Ананиев впечатлен от болниците в Плевен и Габрово

И в двете болници има възможност за настаняване на пациенти
9 мар 2020 11:50,
25
Ананиев впечатлен от болниците в Плевен и Габрово
Снимка: БГНЕС

Впечатлен съм от организацията, която са направили ръководителите на двете болници в Плевен и Габрово, каза здравният министър Кирил Ананиев  Там са настанени пациентите с положителни проби за коронавирус в България.

Той обясни, че е имал две цели - да се запознае на живо със състоянието на двамата пациенти, дали положителни проби за COVID-19. Освен това той е искал и да се запознае с организацията в лечебните заведения. Освен коронавируса, там има и сезонен грип тип Б, който понякога е с по-тежки последствия от коронавируса, добави Ананиев.

Ръководителите на двете болници в Плевен и Габрово са осигурили увеличаване на леглата. При необходимост има възможност за удвояване на броя им.

Още по темата

"В момента в Габрово има 10 легла в инфекциозното отделение, от които 7 са заети. Имат възможност да прибавят още 7 легла, тоест леглата стават 17. Има разработен и кризисен план, при който да се отворят още легла. Единият вариант е за 27 легла - едно отделение да бъде заделено специално за такива случаи. Ако заболяемостта е по-голяма, може да влезем в разговори с държавната белодробна болница, където може да се откре цяло ново отделение", обясни Ананиев пред БНТ.

Направена е добра организация и план за преструктуриране на персонала в двете болниците, така че, ако се наложи, специалисти, лекари и медицински сестри от други отделения да поемат грижите за болните в инфекциозното отделение, добави министърът.

По думите му към момента има достатъчно персонал, а в особено критични моменти може те да бъдат подпомогнати и с работещи в други лечебни заведения.

Той каза, че си е поставил цел да подпомогнат двете лечебни заведения с предпазни средства, а към момента няма липса на такива.

"Навсякъде в страната сме създали организация да бъдат доставени необходимите предпазни средства. Някъде има нужда, някъде са по-добре задоволени", обясни още здравният министър.

Той припомни, че премиерът вчера проведе среща с бизнеса за осигуряване на предпазни средства.

"Освен това водим разговори с трети страни, които са поели ангажимент да ни доставят предпазни средства, така че мисля, че ситуацията ще бъде овладяна", посочи Ананиев.

Той заяви, че от днес няма да бъдат приемани нови болни, а тези, които са в болниците, няма да бъдат изписвани. Тоест те остават в лечебното заведение и разходите са за сметка на лечебното заведение. Ще бъде удължен престоят им по клиничната пътека, по която са приети.

Засега има и достатъчно тестове и сме в процедура за нови тестове, посочи още Кирил Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 4 години
...И м.индили от БКП...
19
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 4 години
До Бсп А при нас калинки ,дал Бог ! И *** от БКП .
18
0
 
1
 
! Отговори
Гатанка преди 4 години
Вехто, страшно, с десет кушетки.Що е то?
17
0
 
4
 
! Отговори
Онаниев преди 4 години
Впечатлен съм! В Габрово има цели десет легла! В Софето и толкоз няма.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ги удвоят, ще станат 20. Наистина impressive!
15
0
 
6
 
! Отговори
Ананиев преди 4 години
ГЕРБ съсипаха здравеопазването!!! УНИЩОЖИХА болницата във Видин, и продължават да ЛИКВИДИРАТ болници и цели региони!!!
14
0
 
9
 
! Отговори
ikar преди 4 години
Въпреки усилията на министъра, хората в болниците работят! Вероятно да му правят напук.
13
1
 
11
 
! Отговори
Перничанин преди 4 години
Бог да пази обикновените хора ... а Бананиев и Тиквата да не ги мислим те ще плюят комунистите че малко болници са направили ... за 11 години управление мутрата можеше да построи поне една дэржавна модерна болница но както винаги пари няма защото се крадът
12
0
 
12
 
! Отговори
хм..да.. преди 4 години
Не знам какво го е впечатлило.Болницата е от времето на соца и постройката е здрава и запазена,но леглата и повече от нещата вътре, са също от преди 40 години,радиаторите-ръждясали, всичко е старо и овехтяло-зер няма пари за ново.И какво са 7 , 17 или 27 легла,когато епидемията се разраства в геометрична прогресия и утре ще има около 50 а в други ден-250-300 болни,(при занижени бройки).Да речем,че само 30 или 40 0т тях са критични,къде ще ги сложат.В Китай построиха болница за 10 дни.
11
0
 
11
 
! Отговори
Този човечец преди 4 години
си няма ни най малка представа от карантина. Истината е че тези две болници вече не стават за нищо друго освен за лекуване на болни от коронавирус след като работещите там са направили контакти и не са имали предпазни средства.
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не ти се налага да влизаш в болница където и да е.А министърът ,ако се разболее ще отиде в най-скъпата частна болница, а не там където се лекува простолюдието. Да не споменавам некадърността на докторите и сестрите.Нямат грам човечност. Гледат ти само в джоба и безрамно си искат ПАРИ.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Инфо!!"Плевен 90% от персонала на "Окръжна Болница" пият РАКИЯ по време на смяна", ами имунизират се хората :)
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да ни прости с такива експерти. Спукана ни е работата, да знаете. Хората си казаха, че инкубационният период може да е повече от 14 дни, вероятно е 27-28 дни. В това време нямаш симптоми, но заразяваш наред.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ананиев освен да е впечатлен от това как продължават да са на власт с тиквата други поводи няма за гордост...
6
6
 
14
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Да ви дам още информация простации !!!Знаете ли че в Плевен 90% от персонала на "Окръжна Болница" пият РАКИЯ по време на смяна !!!Знаете ли че в наличност са само 5 Линейки на 64 общини за цялата Плевенска ОБЛАСТ !!!И Окръжна Болница ще бъде затворена скоро и ще ви питам каде ще се лекувате !!!
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам от какво е впечатлен, но съм живял 5 години в Габрово и съм ходил няколко пъти до болницата и си беше пълна мизерия.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ананиев и борисов да си погледнат рейтингите след гаврата с медицинските сестри и да се самокарантинират в някой карцер
3
3
 
22
 
! Отговори
Tom преди 4 години
"Впечетлен"- това изкопаемо виждало ли изобщо болница. Да беше поне " величието Бойко" го пратил за 3 дни за Запад или в Китай да види болница.
2
1
 
23
 
! Отговори
ДЪРТЮ преди 4 години
Кво да го правиш. ФИНАНСИСТ. Кръстник на ГОРАНОВ.....Впечатлява се от всичко, което не разбира. Т.е. от всичко
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво разбира този крадлив пенсионер счетоводител от Здраеопазване.Няма такава Пародия никъде по света.А пък един неук с вид и обноски на селски касапин е премиер.