Кварталите, в които живеем - разбити плочки, боклуци, дупки по пътищата...

Част от сигналите в Helpbook от изминалата седмица
22 фев 2020 16:16, Анисия Иванова
96

Снимка: Helpbook

В днешния обзор от Helpbook.info ще ви запознаем с множество проблеми, касаещи район "Младост“ в столицата. В един от тях ни изпратиха снимки на тротоарни плочки пред жилищен блок в ж.к Младост 1, които са в отчайващо състояние.

Видно е, че пространството пред блока прилича на минно поле - разкъртени плочки, отломки, дупки и локви. Нашият потребител е забелязал, че най-зле е положението пред вход А, но и пред другите входове положението не е особено цветущо. На една от снимките е заснета шахта в изключено лошо състояние - капаците са разнебитени и не е изключено някой да се спъне или пропадне в нея.

Пред същия блок се намира зарязана огромна камара изкъртена настилка. Вероятно плочите са служели като настилка в бивш търговски обект, според автора на сигнала, който не смята за редно всеки да си изхвърля боклуците където му хрумне.

В същия район друг наш потребител се натъкнал на зарязана каравана от години, която е паркирана наполовина на тротоара, наполовина в тревните площи. Молбата е за извършване на действия по премахването й, тъй като паркоместата в квартала са ограничени, а и гледката е далеч от естетична.

В близост е заснета ключова квартална улица в изключително лошо състояние. Цялата отсечка е осеяна с множество дупки, някои от които направо кратери. Потребителят апелира за извършване на спешен ремонт.

Получихме повторен сигнал от Варна за останки от изоставен автомобил без регистрационна табела, който отлежава от години в междублоково пространство. Стикерът за технически преглед на автомобила е изтекъл още през 2016 г. Авторът на сигнала моли за предприемане на действия по компетентност за отстраняване на автомобила, тъй като след предишния сигнал поради неясна причина отговорните органи не са открили въпросния автомобил при извършената проверка.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
6
 
! Отговори
Мими преди 4 години
До ИветКв Витоша е бунище и тези там са нискобюжетни селяни На улица Могилата няма богати Мизерията им подхожда
33
2
 
1
 
! Отговори
Ивет преди 4 години
До ПатриотА какво ще кажете за *** от Могилата.
32
7
 
5
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Това да си турчин е проклятие,зла съдба,труднолечима болест,синоним на *** човек и роб.Страховете на роба са много понеже е беззащитен.
31
5
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
Най - грозният "град" в България е Кърджали
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичкото селячество, начело с кметицата комунистка, учителка по руски се изсипа в София. Резултатът е този.
29
1
 
17
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Щото не сте идвали в Кючука... Има места дето си мисля че съм в Индия или Пакистан
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и по-лошо! Напр. Алепо!!!-----Алепо беше , я сега *** да видиш какво е , ще ти падне ченето , всичко ново и свети , сякаш никога не е имало война .
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, трябва да се вдигнем и да изметем тая болшевишка, мутрокомунистическа шайка, която е на власт сега.
26
7
 
15
 
! Отговори
лек преди 4 години
Тук по форумите все друг ви е виновен.Мръднете си г.то и започнете да действате,като граждани,а не като комунистически крепостни.То по соца имаше повече съпротива отколкото през последните 30г.Не ви е виновна кметица,кмет,боковци,пеевци, а вие дето сте неспособни елементарни права да защитавате.Дори не схващам смисъла от това реване под статиите?Само показвате,колко сте негодни и неспособни.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божичко, каква свинщина! Що за *** е произвел тия бунища!
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тая *** кметицата, София заприлича на нищо. Не може човек със селски манталитет да управлява голям град, но селяните, ронмите и администрацията (пиявиците) си я избраха тая.
23
4
 
27
 
! Отговори
бъм преди 4 години
Всеки един от българите в Бг обича разбити улици и мръсотия,затова си избират Бойко и непротестират.
22
1
 
13
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 4 години
В статията ни обещават че ако се сблъскаме с нередност, то да алармираме Help. Boock.info? И какъв праз? И кои са изобщо тези? Още една залъгалка. И кой ще го чете това ако пиша че в България гората не е вече държавно богатство а е дадена на разположение на фирми-фантоми?
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво плачете бе?Кой ви е избирал картофка?Нали сами си я избрахте.Тя толкова си може.
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте ревали бе аз ви направих магистрали ! Комунисти такива .
18
1
 
17
 
! Отговори
Слав Караславов преди 4 години
Ако Анисия беше пътувала някъде издълбоката провинция на родината, щеше да се срамува да пише за някакви си изкъртени плочки в Младост.
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само Младост.Всички квартали са в окаяно състояние.Йорданкеееее,къде отиват 1 милиард и 700 милиона лева от нашите данъци????С тези пари София трябва да свети и грее,а не да се спъваме по неасвалтирани от 40 години улици,с несменяни също от толкова години плочки по тротоарите,с немити с години улици и отвратителна инфраструктура.
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С кметове на ГЕРБ в София от 2005 година, как искате София да изглежда поне нормално?!
15
3
 
18
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 4 години
Има и по-лошо! Напр. Алепо!!!