Сестри от Карлово на протест, подкрепят колежките си

Те твърдят, че вече 1 година се борят за промяна в системата
Обновена: 6 мар 2020 17:54 | 6 мар 2020 17:45, Красимир Ангелов
50

В Карлово медицинските сестри излязоха на спонтанен протест. По този начин те изразиха солидарност с протестиращите им колеги в София.

Още по темата

Медицинските сестри от подбалканския град използваха обедната си почивка, за да протестират. Те твърдят, че вече 1 година се борят за промяна в системата на здравеопазването, за да има качествено обслужване на пациентите.

Сестрите посочиха, че има готовност за масови безсрочни протести в страната, ако исканията им от държавата не бъдат изпълнени.

"Това безразличие от страна на правителството и на всички горе и тези безбройни срещи без да има ефект -това ни кара да се чувстваме просто смачкани, ненужни", каза Даниела Икимова пред Bulgaria ON AIR, която работи в детското отделение в МБАЛ "Д-р Киро Попов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Стефан Стефанов преди 4 години
Медицинските сестри от Карлово протестират,въпреки че Христо Пелев и Емил Кабаиванов са милионери в зелено.Интересно защо ли.
40
1
 
8
 
! Отговори
Не е вярно преди 4 години
До Анонимен 37Според мен повечето от тези сестри ако се пробват в Германия да сменят памперси/щото от начало друго няма да им позволят да правят/Няма и месец да искарат... Освен неграмотен, си и неинформиран. Имах колежка - операционна сестра, която беше работила в Германия същото. Беше се върнала след изтичане срока на договора. Казваше, че освен заплащането, няма разлика тук и там. Памперси определено не беше сменяла.
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но това не е вярно...
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са другите системните синдикати???
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ винаги се опитва да ни прилага принципа "Разделяй и владей". Сега отново го правят. Опитват се да изолират протестиращите от другите хора, както правят редовно в последно време при такива протести. Отделно, че противопоставят лекарите на медицинските сестри.
36
2
 
14
 
! Отговори
Пациент преди 4 години
През последните 6 години ми се наложи често да влизам в болници за операция - две държавни и две частни болници. Моите наблюдения са, че сестрите са претоварени. Оплаквания за качеството на работата им нямам. Определено заслужават доста по-високи заплати от сегашните.
35
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен повечето от тези сестри ако се пробват в Германия да сменят памперси/щото от начало друго няма да им позволят да правят/Няма и месец да искарат...
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А братята, кога ще протестират !?Абе защо не искате да работите бе...от Нинова ли гледате !?
33
2
 
11
 
! Отговори
Котка преди 4 години
До ВЕРНО , БЕ....Ако приравнявате сестрите с маникюристките...следващия път ходете в салона за красоте да ви сложат антибиотик.
32
1
 
8
 
! Отговори
Смях преди 4 години
До Анонимен40 лв. искат тези сестри за да ти сложат 1 инжекция. А плащат ли данък печалба?Ти каква инжекция искаше, пич? Епидурална???
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам просто да протестирам. Не знам точно какво искам, но много ми се протестира.
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срещу литър ракия предоставям прозорец да ходят протестиращи!
29
9
 
5
 
! Отговори
Карлсон преди 4 години
А, тези от Карлово могат ли да ходят по прозорците или покривите. Ако могат нека да се присъединят към протеста от София. Има свободни прозорци.
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВЕРНО , БЕ....После следва протеста на Младежите, които живеят на пенсиите на бабите и дядовците си!
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че вече са малко сестрите, които могар да правят инжекции.Могат да те осакатят качествено - да.Стават само за политици и да ходят по прозорците.Колко от колежките им ги подкрепиха?
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен27Т'фа к'фо беше? Намали пиенето, че фъфлиш... вече...(Гледам те през екрана, да знаеш!)
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
40 лв. искат тези сестри за да ти сложат 1 инжекция. А плащат ли данък печалба?
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво единствените не може бялата мафия да събира пари докторите а другите да мизеруват.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До24До тоя, който призовава някакви хора да се гръмнат:Утре да те лекуват сестрите и санитарките. Или СИ ПЛАЩАШ на сестрите, за да получат "достойни" заплати. Честито!
22
5
 
7
 
! Отговори
До 21, 22 преди 4 години
Подкрепям частично. Факт е, че повечето сестри не правят нищо. Имам частно осигуряване (както 100%) от хората, работещи добра работа. В частната болница има дисциплина. В държавна един път ми се наложи да остана- коридорът вони на цигари- сестрите пушат, не реагират на паник бутона. Пред очите ми лекарят изгони една от тях- разбра какво се е случило. Въпреки всичко аз не умаловажавам труда им. Медицината има нужда от слугинаж, от някой, който да върши детската черна работа, от аутсайдер.