпратила машини в района.

Снегът създаде проблеми и по международния път за Гърция. Няколко катастрофи са станали в отсечката между спирка Джебел и Кирково. Доста сняг има натрупан и на ГКПП "Маказа", където закъсаха няколко гръцки автомобила с летни гуми. Сняг вали и на територията на северна Гърция. По пътя от Комотини до граничния пункт се допускат само автомобили с вериги. В община Ариана заради снега до края на седмицата са отменени учебните занятия.

 


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Молба преди 11 месеца
Бойко, пусни малко сняг и към Ямбол.
Хората ги утрепа, тука пак слънце пече.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До SS

Не е лесно на бездомните, но сега темата на тази статия е друга и е за снега. Хората нямат право да се оплакват, че сега навън вали сняг. Дано повече да вали, иначе не е добре да има суша, безводие и слаба реколта.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До SS

Не е лесно човек да живее без дом и да е сред улицата.
43
2
 
8
 
! Отговори
SS преди 11 месеца
Опитвалили сте да бъдете бездомник?Просто вкуса от живота на тия хора.Всичкия ти багаж да бъде в една раница.Това е всичко за 4 сезона.Правил съм си експеримент,въпреки че имам имот в София,два в Пловдив,един в Бургас,И два селски.В София ме арестуваха,В Пловдив никой не ми обърна внимание,просто ме подминаваха,в Бургас също ме арестуваха.За социалния експеримент,които направих мога да напиша книга.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Язък. Ще се напълнят язовирите, които обезточиха залпово по нареждане на "Коминтерна". Сега може да се иска оставка за непочистване на пътищата. Това е нова възможност да блеснем пред другарите да платят някоя и друга кьор-софра.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До SS

Точно така! Да даде Бог дъжд и сняг, че да има за всички хора вода и много комати вкусен хляб.
40
5
 
1
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 11 месеца
Учуден съм !?! къде е Корнелия ?Как може още да не е поискала оставката на цялото правителство ?Какъв е този бял сняг ?Нали трябваше да е червен !
39
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 11 месеца
И даде Бог сняг та да се напълнат язовирите.А бездомниците са свикнали да оцеляват.Те са истинските градски сървайвалисти на България.Дано лятото има вода.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Shark

Прав си. А дано да вали ПОВЕЧЕ сняг! Единствено и само бездомните хора ще изпитат неудобство ( а и преди да е имало сняг, дъжд и студ пак са изпитвали неудобството от това, че нямат свой дом и покрив над главата). И въпреки зимата,студа и снега едва ли те се оплакват от това! Другите да НЕ мрънкат, своенравничат и да предавяват капризи и прищевки, нямат правото да се оплакват от метеорологичното време, защото имат покрив над главите си, имат свои домове!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Гацо Бацо

От снега и зимата се оплакват меките китки, " хората" с обрани наклонности, интернационалистите и безродниците от ул. Козяк, а относно комунистите, не всички са лоши хора, но има и сред тях такива, които не харесват снега и зимата. Такива да си гледат работата и да не натякват изкривените си предпочитания и прищявки
36
0
 
7
 
! Отговори
Shark преди 11 месеца
Няма такива мрънкалници като българите. Малко сняг и е трагедия. Нещастници. Вместо да се радвате... ако не беше намаляло хлябът щеше да е 3 лв. И пак щяхте да сте недоволни. Даже е малко този валеж.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Гацо Бацо

За съжаление от снега и зимата се оплакват меките китки, разнежените скапани софиянци, които имат нагло дават извратените си мисли относно времето ( а и не само) и заявяват,че през зимата в България и Европа трябва да бъде сухо и горещо, а не да има сняг и дъжд. И още нещо - и сред комунистите има такива *** и тъ.па.чки, които нямат нищо против да си пътуват на екскурзийки по Европата. Даже има и комунистки и комунистки, които повече се интересуват от Европа,отколкото от Русия
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хора, не мрънкайте и не недоволствайте! Трябва да се радваме и да сме благодарни, че вали сняг! Ако през зимата ( зимните месеци) ням сняг, чака ни безводие, суша, слаба реколта, а това не е добре. Снегът почиства добре и освежава и въздуха. Единствените хора, които може би се притесняват - това са хората без свой дом ( бездомните) - те , за съжаление, през цялата година търпят навън студ, жега и неудобства. И бездомните не трябва да се оплакват,че през зимния Февруари вали дъжд и сняг.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Супер язовира ще се напълни и перничани ще имат вода.
А комунистите пак ревът, щото валяло снаг.
32
2
 
1
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 11 месеца
Има ли човек ,които не се радва на снега ?Освен социалист ....
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Швеция, Малмьо и Дания Копенхаген не е паднал грам сняг този сезон.
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ОСТАВКА .
29
4
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 11 месеца
До ГЕРБ: Аз защо плащам данъци бе *** ? Вие една работа ще свършите ли както му е редът ?
28
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
До ???!!!КК,свали си очилата,бе гербере-комунист,тогава ще видиш,че държаната е блокирала.
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ураааа! Снежно затрупа всичко навън и настъпи апокалипсис ! Дано натрупа в София 80 сантиметра и да го заледи с 34 минусов студ и да държи така до края на месец Март