103 машини борят снега в София, обстановката - нормална

Снежната покривка на места достигна 22 см
7 фев 2020 09:17, Петя Славова
7

Общо 103 машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване в София, а снежната покривка на места достигна до 22 сантиметра.
Още по темата

Обстановката е нормална вече, градският транспорт се движи по график. Всички проблемни участъци са обработени. Това каза в ефира на "България сутрин" Лъчезар Пеков, началник на отдел "Координация, организация, контрол и безопасност на обществения транспорт" към Центъра за градска мобилност.

Той допълни, че има частични закъснения, но те са в рамките на 2-3 минути.

"Имахме няколко инцидента, но те бяха свързани предимно със заледени участъци. Следователно ние искахме допълнителна обработка, тъй като снеговалежът беше доста сериозен и на места се получаваха навявания. Закъсненията бяха до 30 минути на определени места, на които имаше инциденти, но до края на деня наваксахме и във вечерния пик влязохме в график", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Пеков добави, че до седмица се очаква да заработи и видеостена, която в реално време ще следи какво се случва във всяко едно превозно средство от градския транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Люлин 1 преди 4 години
Не бее. Юрданка ни казва, че е осчетоводила пожелателна дейност на 103 машини, от които са работили само 13. Разликата са я прибрали вече, само избрани.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А там, където не ги борят, слънцето вече ги разтопи.Ама нищо де, те парите вече са усвоени.
5
0
 
5
 
! Отговори
??? преди 4 години
Тези 22 см сняг на Алеко на Витоша ли са?
4
3
 
3
 
! Отговори
стига мрънкане преди 4 години
Сега има сняг, най-доброто време да го използваме. Вместо да се оплаквате, че е зяатрупал, научете се да отвеждате снега до язовирите или реките, пълнещи язовири. Нали плачете, че няма вода? Отвеждайте снега там, където той ви е нужен. Правете му улеи или съоръжения така, че да стига до нужния водоем. А за да не затрупва всичмко в градовете, има машини и фирми за чистота. Които от лятото да са готови за зимата.
3
4
 
4
 
! Отговори
там е работата преди 4 години
Оплаквате се, че няма организация. Е ми, няма, защото и отделните хора не спазват никаква дисциплина. Казва ви се - не карайте коли по заснежени пътища, никой не чува. Казвав ви се - не превишавай скоростта - сякаш ви се казва: Газ до дупка! Гледате сеира на общината, а хвърляте бо клуците си през терасата. Това, че си плащате данък Смет, не ви дава право да храчите по тротоара или да се рете в градинката.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауууу цели 20см ,ден година храни сега ще си избият разходите за цяла зима.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се смееш ли да плачеш ли при такава "новина". цели 20 см. сняг ни обърнаха.