Връщаме още 74 контейнера с италиански боклук от Варна

На останалите 20 контейнера се прави оглед и се вземат проби
10 фев 2020 13:10, Анисия Иванова
11
Връщаме още 74 контейнера с италиански боклук от Варна
Снимка: БГНЕС

Още 74 контейнера с италиански боклук, които бяха открити на пристанище "Варна запад", ще бъдат реекспортирани, съобщи днес апелативният прокурор на крайморския град Владимир Чавдаров.

Той уточни, че са постъпили две заявления за реекспорт - едното за 54 контейнера, а другото - за 20. Петдесет и четирите контейнера са огледани, взети са проби и предварителните данни сочат, че не съдържат вреден за здравето товар.

Още по темата

На останалите 20 контейнера се прави оглед в момента и се вземат проби. Прокурор Чавзаров каза, че ако времето позволи корабът, с който ще се реекспортират контейнерите, да акостира на пристанището, тяхното товарене ще започне утре.

Снощи с кораб във Варна е пристигнало RDF-гориво от Италия. За товара са уведомени "Гранична полиция", "Митница-Варна" и РИОСВ-Варна. Те са компетентният орган и при условие, че се установи разминаване в заявените позиции като кодове или съдържание, ще бъдем уведомени, но на този етап няма данни за разминавания, посочи прокурорът и уточни, че към момента товарът не е обект на разследване.

Горивото е предназначено за горене в специални инсталации. То е за инсталацията в Златна Панега, която е лицензирана. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Браво!!! преди 4 години
Като в "Ревизор" на Гогол сте. Всичко е чисто в крайна СМЕТка и блести от чистота. Вече няма нужда да ползваме и ароматизатори в тоалетната, защото ядем парфюми.
8
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
Важното е собствениците на Тецовете да печелят. Вместо да горят газ и въглища ще горят пластмасов *** от Италия. А Боко се прави че нищо не знае ама и той е в играта. А че хората ще дишат отрови държавата не я интересува.
7
2
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Па браво,бе !!! От внесени 780 000 тонаотпадъци връщате 20 тона.... Евалла ,компанията ГЕРБ -Суджук !
6
0
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ИЗЛЕЗЕ НА ЕКРАН НАЙ НОВИЯ БГ ФИЛМ КОГАТО НИ ЗАТРУПАХА С БУКЛУЦИ
5
1
 
8
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Еееее....защо бе, защо го връщате ... сега топлофикацийте ще трябва да бичат на газ, въглища и нафта....ееее развалихте им планирания марж разход-чиста печалба
4
0
 
8
 
! Отговори
Кореняк преди 4 години
егати беззаконието и безвластието
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ги караха се проспа , всеки си мисли че не го засяга лично . Сега ,когато стана ясно колко сме се задръстили и сме на прага на екокатастрофа се събудиха , но вече е доста късно . Едни ще ги върнат , но повечето ще останат и пак въздуха няма да е добър за живот . Фините прахови частици ще ги отчитаме всеки ден да си оплътняват някои работното време . Всичко , което остане ще мине през огъня , а територията ще се обозначи като сметище и не добро за живот и туризъм .Астма , рак и други подоб
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
италианците да си правят лицензирани инсталации,не да ползват нашите,нека при тях да валят киселинни дъждове,не при нас,може идвете да сме в ес ,но няма ние да носим тежестта на развитието на тяхната икономика
1
0
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
НЕ БЛАГОДАРЕН НАРОД ХОРАТА ИМ ПРАТИЛИ БУКЛУЦИ ТЕ ИМ ГИ ВРЪЩАТ. ПРОЕВЕТЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ ДЕ.