Заразените у нас с коронавирус - малко. Вирусът - мутирал

Има доста условия за разпространение в София
11 мар 2020 23:11, Петя Славова
158

66-годишната жена, която вчера беше хоспитализирана в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" в изключително тежко състояние, с положителна проба за Ковид-19, е починала днес в 15:42 часа, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция.

"В София има доста повече условия да се разпространи коронавирусът, който е мутирал, но скоро ще има ваксина. Може заразата да е тръгнала от необработена термично храна в Китай", каза за "Денят ON AIR" д-р Калин Поповски от ВМРО.

Той припомни, че тази инфекция е особено опасна за възрастни хора или такива с други заболявания.

"Практчески пациентите, които са диагностицирани са малко у нас. Трябват предпазни маски, лична хигиена, това заболяване се предава основно по капков път, а не толкова въздушен. Ако някой е носител и не знае, с маска той предпазва околните", допълни той за Bulgaria ON AIR.

"Искаме чисто лекарски и професионално да говорим какво е направено до момента, а не в политически контекст. Виждаме доброто желание на правителството, но в аптеките няма маски. Има доста неща да си кажем. Естествено е медицинските сестри да се притесняват за липсата на защитни екипи. Трябва колкото е възможно да се ограничат контактите между хората", коментира още Поповски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време като ученик в първи клас прочетох някой беше надраскал на чина : По-добре живей 20г като лъв, отколкото 100г като оффца.Старах се през целия си живот да се придържам към този съвет и сега не ми пука и от вируси, и от атомни бомби, ни от нищо. Но сега си лягам, че ми стана скучно.
83
1
 
7
 
! Отговори
1221 преди 4 години
А в САЩ започват да се прокрадват идеи за ограничения на транспорта към Европа "Acting Homeland Security Deputy Secretary Ken Cuccinelli said on Wednesday that coronavirus travel restrictions for Europe are under discussion"
82
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно вируса не вирее в слаборазвиващи се държави .
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ме турят в карантина с бабата ще трябва да и го тургам секи ден за успокоение пък нема толкова Бабини зъби в аптеката.
80
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах, защо не съм млад. Бал съм ти вируса, бих ги правил пак да залитат кифуите.
79
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен не *** е страх от вируса .Страх ме е че като умра няма да мога да..................
78
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време като бях студент имаше задължителни бригади през лятото. Падаше яко ебаньe. Та и сега им завиждам на младите. Карантина майна, ядене, пиене и зверско ебаньe със скубане под мишниците.
77
1
 
4
 
! Отговори
филм преди 4 години
Преди години имаше апокалиптичен филм ,след ядрено унищожение обаче , не с болести Сценарият беше брутален с това , че нямаше останало място на Земята годно за живот Другите филми , където съм гледал , накрая все ще намерят ваксина , ще се спаси част от човечеството . А тук - никакви такива екстри Ама му заабравих името
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Замислено е големите градове да пламнат !Държави да изчезнат от картата като икономика .
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днеса са си купили ауто бот програма да ни забавлява през нощите. Браво, мислят за нас старците, дето не можем да спим от страх и от старост де.
74
2
 
4
 
! Отговори
КУРона вирус преди 4 години
Щом е дошъл края на света нека да свири китарата 🎸
73
1
 
23
 
! Отговори
:( преди 4 години
имам чувство , че започвам да живея в апокалиптичен филм Само където всичко е истинско
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да съм студент в Дания. Такова ебанне ще падне сега през карантината, щях да си изпяля куppа. Но господ на бодлива крава, рога не дава.
71
0
 
3
 
! Отговори
222 преди 4 години
До Вие сте ЛЪЖЦИ! 86 има истина в това , което си написал
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема с безработицата ще е решен !Всички ще работим за вируса и неговото запазване за поколения наред.Вируса издържа на температура 89 градуса.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай лайк Тръмп, Путин и Ердоган - супер мениджери!
68
0
 
10
 
! Отговори
а преди 4 години
Датското правителство затваря училищата и университетите за от понеделник за14 дни имат 514 заразени
67
3
 
18
 
! Отговори
Вие сте ЛЪЖЦИ! преди 4 години
Не вярвайте и думица на това, с което ви успиват слугите на дявола - политиците! Не разбирате ли, че ни избиват като кучета! Ние, обикновените хора, работарите, пълнежът на всяко общество, се превръщаме в омразно бреме за свръхбогатите. Възнамеряват да ни сменят с роботи, повече не сме им нужни, пречим им, разваляме им кeфa, ненавиждат ни и затова искат да ни избият. Впрегнали са слугите си - политиците, да ни залъгват, докато те вършат пъкленото си дело! Ако не се опълчим, сме мъртви всичките!
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин е велик архитект по хокей.
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което беше замислено спина да свърши с хората и не успя е сега Корона .За отрицателно време излизат от строя цели държави .Всъщност държавите спират да функционират .Икономически и физически унищожени за месец .