Кварталите, в които живеем - разбити плочки, боклуци, дупки по пътищата...

Част от сигналите в Helpbook от изминалата седмица
22 фев 2020 16:16, Анисия Иванова
96

Снимка: Helpbook

В днешния обзор от Helpbook.info ще ви запознаем с множество проблеми, касаещи район "Младост“ в столицата. В един от тях ни изпратиха снимки на тротоарни плочки пред жилищен блок в ж.к Младост 1, които са в отчайващо състояние.

Видно е, че пространството пред блока прилича на минно поле - разкъртени плочки, отломки, дупки и локви. Нашият потребител е забелязал, че най-зле е положението пред вход А, но и пред другите входове положението не е особено цветущо. На една от снимките е заснета шахта в изключено лошо състояние - капаците са разнебитени и не е изключено някой да се спъне или пропадне в нея.

Пред същия блок се намира зарязана огромна камара изкъртена настилка. Вероятно плочите са служели като настилка в бивш търговски обект, според автора на сигнала, който не смята за редно всеки да си изхвърля боклуците където му хрумне.

В същия район друг наш потребител се натъкнал на зарязана каравана от години, която е паркирана наполовина на тротоара, наполовина в тревните площи. Молбата е за извършване на действия по премахването й, тъй като паркоместата в квартала са ограничени, а и гледката е далеч от естетична.

В близост е заснета ключова квартална улица в изключително лошо състояние. Цялата отсечка е осеяна с множество дупки, някои от които направо кратери. Потребителят апелира за извършване на спешен ремонт.

Получихме повторен сигнал от Варна за останки от изоставен автомобил без регистрационна табела, който отлежава от години в междублоково пространство. Стикерът за технически преглед на автомобила е изтекъл още през 2016 г. Авторът на сигнала моли за предприемане на действия по компетентност за отстраняване на автомобила, тъй като след предишния сигнал поради неясна причина отговорните органи не са открили въпросния автомобил при извършената проверка.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
8
 
4
 
! Отговори
Еха преди 4 години
Държава в която като видят оправен път останалите *** се гордеят...Държава в която има селяни и хора в големи градове.......Аз в англия никога ама никога не съм се замислял за тия неща...дойдох в софето и няква реститутка в рейса ми вика що съм си бил оставил хартийката в рейса....ама в англия всички го правим, всички си хвърляме нещата в рейса...реституткова едва ли ше разбере защо
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та викаш:"Всичкото селячество, начело с кметицата комунистка, учителка по руски се изсипа в София. Резултатът е този."Кметицата е гербаджийка и покорно слугиня на г-н Борисов. Не струва, ама гласувахте за нея, а и малко фалшификация й помогна да стане кметица. Не е за учителка тази работа, а е за архитект-урбанист, инженер - транспортен спец, икономист, може и юрист! Хващам се за думата "учителка по руски"! Ами ако беше по френски? Претендирам, че знам руски по-добре от нея и какво?
52
0
 
4
 
! Отговори
Еха преди 4 години
Ама как така нали вашия вожд това му беше хвалбата, че ви строи пътища в евро
51
1
 
10
 
! Отговори
Brei преди 4 години
Ако държавата се заемеше за поддържа пътищата като в Европа, бюджета няма да стигне за 2 месеца...ако някой някога реши да бори корупцията, държавата ще фалира, защото всичко тука е корупция
50
3
 
8
 
! Отговори
Митко 21 см преди 4 години
Хелпбук помага. Ша ви опрай плочките в гетото Младост. Нали сте дали по 1000 евра з а квадрат в панелката. Дядо ви всички ниви продаде човека да бие после по масата на село и да вика - мойте софиянци, жилище зеха , много изгодно, голям а далавера....хахах
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селяческите орди са бич за града. Няма как да очакваме лице, което идва от някаква дива паланка, да се държи адекватно в големия град. Не случайно ги наричат opки. Дори и такъв ***, като орханийският овчар Живков го беше проумял и им беше наложил жителство.
48
4
 
2
 
! Отговори
До 51 преди 4 години
Дядо ти не е имал никакво лозе в Лозенец селянино. Там лозята са изкоренени през 18-тИ век. Северен склон е и затова не виреят. Преведи си турското име на махалата. ЛЪЖЕЦ!!!
47
4
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 32 преди 4 години
"Всичкото селячество, начело с кметицата комунистка, учителка по руски се изсипа в София. Резултатът е този."- - -Аз съм стар, много стар, суперстар. В София живея от 1945 г. Твърдя отговорно, че познавам само двама софиянци - един достолепен мъж и сестра му. Дядо им е имал имоти, вкл. лозе, в Корубаглар (Лозенец). Когато, за нещастие, след Освобождението са избрали калното градче за столица, жителите й са били около 15000,много турци и евреи. Всичкото софиянско, днес кореняци, е дошло от села
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая просташка пасминa от селата съсипа софия. И кметицата е от тия.
45
0
 
7
 
! Отговори
Дърт и червен преди 4 години
До Нищо ви НЕМА, БЕ...ТОВА Е ПРОСТАКА!!*** немит и вонящ, при комунистите улиците на София се миеха постоянно нощемсъс силни струи вода! Беше чисто!А, появи се още един анти - Хкрементчето с 44! Какво бе, като ви забраниха Луковмарш тук ли се струпахте?
44
3
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 4 години
Селянино,Опитахме да сменим това гнусно комунистическо изчадие от Белчин, но никак не е лесно. За тая уфса гласуваха купените роми в махалите, цялата държавна администрация (калинки от селата наместили се в София) и още малко от селячеството, коеъто трови София. Тая гaдина ми трови и руши града, но трудно се скача срещу комунистическата мафия.
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са комунистически бандити. С тях няма как да е по-различно.
42
1
 
8
 
! Отговори
фф преди 4 години
Всички обвинявате някакви селяни,комунисти или кметица.А какво ви пречи да слезете и направите оборка около блока?Какво ви пречи да смените кметицата?И накрая отворете тая уикипедия и прочетете,какво е комунист,че после се обиждате на ***.През нас мина един ураган,в Германия!Как така не видях едно боклуче след тоя ураган?А навсякъде в Бг е сметище?
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновена комунистическа мизерия и смрад, предизвикана от вонящи комунистически ***, каквито са все още (за жалост) на власт в тази поробена държава.
40
0
 
5
 
! Отговори
Шибириби преди 4 години
Моето дълбоко убеждение е, че в Банкя положението е много по-добре
39
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Аз където живея, всеки си хвърля отпадъците разделно по предназначение.Трола вметна че някой си хвърлят *** навсякъде, но това са хора на които не им пука или наистина са селски бегове.Само да напомня на тролчетата, че битовата небрежност е резултат на държавното управление.Има закони, които не се спазват, това еежедневие, същото се отнася за управляващите.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами изберете си пак Джипси Куин.
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От коментарите разбирам, че на *** пак партиите са му виновни и затова *** си го хвърля директно от терасата.
36
11
 
5
 
! Отговори
Нищо ви НЕМА, БЕ... преди 4 години
СЕЛЯНИ И КОМУНИСТИ, ОБИЧАТ ДА ЖИВЕЯТ НА БУНИЩЕТО, ЗАЩОТО ОТ ТАМ ИДВАТ.ТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ДРУГИ СА ДЛЪЖНИ ДА ИМ ПРАВЯТ ЖИВОТА КРАСИВ!ТОВА Е ПРОСТАКА!!
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основна вина за вида на кварталите, мърсотията имат хората. Селянията и простотията са навсякъде. Всеки хвърля *** където си иска. Няма нова сграда, която не е надраскана със спрей, няма нова пейка, която не е изкъртена, няма улица без кучешки ***, кутии от храна, фасове и т.н. Българинът е просто животно и не заслужава да живее в по- добра среда.