В Плевен пациенти прекъсват химиотерапията си

Те не са допускани в болницата, която е под карантина
Обновена: 9 мар 2020 09:58 | 9 мар 2020 09:52, Нели Христова
34
В Плевен пациенти прекъсват химиотерапията си
Снимка: БГНЕС

След като два случая на коронавирус бяха установени в Плевен, болницата бе поставена под карантина. В нея не се допуска никой, дори тежко болни хора. Част от тях се струпаха пред вратите на лечебното заведение, съобщава Нова тв.

Пациенти се оплакват, че не могат да влязат в болницата за преглед и важни процедури, както и за документи за ТЕЛК. Някои от тях са принудени да прекъснат дори химиотерапиите си.

"Аз съм на химиотерапия и нямам друга алтернатива освен тази болница", казва върната пациентка.

В болницата се допускат само пациенти, на които трябва да бъде оказана спешна помощ. Единствената алтернатива са частните болници.

Сред хората се е появил и мъж с билет от Милано, който твърдял, че няма да го пуснат да се прибере, докато не премине преглед. Той е бил изпратен към спешното отделение, но не е ясно дали е приет или си е тръгнал. Мъжът се е върнал от Италия вчера с автобус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болните от рак са на трето място сред починалите с предварително диагностицирано заболяване.
33
0
 
1
 
! Отговори
Кина преди 4 години
Това им е шанса за оцеляване. Наблъскат ли ги с химия, ще ги изцерят завинаги.
32
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Значи идва си някой от италия,държи билета и сред 20 човека си се мотае спокойно???Чудесна предпазна мярка.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос на организация е болните да се пренасочат. Да не говорим,че даже обикновен вирус може да е фатален за тях Аз лично съм против химиотерапията,но на някои -това помага ,а пък други ,само при мисълта,че им отказано лечение ,могат да се стресират и влошат.
30
3
 
6
 
! Отговори
do 456 преди 4 години
А имаш ли представа какво е да не се проведе химиотерапия? Ти се изказваш неподготвен/а. Те по принцип са имуносупресирани от самата химия и това трябва ли да означава, че не трябва да им се провежда по-нататъшното лечение? Говориш глупости. Ако се вземат мерки и всичко е както трябва да бъде, няма причина да се прекъсва лечението на хората.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До парцала,който пише простотии за Плевен.Ти никога не си ходил там,мекотело такова такова.Няма и да отидеш.В бистрите води място за жаби няма.А аутопсията и на теб няма да се размине.
28
0
 
4
 
! Отговори
456 преди 4 години
До 123Имаш ли представа, какво би се случило с пациент на химиотерапия, ако му се лепне вирус? Независимо дали е "коронясан" или не?Не се изказвай неподготвен!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НякойВярно ли има случай и в Червен бряг
26
0
 
5
 
! Отговори
До В.Узунов преди 4 години
Бих ти пожелала от първо или второ лице да разбереш кой пътник и кой не, но не съм толкова проста като теб.
25
2
 
9
 
! Отговори
123 преди 4 години
Повръща ми се от този цирк. Особено смешни са я тези костюми, сигурно единствените, с които разполагат. Все едно участват в каста за филма "Зараза", само дето там ставаше въпрос за Ебола. Относно прекъснатата химиотерапия на онкоболните... нямам думи... В момента се обръща внимание на треските, а гредите в окото остават незабелязани...
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевен и Габрово са двата български града с болни от коронавирус , но между двата града има съществена разлика ! Габрово има ръководство а Плевен няма ! Фактите в момента в Габрово под ръководството на кмета Таня Христова се дезенфекцират сгради и площади ! В Плевен Спартански си гледа интереса , а в града е трагедия ! Плевен е зле ,Габрово е адекватно на обстановката ! Жалко за Плевен ...
23
0
 
13
 
! Отговори
Предприетата преди 4 години
карантина на болницата вместо да ограничи контактите ги увеличи многократно струпвайки хора на опашки ПРЕД болницата.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Не са такива възможностите на държавата. За глупости и "за бизнеса" пари има достатъчно. А медицината е неглижирана от години, управленските решения в тази сфера са неадекватни. Символично държавно финансиране, занемарен сграден фонд, остаряла техника, ниски заплати, ако не си на частно. Не ни ги пробутвай тия с възможностите на държавата. Въпрос на приоритети. Ако въобще се държи системата, е заради единици, които си вършат работата не благодарение на държавата, а въпреки
21
1
 
19
 
! Отговори
Виелудилисте преди 4 години
Короната е бизнес за милиони, а рака смъртна присъда! Как може да прекъснат лечението на раковоболноте и да ги пращат в частни клиники? Това е геноцид!
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на мен ме направи впечатление че в Плевен има много бездомни кучета по улиците ! *** каруцари обикалят по улиците ! Наистина е много мръсно в града ! Хората са зле и не обгрижвани от местната администрация където цари щуробаджанащина и корупция ! Резултатите са налице , те са видими ! Плевен е най-бързо обезлюдяващия град в България ! Всичко горенаписано е вярно , видимо и реално !
19
0
 
8
 
! Отговори
До Узунов преди 4 години
Дано и теб те хване! Фашист!
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразените са в Плевен, защото броят на плевенчани които работят в чужбина е огромен.Засега нищо фатално не е станало,май паниката е в повече.Според възможностите на държавата се прави достатъчно. Някои хора забравят къде живеят.Сами виждате уж в световната столица на модата Милано колко са "оправни"!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До ЛекарТози е лекар, ама грънци.
16
5
 
11
 
! Отговори
Плевен е много ЗЛЕ преди 4 години
Плевен е загинал и чака за аутопсионен протокол !
15
1
 
13
 
! Отговори
До Лекар преди 4 години
И какви са ти предложенията ? Болните да се оставят на произвола на съдбата ,че ти имаш съмнение ,че някой е заразен от вируса ли ...?Даа,ето това са лекарите по нашите географски ширини -а след това защо малко получават(дохода не им е малък) -еми защото не са доктори,а търговци ,за съжаление.