Англичаните в Банско – около 325. През уикенда имало повече

Не бива да хвърляме вина върху туристите, зове кметът
16 мар 2020 14:48, Красимир Ангелов
29
Англичаните в Банско – около 325. През уикенда имало повече
Снимка: БГНЕС

Около 325 са английските туристи в курорта Банско, съобщи на извънреден брифинг кметът на Общината Иван Кадев след заседание на Общинския кризисен щаб.

Още по темата
"Туристите са намалели. В петък и събота е имало 2172. Вчера са 672 човека", каза още Кадев, цитиран от "Фокус".

Както е известно двама англичани – дете и възрастен мъж, са с положителен тест за коронавирус в курорта. Чужденецът е на 78 години и е пристигнал преди 5 дни в курорта, за да кара ски. В събота е получил висока температура и грипоподобни симптоми.

"Декларации се попълват само от пристигащи от рисковите държави. Не бива да хвърляме вината само върху англичаните. Надявам се, че затваряне на граници няма да се наложи тук", подчерта кметът на Общината Иван Кадев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Швеция няма да ги лекуват - и те ще гръмнат.
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От всички страни в света, в момента по-рискова от Велибритания няма. И трябва нашите управници да са много прости, да не осъзнават това. Ние да стоим в къщи, обаче туристи от единствената страна, която няма да си лекува поданниците може да идват. Е какъв е смисълът от карантина? Сега целият персонал в този хотел е заразен, барабар с другите гости.
24
0
 
37
 
! Отговори
мн алчни бе преди 4 години
Значи, ние да се изолираме социално и да си седим вкъщи, а в курортните градчета ще джиткат на воля вирусоносители от чужбина. На алчните хотелиери да не им излезе печалбата през носа. Това ли са ви приоритетите?! Туризмът по-важен от здравето и живота на населението! А на изоглавените, безотговорни англичани, хак им е да ги лекуват в Бг болници.
23
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичаните повечето са големи ш у ш л я ц и.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе вие си гледайте кокошките на село,а не пишете по форумите глупости!
21
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно виновни са туристите, но още по-виновни е тъпата им власт, която не си спря по никакъв начин да си пръскат заразата. Във Великобритания решили да не налагат строги мерки и да си уморят половината население. Ами много добре, но да си го държат там, а не да го друсват на чуждите здравни системи.
20
1
 
27
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ЦЯЛО БАНСКО Е ЗАРАЗЕНО НЕ ХОДЕТЕ ТАМ
19
2
 
20
 
! Отговори
Един българин преди 4 години
А персоналът заразил ли се е?
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега да измият всички улици в Банско веднага и да затворят хотелите за един месец, персонал даже да няма в хотела, иначе трябва да дезинфекцират всеки хотел, тези останали без работа да има дадат защитни облекла и да почва миене и дезинфекция.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А те англичаните излязоха от ЕС.Да им конфискува държавата апартаментите щом са без визи!Не изпълняват законите на България вън!!!!
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мани мани банскалии го закъсаха.Ингилизите им изядоха хляба.
15
1
 
29
 
! Отговори
И туристите са луди преди 4 години
Хотелиерите са виновни,митничарите също,виновни са си обаче и тия луди туристи. За човек на 78 години би трябвало тоя мъж да има повече акъл. Къде тръгва точно в най-кризисния пик от обявяване на пандемията в Европа? Ако си беше седял на топло вкъщи,можеше дори организмът му да пребори вируса. И онези двамата възрастни англичани и те не са вред. Поради немарливост 9-шно дете е с положителна проба,дано се излекува,то не е виновно. Те не мислят за здравето на близките си.
14
1
 
30
 
! Отговори
ллл преди 4 години
И аз това не мога да го разбера! Като подпишеш декларация - КАКВО? КАКВО ПОСЛЕ БЕ, *** ***? Държавата на чиновниците! Подписвам декларация и вече автоматично съм имунизиран! Вижте кои държави са в критична ситуация - туристически дестинации в топ 3 на Европа - Италия, Испания...главният мозък ли ви липсва или просто *** сте си родени? ЗАТВАРЯЙТЕ ГРАНИЦИТЕ!
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев, много правилно отбеляза, икономика се възстановява, загубени животи не.
12
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минали границата като подписали декларация ,че не са болни!!!Кой чиновник измисли тази про.стотия,да подписват декларации?Това ли ви е голямата борба със заразата?А,ние не ходим на работа и се редим на опашки,докато който поиска включително и короновирусни свободно влизат в държавата ни!
11
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво чакате бе, бунаци? Затворете границите, особено за либерални страни с разградени дворове.
10
2
 
38
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Защо още не сме затворили границите и не сме спрели всички полети? Какво чакаме? Кой ще носи отговорност после? Имаме още малък шанс да не станем като Италия. Гледам справки за Испания, там бързат като за светновно със статистиката, явно майтап им се струва. А Англия хич и не правят почти никакви задължително ограничения, само някакви препоръки. Не взимаме ли пример от дисциплинираните Южна Корея и Япония, които за под месец имат много добри резултати?
9
2
 
35
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
"Декларации се попълват само от пристигащи от рисковите държавиМИ ТО ТОГАВА САМО ОТ ЧЕРНА ГОРА ТУРИСТИ ТРЯБВА ДА ПРИЕМАШКОЯ ДЪРЖАВА НЕ Е РИСКОВА. АБЕ Я ГО ЗАТВАРЯЙТЕ ТВА БАНСКО БЕ - ЗАРАДИ ШЕПА АЛЧНИ ТИПОВЕ ЩЕ СЪЗДАВАМЕ ЕПИДЕМИЯ. ИТАЛИЯ СЕ ЗАРАЗИ ЗАРАДИ КУРОРТИ..
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая държавата дава баница на мутробизнесмените, а те я дават на останалите.
7
2
 
30
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Как са минали през границите? Провериха ли ги? Как ги провериха? Защо ги пуснаха? Защо не затвориха границите?