Тол таксите - сериозен проблем за училищните рейсове

Директори искат отмяната им за малките населени места
Обновена: 7 мар 2020 19:32 | 7 мар 2020 19:29, Веселина Йорданова
26

Директори на учебни заведения от малките населени места настояха за отмяна на тол таксите за училищните автобуси. Според тях превозните средства изпълняват социална дейност и от нея не се печели.

Тол таксите се оказват сериозен проблем за малките училища, където всеки лев в бюджета е от значение.

В основното училище в с. Караджово учат 143 деца. 43 от тях използват училищния автобус, за да стигнат до училище. С него се извозват и деца до детската градина в селото, предаде Bulgaria ON AIR.

Когато се налага заплащане на тол такса, месечният разход за транспорт вече не е същият.

В средата на месеца темата с тол таксите на училищните автобуси ще бъде обсъдена в образователното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде нямат пари нали.трябва да им останат после да ги вземат като бонуси аз работя в тази сфера вярвйте ми така е
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗащоЗначи образованието и здравеопазването да не е безплатно няма проблем, но тогава дъжават да махне ДДС да махне всички данъци и осигуровки и да се разпуска няма никакъв смисал от нея. За първите 3000лв на месец ти облагат работодателя с общо 32% данък малко нали, а след това пада на 10% защото на богатите трябва да им е евтино акциз на горивата над 50% влизат в дъжавата от всеки литър бензин и потуват незнайно къде ае да върви на майната си тая държава и да връща нещо на хората
21
1
 
10
 
! Отговори
Радваите се на преди 4 години
западната "демокрация" - нали това искахте !сега евреите ще ви събират тол за пътищата построени с вашите данъци
20
10
 
2
 
! Отговори
Защо преди 4 години
си мислите,че образованието трябва,да е безплатно? Пазарна икономика,имаш пари=учиш,нямаш пари оправял се.Държавата,да не е благотворително дружество? Здравеопазване и образование,са привилегия само,за най-добрите и кадърни.Стига вече с този комунизъм.Безплатното свърши.
19
0
 
4
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Уважавания Директор досега в зимен сън ли беше, за тази система се говори от година най-малко. Най кой е задължение да предвиди тези разходи в бюджетът за 2020? Ако не знае вратата и да влезе следващия.
18
2
 
12
 
! Отговори
ШофеР преди 4 години
Тази тол система е пълен провал като самата държава.За инфо и въпроси/ за скапаната тол система/има два телефонни номера в сайта на толчо.Аз пробвах два дена да се свържа и нищо.С две думи....пълна помия.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицейските коли имат ли винетки пожарните, линейките
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е глупости по принцип тук е практика държавата да плаща на себе си все едно да си преместя парите от единия джоб в другия що за глупости та училищтния бюджет нали държавата го отпуска след това с държавни пари се плаща тол такса която държавата сама си прибира безмислена работа
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таксите който са за училищните автобуси са 1 стотинка на километър,което е смешно,и занимават държавата с глупости.Така,че ако един автобус измине 100 километра по автомагистрала или първостепенен път,ще заплатят 1 лев на ден.А те се движат предимно по второстепенни и третостепенни пътища,за който няма Тол такси.Това ще им излезе около 22 лева месечно максимум.А преди като бяха с винетка заплащаха съответно 80 или 105 лева.Учителска работа.Нали имат математици,нека сметнат малко,то е смешно.
14
2
 
10
 
! Отговори
Олигофрен преди 4 години
"само да погледне човек Нинова и Радев за да гласува с 2 ръце за ГЕРБ.Радев го виждаме как само с драми и скандали цял мандат се занимава."=============Наистина си мегат.ъп щом подкрепяш герберските пр0сти "калинки" като Пекинската патица, а на върха на пирамидата е банкянския Еднокнижник.На такива като тебе Вожда ви го каза:"Аз съм пр0ст и вие сте пр0сти, затова се разбираме"
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната изцепка на ГЕПадждийте...ГЕРБ Мегапроекти, всяка вечер от 20:00 по Дискавъри Ченъл...
12
0
 
2
 
! Отговори
fact преди 4 години
ТОЙ ИМА НУЖДА ОТ ПАРИ!
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никаква отмяна! Държавата може да им плаща тол таките, ама няма нужда да ги отменя!Все така става. Закон. После едно-две изключения, пет-шест отменяния за специални случаи, накрая и няколко положения, в които въобще не важи тоя закон... И става врата в полето. Всичките ни закони са така - с вратички и опции. Затова и цари абсолютно беззаконие.
10
2
 
16
 
! Отговори
Гатанка преди 4 години
Първо правим нещо, после мислим. Що е то?/ГЕРБ/
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление тези автобуси са само за децата на Римляните.Хелзинският комитет да им плати тол таксите.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е малоумщина! Държавата ми се ръководи от хора, които допускат елементарни и детински грешки! Познава 17 годишни, кокто биха имплементирали (въвели, за тея дето не разбират) скапаната ток система!!!Казвам го, защото един 17 годишен ме попита, A за обществения транспорт, пак ли ще има такси?Явно вели над 40 години в тая оправя е тотално сбъркан и излишен ...
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има празни кавртири по градовете и нито такси нито автобуси са нужни но някой от ГЕРБ пак трябва да точи, Това образование стана прассе касичка за ГЕРБ.
6
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕлемагЕлемаг просто всички помним колко са некадърни от БСП, СДС, "патриотите" и т.н. С всичките недостатъци на ГЕРБ е достатъчно само да погледне човек Нинова и Радев за да гласува с 2 ръце за ГЕРБ. Нинова на 28 годишна възраст я назначават по номенклатурни връзки за директор на Техноимпекс.Радев го виждаме как само с драми и скандали цял мандат се занимава. Дай ми по-добър от ГЕРБ и ще гласувам. Ама в момента няма кой. Наистина няма.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е по един чип да им монтират от КАТ и готово.Колко са такива бусове?Да ги плати министерството на образованието и науката.Все пак това е инвестиция в бъдещето ни.По-добре ли е да спрат да посещават училище и да станат неграмотни престъпници и колко би ни струвало това след време?
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ партия на АПИ, НАП и МВР.