Официално: Отменят се тържествата на Шипка за 3 март утре

Достъпът на граждани остава свободен, промени на движението остават в сила
Обновена: 2 мар 2020 15:13 | 2 мар 2020 15:13, Анисия Иванова
438
Официално: Отменят се тържествата на Шипка за 3 март утре
Снимка: БГНЕС

Отменя се планираният официален ритуал за 3 март по повод честването на 142 години от Освобождението на България, който трябваше да бъде утре на връх Шипка, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Стара Загора.

Препоръката за отмяната беше направена от Националния оперативен щаб заради COVID-19.

Още по темата

Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен, допълват от Областната администрация. Въведените временни промени на движението в района остават в сила.

В мотивите си от Националния оперативен щаб за координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19 посочват:

- Нова грипна вълна от вирус тип “Б“ в областите: Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София – област и др.
- Усложняване на епидемичната ситуация в страната от активирането на други инфекциозни заболявания.

От Националния оперативен щаб за коронавирус предупреждават, че "струпването на големи групи хора на едно място съдзава предпоставки за епидемиологични рискове относно активиране на горепосочените инфекции“ и на базата на експертните становища препоръчват отмяна на планираните тържествени мероприятия на връх Шипка за 3 март.

Препоръката е адресирана до президента на Република България Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов, областния управител на област Стара Загора Гергана Микова и кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
0
 
0
 
! Отговори
besen преди 4 години
до всички ама всички - *** абе до сега не е ли имало грип и какво ли не все едно света започва от днес аре стига глупости отменяме това отменяме онова - пълна простотия дайте да отмениме и нова година и това е - да земем да се скрием в миша дупка и да отменим всичко а
359
13
 
2
 
! Отговори
Антиком преди 4 години
Да се отмени за винаги и да се избере достоен ден за национален празник, без участието на доказано престъпната болшевишка партия.
358
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До donТе това го чуват редовно от Корнелия, така че едва ли им дреме от това, а както се видя с платените агитки по време на честването на паметта на Левски, си става дума за обикновени неграмотни хорица
357
0
 
10
 
! Отговори
don преди 4 години
За да не чуят ОСТАВКА
356
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХХХРусофилите трябва спешно да се ограмотите.
355
4
 
3
 
! Отговори
Анабел преди 4 години
До XXX - Първото нещо - никой нищо не отменя, а се отправят препоръки към институциите и всяка от тях решава дали да участва или провежда мероприятия.Второто нещо - препоръките не са заради корона вирус, макар, че се споменава подобна опастност. Препоръките са заради втора грипна вълна, заради която маса училища затвориха за втори път.Четене с разбиране се нарича и децата в основното ги проверяват за това умение, но явно много възрастни ще се провалят на този детски изпит.
354
0
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Уж в България няма коронавирус пък се отменят шествията на Шипка заради коронавирус .......нещо не ми се вдява !
353
4
 
6
 
! Отговори
Анабел преди 4 години
До ОнзиРусия е велика държава, но за кого? За нас? За тях самите? За целия свят?Хората, които днес честваме, участниците в освободителното движение, едва няколко години след освобождението започват да разбират подмолните намерения на Русия. Още тогава говорят и пишат за това. Стамболов, Захари Стоянов...Русия е велика страна за собствените си имперски амбиции да властва над славянските народи.
352
4
 
5
 
! Отговори
Анабел преди 4 години
Това българина може да е древен народ, но за сметка на това е *** като градинска лейка. Обясняват му, че там някаква си агенцийка отправя препоръка да не се събират много хора на едно място - той обаче *** как му забранявали националния празник!Нерде Ямбол нерде Стамбул!?
351
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОНЗИКомунистическата история го заявява категорично. Истниската история казва, че Левски, Ботев и куп още деятели за осбождението на България са предупреждавали срещу руската имперска агресия.
350
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НинаАз лично ще празнувам националния празник на 22 септември. За разлика от вас не се стремя да съм *** на никого, но вие явно все се виждате функция на някого, и по пордразбиране мислите че и другите са така. Айде тръгвай към Шипка.
349
1
 
14
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
РУСИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА !!!! ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ГО ЗАЯВЯВА КАТЕГОРИЧНО !!! Сега тук разни ПЛЯМПАЧИ които искат да не е така просто да вървят .... !!! ВЕЛИЧИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ ГО ИЗИСКВА !!!!
348
0
 
19
 
! Отговори
АлексСпб преди 4 години
Искам да поздравя всички българи с национален празник. Честит 3 март!
347
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честит празник!
346
1
 
27
 
! Отговори
Честит Празник! преди 4 години
Тържествата НЕ МОЖЕ да се забранят! Разни там шкембелии,доносници,т.нар.политиции прочие може да се опитат и това да забранят,уж като са заинтересовани от вируси,но хората ще празнуват! Защото са свободни от исляма! И най-хубавото е,че горе,на ШИПКА няма да има нито една противно полическа муцуна,но хората,българите са там! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!
345
1
 
22
 
! Отговори
Нина преди 4 години
До 1По-добре да празнуваме на 4 юли ,нали м.котело ?
344
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не манипулирайте хората, Не се отменят нито забраняват - има препоръка!!!!!
343
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никоя власт не може да отмени 3 март, особено пък тази, която върти псевдодипломация с робския израз - Кажи му аго, за да му стане драго!Честит празник!
342
1
 
38
 
! Отговори
11 преди 4 години
Вирусът е само поводът , а причината е да не се признае решаващата роля на Русия за Освобождението ни от турско робство , тест за това дали народът ще приеме това предателско решение ! Продажните управници как съжалявят , че Америка не ни е освободила . Кой балкански народ се е освобдил сам ? Никой ! На 3-ти март след 500- тин години е възстанавена Третата българскадържава - на никоя друга дата! Точка
341
3
 
3
 
! Отговори
Левски-престъпник преди 4 години
До КомунизъмГен.-Граф Игнатиев е предлагал да го купи за 10.000 златни екатериновки. Отказва~!Като революционер е можел да бъде осъден на каторга. Осъден е нарочно за убийство