Гешев за еконарушенията в ТЕЦ "Бобов дол": Така някои си купуват яхти!

Главният прокурор заяви, че постоянно ще се проверява какво горят
Обновена: 13 фев 2020 17:00 | 13 фев 2020 17:00, Веселина Йорданова
128
Гешев за еконарушенията в ТЕЦ "Бобов дол": Така някои си купуват яхти!
Снимка: БГНЕС, архив

Няколко нарушения са констатирани в ТЕЦ "Бобов дол".

Едното е, че централата е горяла боклук, смесен с въглища, второто е, че е изтекло разрешителното на ТЕЦ-а да гори каквото и да е друго освен въглища и третото е, че в площадка в съседство с централата нерегламентирано се складира боклук за изгаряне. Това каза главният прокурор Иван Гешев след проверка на работата на ТЕЦ-а.

Още по темата
Освен Гешев на проверката присъства и министърът на околната среда и водите Емил Димитров, предаде БГНЕС.

"Не се спазват екологичните норми – защо да даваш 100-200 милиона за това да се спазват нормите, като можеш да си ги спестиш? Така някои хора си купуват скъпи коли, къщи и яхти, но хората от околните села дишат отровен въздух. Ако трябва перманентно ще се извършва проверка какво се гори в ТЕЦ-овете, ако трябва по няколко пъти на вечер, и ако има нарушения, които са с характер на престъпления, ще се търси отговорност на виновните лица", съобщи Гешев.

Министърът на околната среда и водите е поел ангажимент за язовир Дяково, където след проверка са констатирани над 20 случая на байпаси, с които се точат по 100 литра в секунда. Притокът на язовира е със скорост от 10 литра в секунда. "Незаконното точене на язовира е прекратено, но проверката продължава", увери главният прокурор.

По-рано бе съобщено, че Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са в Бобов дол, след като прокуратурата възложи на екоминистерството пълна проверка за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, внесени от страни от Европейския съюз.

Обект на проверката са ТЕЦ-ове "Бобов дол", "Брикел", "Сливен" и "Перник".

В общината в Бобов дол Гешев и Маринов се срещнаха с хора от близките населени места и със съветници от Общинския съвет, които споделят своите опасения от замърсяване заради горивото на ТЕЦ "Бобов дол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: Бобов долТЕЦИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещастника Гешев, да вземе да си докара Васил Божков и Цветан Василев. Да не се прай на такъв къвто никога няма да е !
66
0
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Селяни прости, убедихте ли се вече , че напълно си заслужавате съдбата!!!???Разбрахте ли сега, защо хората в частния бизнес работят и се учат всеки ден, те се усъвършенстват и тяхната цел е да правят кинти, и когато намерят пролука да заобиколят закона , не цепят басма на никого!!!Сега вие селяни прости, ако искате да си защитавате интересите. за в бъдеще, не трябва да чакате добрия прокурор, а да се учете всеки ден и да дишате във врата на министрите и бизнеса, защото те правят съюз!Кени!ЦРУ
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не помните ли как започна кариерата на Бойко - имаше едни акции на полицията срещу скъпите автомобили, после имаше едни акции дето облитаха с хеликоптери скапите вили на баровците, всичко което полицията правеше, неизменно се случваше пред камерите на журналисти и кариерата на Бойко тръгна нагоре към кметския, а после към премиерския пост. Гешев има добрия пример как се случват нещата в България.
64
5
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Ковачки-следващият Червен спонсор на дръвника:):):):)Преди години Бойко ги беше набрал със зет му Никифор Вангелов за ДДС и се беха покрили в дън земя:):):):)Сега обаче Гешев ше ги наиграе:):):):)
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев се държи като политик, а не като гл.прокурор.
62
0
 
8
 
! Отговори
II преди 4 години
Тоа много почна да пъпли из медиите. Да не се готви да става премиер? А пък Бойко - президент???
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре като го поръча Черепа и край!
60
0
 
5
 
! Отговори
yaaaa преди 4 години
абе кой ти се връзва бее, всичко са предизборни трикове, щото матр'яла е такъв, дай му хляб и зрелища и можеш да си векуваш, т.е. мижава заплатица да има за хлеб и му пускай "сензации" и нямаш проблем на изборите, вечен и несменяем бащицата. А откъде и как е тоя *** в БГ, по силата на какъв договор е дошъл, това при някоя "прегръдка" на боко ще е кога скитосва по европа, ама ни гък ни мък, да се спре договора няма нали. Пунта мара, матр'яла да ръкопляска.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам колко енергия изразходва каскета за медийното отразяване на активността му, се съмнявам че ще му остане енергия за довършване на разследванията, които е започнал. Най-вероятно всичко ще остане недовършено и без присъди, ще се задоволим само с бляскавите медийни изяви.
58
0
 
9
 
! Отговори
карма преди 4 години
някои си купуват яхти, други - апартаменти, трети - къщи в Барселона....А повечето бачкат за 250 евро чисти на месец и си карат Пежо-то, по-старо от първородното им дете
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както е тръгнало тоя артист с каскета догодина ще е готов за "Оскар".
56
1
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Към добавката за 10 години напред от делото срещу Божков, като добавят и добавката от парите от яхтата, егати живота ще падне. Някой може ли да ми препоръча добри хотели по френската ривиера.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако точат незаконно 100 литра в секунда от яз. Дяково, това означава за денонощие (което има 86 400 секурди) да източат повече от 8,6 млн. литра вода. Доста голямо число, за да е вярно. Това е потреблението на 100 000 град, което изчезва някъде през байпаси.
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво търсите в ТЕЦ-овете,марули? Кой подписа договорите кажете!Включително и договорите с италианската мафия!
53
0
 
10
 
! Отговори
xa xa преди 4 години
ха ха "трудно се доказват мръсотийте на изпечени мошенници", а на оядената власт много лесно, щото мен ме интерсува че като отида да протестирам и вадят срещу мен цялата полиция армия водни оръдия, кат съм на село не ме пазят от бандитите, като пиша във форума ме трият кога казвам истината цензура яка, като отворя пощата само сметки и не мож ми обясни как от 20 лв ток ставa 80лв откъде ли са другите 60лв отгоре и прочие...
52
1
 
12
 
! Отговори
\m/ преди 4 години
Главен прокурор популист, само това нямахме още!
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАма Ковачки няма нищо общо с тази далавера,нито ТЕЦ-овете,те са само изпълнители на тези поръчки,дори пишеше в една статия,че Ковачки не желае да върши това и да замърсява природата и въздуха,но е принуден.Защо се хвърляте на изпълнителите,а не на основния виновник,подписал договорите?Защото хвърляте само прах в очите,защото явно има замесени и от управляващите.
50
0
 
7
 
! Отговори
wffff преди 4 години
от прокуратурата се иска да събере доказателства убедителни които да представи в съда, а не да ми се обяснява, никаво значение няма какво мислиш ако не дадеш на съда каквито трябва доказателства и там яко издишате.Така че кой го интересува какво плямпаш,триковете ти за медийно обществено облъчване за да въздействаш на съда не се смята за доказателство.
49
3
 
12
 
! Отговори
Кум Лисан преди 4 години
С'я да кажа и аз,преди да стане така, че да търсим някой, дето избягал преди да го окошарим! Ковачки се казва! Христо Ковачки! Видите ли го на летището, арестувайте го! Не му позволявайте да се скатае като Черепи, Галевци и разни Вески! Време е всички, които забогатяха на гърба на все по-бедните хора, да започнат да влизат в затвора. Там им е мястото!
48
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мрънкалата и платените налазват като червеи след дъжд.Вчера недоволни,че Ковашки не е закачан,днес -че Ковашки е закачан,а Домусчиев не.Как е възможно такова простодушие ?! На единия проблема му ***@,на другия-Перник и т.н. Гешев нищо не правел,всичко било ПР.Да ама Гешев не е съд,нито е магьосник.Трудно се доказват мръсотийте на изпечени мошенници наречени " бизнесмени",защото са обградени с една камара грамотни юридически съветници антураж.Не можеш да вкараш в затвора ,защото" Драган" казал