3-годишно почина, било в болница, но родителите го взели

Детето е докарано мъртво в Спешното отделение в Асеновград
42
3-годишно почина, било в болница, но родителите го взели
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дете на 3 години е починало в ромската махала в Асеновград. Тялото му е откарано в спешното отделение на асеновградската болница, което в момента е окупирано от двайсетина роми, съобщи за DarikNews управителят на общинската болница д-р Иван Червенков.

Той уточни, че детето е докарано мъртво в Спешното отделение тази сутрин, след като било намерено паднало на улицата. Спешните медици в болницата само са установили смъртта му.

"Детето е лежало миналата седмица в детското отделение с белодробно заболяване. То обаче е напуснало самоволно", поясни д-р Червенков.

По думите му, най-вероятно родителите му са го прибрали, без да е изписано.

Предстои да се изясни причината за смъртта, но най-вероятно става дума за първоначално респираторно заболяване.

"Едва ли е коронавирус, при децата той не е разпространен", коментира управителят на болницата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Фейкнюз преди 4 години
Според агенция,,фейкнюз,, нито един не следва да почине ,,без корона,,/вирус/
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И във вма изписват по собствено желание и посше жив умрял се влачиш за амбулаторни процедури и проследяване. Явно не са пионери в тази дейност
31
2
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Страхотна логика, няма що!? Нали затова учат по 5 години, а някои дори и директори ги правят, за да могат да дадат отговори на подобни въпроси. Какво е това "едва ли"? Поне кажете, че не сте сигурни или че още не можете да даде допълнителна информация. Когато не сте убедени на 100%, че това е коронавирус, защо не поставите близките на родители под карантина, защо не използвате предпазни средства, за да не се разпространява зараза!? Безхаберие абсолютно!
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29: Ами станете лекар и знайте всеки от какво боледува. Сигурно си мислите, че е особено лесно да го знаеш. Пробвайте, не давайте само акъл!
29
11
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
"Детето е лежало миналата седмица в детското отделение с белодробно заболяване. То обаче е напуснало самоволно" Хахаха значи само си е тръгнало, а? Тоя лекар разцепва мрака!
28
11
 
12
 
! Отговори
Трагикомедия преди 4 години
"Едва ли е коронавирус"... Ако държавата ни беше нормална, заради тези си думи директорът трябва да подаде оставка. Не може да не знаеш от какво е боледувало това дете, не може да не знаеш от какво е починало, а още повече не може да показваш такова безхаберие във време на глобална пандемия.
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МечтателМного филми си гледал ...
26
0
 
23
 
! Отговори
Toto преди 4 години
Те в маалата отдавна карат на естествен подбор, така че не виждам защо докторите трябва да бъдат обвинявани.Раждат по 7-8 и ги хвърлят на улицата, сещат се за тях само когато дойде време за помощите.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...ех настана такъв живот, че само си викам дано!
24
1
 
46
 
! Отговори
Мечтател преди 4 години
Само си представям как в произволен град в САЩ местните цветни са "окупирали" местната болница и как пристигат 10-20 патрулки и камионетки с надписи SWAT и как след първата команда без реакция от страна на "окупаторите" се дава команда "fire at will".....тъй де, мечтая си и нашата полиция да действа така...ех...
23
3
 
17
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Скъпи другарю, дето си много в час, не знам ти как разбираш думата разпространен. Явно си по-наясно с китайския. Има заболели деца, но първо, това е рядко и второ, Туй е положението. Пак докторите са му виновни на някой.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за детенцето. Но ако пламне махалата, и ти ще пламнеш, неразумний! Не жали за парите, пожали собствения си живот!Когато Господ реши да накаже някого, първо му взема разума!
21
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да не е разпространен? Най-малкия пациент в Китай беше бебе на два дена - новородено! Защо нито един медик в България не е в час да му се не види?!
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До ЕлемагКой ще плаща?Ние, кой друг. Будалите, които работят, не взимат пари под масата, осигуряват сеи коректно си плащат данъците.Но после БХК ще наеме юристи да съди страната ни в Страсбург заради това, че не е направила още, и още, и още с цел опазването и развъждането на защитената популация.
19
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега да се потърси строга отговорност на тези, които своеволно са си взели детето, без да се съобразят с мнението на лекуващия екип.
18
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20-ина роми са окупирали спешното отделение?!Има си хас сега да напердашат някой лекар заради това, че не може да възкресява мъртви.Жалко за невинното детенце, но в случая е крайно неуместна тази ромска демонстрация на илюзорна сила и на солидарност с родителите на детето.
17
0
 
52
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Ето затова говорих одеве - вирус в махалата .Вие преставяте ли си ? Здравно неосигурени и нечистоплътни ...това е ужас ..
16
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
обийици ф бели пристилки! дитету го обиха. ниама ништо ште си руди дгогу
15
0
 
37
 
! Отговори
До Елемаг преди 4 години
Няма подготвени и неподготвени! Почнат ли тия да се разболяват, други може да се лекуват в къщи, но тях ще ги настаняват в болници! Хайде да не ти изброявам, но и най-елементарните препарати, храна и консумативи са си пари. И тъй като там хигиена нулева, все едно съм бил с Албена Вулева ще си е точно епидемия в солиден размер. На 100 един я работи и се осигурява, я не. Та пак да питам - кой ще плаща?
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските деца и в мирно време окапват в чакалните, а сега с ужким грип и корона не знам какво ни чака. Само да се кръстим явно