Пореден сигнал: Масово паркиране в тревата, а след това кал и мръсотия

HelpBook алармира и за опасен мост, замърсяване, безстопанствени кучета...
18 фев 2020 17:00, Анисия Иванова
72

Снимка: Helpbook

Започваме обзора на сигналите, които гражданите изпратиха до институциите през изминалата седмица чрез платформата HelpBook.info, с проблем за рушащ се мост.

Наблюдателни родители са забелязали опасен мост в квартал "Дианабад", ул. "Русаля". Ежедневно по него преминават ученици на път към 105-то училище. Съоръжението е ерозирало на множество места и е само въпрос на време някое детско краче да пропадне. Молбата е за взимане на спешни и адекватни мерки за ремонт на моста и привеждането му в безопасно и стабилно състояние.

Получихме и пореден сигнал за масово паркиране в тревните площи в непосредствена близост срещу сградата на Orbit на бул. "Продан Таракчиев": "Положението вече съвсем излезе от контрол - паркираните автомобили непрекъснато се увеличават, като са издълбали дълбоки коловози между плодните дръвчета. Още по-възмутително е, че разнасят кал и мръсотия по околните тротоари, улици и булеварди. В непосредсвена близост са налични множество паркинги, но естествено платени. Моля, веземете мерки това безобразие най-накрая да спре!“, се иска в сигнала.

Без видими резултати е и сигнал за замърсяване на речно корито в град Костинброд, отправен към Регионална инспекция по околната среда и водите. Нашият потребител се надява повторното сигнализиране да даде отклик и адекватни мерки, за да не продължи порочната практика с изхвърлянето на оборска тор и всякакви боклуци около и в реката.

Отново получихме сигнал за огромен брой безстопанствени котки и кучета, този път в жк. "Овча Купел" 1.  Според нашия потребител животните се хранят и "отглеждат" от "добросъвестни" обитатели на квартала, които не живеят в горепосочения район. Той няма представа каква трябва да е критичната маса на популации от безстопанствени животни, за да има някаква реакция от страна на съответните институции, координирани от общината, за да се намери решение на този дългогодишен проблем, но моли за взимане на адекватни мерки.

Завършваме днешния обзор със сигнал за неправилно паркирана машина на кръстовище. Въпросната техника служи за отстраняване на асфалт и е изоставена на кръстовището повече от седмица, въпреки знака за "забранено спирането".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
такова диво строителство няма никъде в нормалния свят. Първо се прави общ градоустройствен план, определя се кой терен за какво ще е и инфраструктура, но всички доставчици и тогава се почва да се строи
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви ли не глупости и рекет , но няма да спрат това безразборно презастрояване, което води до презаселване и задръствания.Никой и дума не отваря за изграждане на безплатни паркинги.Ама важното е да се краде и да има далаверка , а мисленето за някой друг.
34
1
 
1
 
! Отговори
Иван Костов-Мавъра преди 4 години
До Анонимен 34А защо всъщност се довлякоха?!
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами къде да паркират като половин българия се пресели в София да си ги качват на главата ли. В моя блок който е седем етажен с пет входа Софиянци сме 5 човека всичко друго е от прованса.
32
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички селяни се довлякоха в София, простащина!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как в тревата...? И кал ))явно няма къде да спрат а да има ще плащтат
30
9
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
увеличавай данъците за МПС до дупка. В ЕС в столиците само богатите имат коли. Всеки Пурко и Смехурко с по 2-3 автомобила. И рИве, че нямало къде било да си ги паркира. Данъка за колата от по 300 лева на година., Стартово. Ще видиш как Ганеца ще дупчи билетче в трамвая.
29
4
 
7
 
! Отговори
Провинциалист преди 4 години
Абе, що не натирим софиянци от София?
28
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ами асфалтирайте и направете паркинг за да има къде да се спира. В тая мръсотия с какво да се придвижват хората? Нали от автомобилите търмъчите данъци?
27
2
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Нищо няма да махаме, ами и по още една барака ще вземем за жените и децата. Като не ти харесва в София изнасяй се. Ние сме добре тук, има работа. Малко е мизерно в калта, ама не е болка за умиране. Скоро ще изсъхне.
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Провинциални ***! Вън от града!
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе що не натирим от София провинциалните ***!
24
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махайте си старовремските каляски от тревните площи! Аман от бедняци и *** в моя град! Марш от София!
23
2
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
И аз да съм ще спра в калта, но няма да платя на обирджиите. Ако си на работа в района как да плащаш всеки ден.
22
0
 
2
 
! Отговори
до "бай ганЮ&qu преди 4 години
Най-обичам ей такива като тебе дето само ръсят акъл без да се усетят, че той даже за собствена употреба не стига.... вземи прочети поне книгата щом я даваш за пример под път и над път.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте да се уточним пътищата са мръсни и цапат колите и те всичко останало
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля ви добри хора, помолете се за мен и вижте как ви озарява! За мен Марко от Силистра , може да мине малко време докато ви озари, но светлината си пристига! Просто желанието ви за помощ да ми се предаде, но не знам дали в момента съм в собственото си тяло!
19
4
 
12
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Фъндиковица стигна до гениално прозрение - София била *** тъй като частните коли паркирали във тревата. Интересно сега данък трева ли ще въведе?
18
1
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
защото го сравняваш с предвижване с автомобил, но аналог на метро с прекачване на второ метро е да смениш автобус - къде е още по отвратително.като цяло удобен транспорт по моята сметка е само ако не се прекачва, 1 автобус или 1 метро лъч, да си транзит до колкото го позволяват условията.
17
3
 
2
 
! Отговори
lz2020 преди 4 години
кал каруци ганзовци