Мораториум върху битовите сметки няма да има, било рисково!

Петкова: Популизмът може да е по-опасен от вируса
Обновена: 16 мар 2020 16:39 | 16 мар 2020 16:26, Веселина Йорданова
264
Мораториум върху битовите сметки няма да има, било рисково!
Снимка: Dnes.bg

Мораториум върху битовите сметки, както предлагат от БСП, няма да има.

Това е опасно, можем да стигнем ситуация, в която популизмът да стане по-страшен от вируса, коментира енергийният министър Теменужка Петкова на брифинг в МС.

От думите й стана ясно, че за момента се предвижда двойно удължаване на записаното в общите условия за плащане - от 10 на 20 дни.

В индивидуални случаи потребителят може да представи искане пред съответното ЕРП за разсрочване на дължимото.

Петкова каза още, че иначе може да се стигне до междуфирмена задлъжнялост, а и после хората по-трудно биха платили накуп 2-3 сметки за ток.

Издадени са указания на ВиК операторите и ВиК дружествата да преустановят снемане на показания на водомерите на битовите абонати с цел намаляване на контактите, информира регионалният министър Петя Аврамова.

Мярката важи до 29 март. Потребителите ще правят самоотчет и ще го съобщават по телефона и интернет или с есемеси.

Едно неплащане на сметките на вода означава неплащане на тока, който се дължи към дружествата-доставчици, и оттук следва и спиране на тока на ВиК операторите - спиране на помпите и липса на вода, каза и Аврамова.

На брифинга от дружествата апелираха да се използва онлайн форма за контакти и плащане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще вземе да ви хареса извънредното положение - хем държавата да ви плаща сметките, хем да не работите, хем да ви носят храна до вратата..
199
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мораториум не ама да бутнат малко цената !
198
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можеха да отложат 1 месец да помогнат на хората но всъщност гербаджийте са самозабравили се провинциалисти пълни с пари и власт а малкият човек като се ояде става звяр.Ето сега да нямало популизъм...Е какъв популизъм като хората нямат вода?Или им спират тока.Лесно и е на Теменужка с 10000 месечно.Ами тия които са с 400 лв месечно? Да умират,да умират нали така те са ненужни това е толкоз просто и логично. Ето за това си казвам за гладната въшка като се наяде и напие че става звяр.
197
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божковци, Цветановци, всякакви знайни и незнайни получатели на куфарчета - търсете пари от тях. Тия милиони дето изнесоха, ако бяха в държавата сега тука щеше да е рай. И вместо да се биете в гърдите, да размахвате бастуни и т.н. идете пред съответните посолства, разбийте им вратите и искайте престъпниците да бъдат върнати. Иначе, големи сте "юначета"
196
2
 
10
 
! Отговори
минчо преди 4 години
единственото хубаво и позитивно което може да се случи е -доста хора от всички съкратени и пуснати в неплатен да се върнат по родните места,кой има село да почне да си гледа и обработва земята,София няма да е същата -от там наемите няма да са по 600-700-800лв ще паднат драстично -доста време ще мине докато всичко влезе в нормални граници-те първа започва
195
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се оправи цял свят българина пак няма да се оправи защото е злобен и завистлив а злобата понижава имунната система
194
1
 
15
 
! Отговори
минчо преди 4 години
пак не ме разбираш-нали виждаш мерките в италия германия испания-говоря чисто финансово-там 1 месец държавата е гаранция -тук рти казват излизате в неплатен но сметки заеми всичко трябева да се плаща ? за какво говорим -да не говорим че системата на НАП е задръстена с документи за съкратени работници -от днес -говорим за глад разбери го-дано не съм пророк
193
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А По важното беше че турската лира да пада нали така ???
192
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До минчоТи за фалита на КТБ се опитваш да ми говориш.. Кой ли го фалира него? Не знам дали знаеш, ама всяка година се правят "стрес тестове" на банките, да се види дали се справят в такива ситуации. Така, че и тука издишаш с тия комшийки.
191
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както се оправя цял свят, така ще се оправим и ние. Не разбираш ли, че на цялата планета е така? И няма никъде гражданска война. И я да те питам, дали ти ще смееш да дойдеш да ми плеснеш шамар, знаейки, че един път да ти се изкашлям във физиономията и си пътник? Ще си оставиш ли децата сираци, "колега"?Пак ти повтарям, белки ти влезе нещо в главата: не живеем по времето на ония, дето заради тях марширувахме под Чернобилският дъжд.
190
2
 
12
 
! Отговори
минчо преди 4 години
колега майтап ти се струва -гладна мечка хоро неиграе -и повярвай ми в София са най-добре хората уж-хайде сега си помисли цяла една държава в бедните региони пусната в неплатена -имаш ли оредстава а колко гладен народ става въпрос? ток,вода парно ? от всякъде те претискат,ти нямаш доходи? варианта с 200 хиляди гладни и жадни испанци от факултета >? тръгнсат ли кой ще ги спира тях -ИТ джендърите -в Пловдив са 78 хиляди в столипиново по документ,а са 3пъти повече-кажи какъв майтап ти е
189
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Bossтука вече ме разсмя, искрено. Железен си :D :D :DТва някакви терминатори ли ще са? Потомците на истинските комунисти отдавна са в чужбина, тука останаха само oтрепkите и люспите.А иначе заповядай, не съм удрял старец, ама за теб ще направя изключение. :D
188
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСпокойно, хляб ще ви се даде. Няма да има пържоли, ама няма да умрете от глад.Това да ви е проблема.Не разбирате ли, че има пандемия. Или се натискате да пипнете бацила на работните места?Държавата каквото може, ще помогне, това все пак не са комунистите.Ипотеки, кредити.. да сте мислили когато сте ги теглили.
187
2
 
2
 
! Отговори
f преди 4 години
Забранете на гугъла да влиза в България! Краде ужасно много!!!Краде логиката на търсене, оставяйки добрите бг логисти без работа, не е спрял да преснима книги и учебници, и скайпът е собственост на гугъл, така че и съдържанието на чатовете крадат! Нападнете гугъла, възвеличаващ сащ и разни богаташчета чрез кражба!
186
2
 
7
 
! Отговори
Boss преди 4 години
До Анонимен 189 Ще дойдат потомците на истинските комунисти - такива не сте и сънували, не сте и виждали. За реванш, да ви предяват сметката за гаврата по време на чума към цял един народ!! Няма да има къде да се скриете!! С пари няма да можете да ги подкупите. Такива хора на живо не сте и виждали!! Ще поживеем и ще видим ;) Лично аз ще те издиря тогава ;)
185
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименнеразбирам какво е гражданска война -човече ти май неразбра че днеска 70 процента от софия остана без препитание ? имаш ли представа колко хора имат ипотеки изплащят апартаменти кредити-колко народ е в неплатена? тук неговорим за вируси и незнам какво-говорим за глад ,чист натурален глад-тези хора след месец без спестявания няма да могат хляб да си купят,и тези със големите спестявания -нали знаеш че са на компющъра-идете 30 човека да си изтеглуте спестяванията да видиш колко са -0
184
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Bossако бяха комунистите на власт, можеше и това да стане. Сега мечтата ви е пак да грабите мандри, и само разстрели на стадионите сънувате. Що не метнете и една бомба в някоя църква? Толкова си можете. Айде литвайте при бай ви Тошо, да му се жалвате колко добре било при него.
183
1
 
1
 
! Отговори
БеСеПеец преди 4 години
До Анонимен 184наборе, на какви пари си се осигурявал бе? На минималната цял живот ли?
182
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иии било рисково? За другите страни не е ли рисково? Пък и нали ние бяхме една от най-стабилните икономики в ЕС? Или когато трябва да се самохвалим сме най, а когато трябва да правим нещо за гражданите не сме толкова най.
181
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До минчоти май не разбираш какво е Гражданска война. Това което описваш е нещо съвсем друго, викат му битово престъпление. Няма да се стигне до там, колкото и да ти се иска. Запомни ми думите.Патенце можеш да викаш на любовника си.