Заразените у нас с коронавирус - малко. Вирусът - мутирал

Има доста условия за разпространение в София
11 мар 2020 23:11, Петя Славова
158

66-годишната жена, която вчера беше хоспитализирана в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" в изключително тежко състояние, с положителна проба за Ковид-19, е починала днес в 15:42 часа, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция.

"В София има доста повече условия да се разпространи коронавирусът, който е мутирал, но скоро ще има ваксина. Може заразата да е тръгнала от необработена термично храна в Китай", каза за "Денят ON AIR" д-р Калин Поповски от ВМРО.

Той припомни, че тази инфекция е особено опасна за възрастни хора или такива с други заболявания.

"Практчески пациентите, които са диагностицирани са малко у нас. Трябват предпазни маски, лична хигиена, това заболяване се предава основно по капков път, а не толкова въздушен. Ако някой е носител и не знае, с маска той предпазва околните", допълни той за Bulgaria ON AIR.

"Искаме чисто лекарски и професионално да говорим какво е направено до момента, а не в политически контекст. Виждаме доброто желание на правителството, но в аптеките няма маски. Има доста неща да си кажем. Естествено е медицинските сестри да се притесняват за липсата на защитни екипи. Трябва колкото е възможно да се ограничат контактите между хората", коментира още Поповски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Варна маските са 2лева бройката. Защо ББ не споме нещо за ценоразписа? Къде се скри Марешки?
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тестове се правят само на посетилити болница и ако са били в друга държава!Първия починал от вируса е отивал на свиждане на приет преди 3 дни и още не са знаели, че той е болен от вируса!Първия починал е отишъл на собствен ход първо с влак от село а от гарата с трамвай и е заразил стотици за 3 те дни от настаняването на съпуга и в Пирогов!
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябват предпазни маски а защо няма в аптеките нали правителството е подготвено!?
121
0
 
1
 
! Отговори
Доктор Ножаров преди 4 години
Малко са щото няма вирус, или щото не можем да го хванем?
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" ... пациентите, диагностирани у нас са малко ... ". Ако от трима тествани си диагностирал двама, това малко ли е или много?
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧудоТо ако ги няма пенсионерите, ние ще сме 3 милиона население.Може би такава им е целта, знам ли.
118
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Коце кмета Да кажат дали е спрян вносът в България на медицински отпадъци от Италия.
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ да пази България... Звучи добре, но Борисов не е господ и предприетите мерки от вчера няма да помогнат на Господ да ни опази! Помогни си сам и Господ ще ти помогне, да не го забравяме, както и онова за молитвата и мотиката... Последиците ще са катастрофа за лакомите и безумни бизнесмени!
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразените са малко, но смъртността е голяма. Днес вероятно ще си отиде и съпругът на жената, която почина. Та процентите на смъртност ще станат 40! Ако междувременно не обявят и други заразени.
115
0
 
8
 
! Отговори
Чудо преди 4 години
заразените малко !скоро и пенсионерите ще са малко !Е,нема такава държава !
114
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо да не говорим политически? Чисто политически, след 1989 г. България се управлява от шофьорите, чистачите и охранителите на хората, които управляваха преди 1989 г. Чисто политически, никоя от жалките кредливи партийки не става за чeп за зеле. Чисто поличитески и чисто житейски, някои хора са разстрел. И сега като съвременната чума сее смърт повсеместно, ще си проличи, че сте жалки, продажни некадърници, колкото и да се опитвате да криете.
113
0
 
14
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Абе Боче, Тикво, къде спахте? Вашите фирми можеха да се запасят с маски, и сега държавата да ги изкупи на десеторни цени, без държавна поръчка, както вие харесвате. Не може да се краде само от магистрали и еврофондове, диверсифицирайте краденето! Къщата в Барцелона иска поддръжка!
112
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще осигурите ли на ВСИЧКИ учители и деца в училище маски ?
111
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купища новини за коронавируса с клоняща към нула полза от тях. Нула внимание за корупцията и некадърността на ГЕРБ, вкл. и по отношение на коронавируса. Такова навеждане на медиите пред управляващите не съм виждал в последните 60 години.
110
5
 
0
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Спокойно греби турски дарове с всички отвори на тялото, това ще ти остане от времената !
109
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеем във времена, когато иронията и иносказанията вече не вършат работа. Нещата трябва да се казват ачик-ачик, за да бъдат разбрани от всички.Турция наистина ни помогна - евала ти правим, кардашим, но тя си гледа преди всичко интереса, а не като българските политици, които чакат една велика сила да пръднe, за да се нacерат. Но често го правят и без подобно знаково действие.
108
0
 
11
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
До ами нека им така!//Това е проблем на работодателя.Ако един работодател има възрастни работници с висока квалификация и които работят за заплата "Х" лева,но идват млади,кандидати,специалисти по нищо-правене,и искат заплата 2 -3 пъти "Х" за това нищо правене,то логично е да се задържат възрастните,дисциплинирани работници.Един познат на сравнително малка фирма,е назначил един възрастен работник на висока заплата,единствено и само да "обучава" специалистите по нищоправене,а те го гледат като б
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 81:Пести си парите, поредната холивудска чорба. Много слаб и даже не става за гледане
106
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ здраве и сили да дава на г-н Борисов за да може да ни пази с аурата си от епидемията!
105
23
 
4
 
! Отговори
ами нека им така! преди 4 години
При нас в провинцията няма препитание, няма нищо! В София всичко има. Е, ами тогава нека да има и куровирус. Пенсионерите в Държавата станаха прекалено много, работа за младите няма или ако има, то те могат да вземат чисти 480 лева на месец. Дали с тези пари може да се живее, а? Всичко лошо което става в София, за мен лично това е добра новина. Болници там също има, ами нека да селекуват. Орландовци и Бъкърена фабрика си имат, хубаво, нека и да се погребват достойно, а не както при нас ..!