Аптека в столицата затвори, продавала лекарства без рецепта

Фармацевти негодуват: Това е репресия!
17 мар 2020 14:40,
61
Аптека в столицата затвори, продавала лекарства без рецепта
Снимка: БГНЕС

Вече има затворена аптека в столицата заради проверките на МВР и прокуратурата дали в аптеките се продават лекарства без рецепта, съобщава БНР.

"Проверките на МВР по аптеките са репресия спрямо колегите ми, които са готови да затворят", заяви председателят на Асоциацията на аптекарите в България Николай Костов.

Няма как пациентите да имат винаги рецепта, защото достъпът до личните лекари в момента е затруднен, коментира още той:

"Точно в този момент, когато всички са безкрайно натоварени, изнервени, изморени, само проверки ни липсваха. И някои от колегите искат да затварят аптеки, други искат да протестират, защото чувстват, че това е несправедливо", настоява Костов.

Той посочва, че пациентите не могат да имат рецепти, тъй като в момента посещението при лекарите е непрепоръчително.

"Тези проверки целят да накарат фармацевтите да не ви дават лекарства, от които имате нужда, които сте пили цял живот едва ли не. Защото никой не си купува лекарство за кръвно, защото ей така му е хрумнало", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
5
 
! Отговори
Емил Странжев преди 4 години
До КОРУПЦИЯ Докато се добереш до ДЖИПИ или друг лекар специалист, ще се заразиш, загинеш от чакане, после и плащане с неизвестни цени под и над маса
56
0
 
4
 
! Отговори
пояснение преди 4 години
да затварят аптеки които продават лекарства и консумативи със завишени цени!
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПочнАхме го по нашенски. Очаквах поне седмица да устискаме с некви нормални нива на човечност, ама нейсе. Кой затваря аптека при такова положение?! Ама това сме си... Няма да се оправим. Ако ще пандемия, ако ще нов световен ред... Ние и новия световен ред можем да го побългарим! Някой съмнява ли се.
54
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
в аптеките няма лекарства срещу възпаления на отделителната система които сеполучават срещу рецепта те не са свързани с грипа защо ги няма
53
4
 
13
 
! Отговори
ПОРЕДНАТА МАЛОУМЩИНА преди 4 години
Да затвориш аптека за продажба на лекарство е безумие!!! Само *** може да извърши таква глупост.
52
16
 
7
 
! Отговори
мачкяй боклуците преди 4 години
да им се отнемат лизензите пожизнено, има достатъчно аптеки с мерак за развитие,
51
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
геноцида излезе наяве
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 34И защо просто не си купиш литър белина за 1-2 лв. да го разредиш с водица и да минеш повърхностните, които те притесняват?! Да измиеш вещите (ключове, очила, кaлъф за телефон, портфейл) с топла вода и сaпун. Също така може да си изпереш дрехите, да ги изсушиш в сушилнята на висока температура/ ув-лъчи (слънце) или да ги изгладиш.Ако те притеснява храна я изпечи/свари.И да - мийте си ръцете със сaпун и хладка вода! Минавайте телефон със спирт/ракия.
49
5
 
23
 
! Отговори
КОРУПЦИЯ преди 4 години
Проблема не е рецептата а Корупцията. Полицай взимат решвети, затварят аптеки които не дават. Кой ще ходи сега при личен лекар с този вирус?? Лекарите сега са за по важни неща. Цял свят гледа сега да не ходи при лекар за дреболия. Нашите полицай са корумпирани повече от мексиканските и колумбианските взети заедно.
48
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът и ГЕРБ най-сетне имат шанс да подмладят нацията, като затрият старите българи.
47
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При извънаредно положение в Китай ги стрелят в главата на стадиона за да видят цял свят. В Европа сме либерали и *** и затова умираме.
46
3
 
39
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Абе оставете хората да си продават спокойно лекарства бе...как не ви увират главите, че само мъчите тоя народ. Сега в това време къде да ходиш по доктори за рецепта? Че те ОПЛ не си вдигат телефоните и не можеш да ги намериш като ти трябват, особено през почивните дни. Съсипахте я тази държава. Толкова ли не може тия частници да работят всички в болница, ами трябва да ги търсиш по етажи и кьошета из целия град! За един мехлем за очи ше търсите рецепта...???
45
4
 
11
 
! Отговори
До Анонимен/34 преди 4 години
Утре да не дойде производителя на Олио/брашно/хляб/храна и когато е криза да ти каже - да си учил как меси хляб а не дезинфектант. Сега плащай 100 лв за 500 гр. Или ако не искаш на 1/2 ццена специално за теб мога да ти го продам...И изобщо това е валидно за всички стоки когато са дефицитни.
44
1
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До ГробокопачАнтихриста ли ще се появи ?Идва времето на Страшния съд !
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой не е разбрал това наистина е репресия, а извънаредното положение какво е карнавал ли. Смешници.
42
1
 
1
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Благодаря !
41
3
 
13
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
А утре като ти спре тока, да дойда ли да ти звънна на вратата и да ти искам 500лв, за да ти го пусна, понеже нямаш знанията или да те оставя да бърникаш по кабелите? Ако ти е скъпо съм сигурен, че имаш знанията как да си запалиш огън.
40
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фармацевтите и те са на първа линия в епидемията но за тях има само проверки и глоби.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До неразбралНа майка е тримесечна, може да има и други
38
2
 
19
 
! Отговори
и ... преди 4 години
В моята раница има всичко, но почти един чувал е е зает с лекарство; имам и апарат за кръвно, апарат за кръвна захар ...Имам всичко ..През лятото например, като ми стане лошо, влизам в първата аптека и искам съответното лекарство, а те ми го дават. Е, сега тези хора да ги пращаме в Белене, така ли?Тези които това са го сторили, бъдете уверени, един светъл ден, било техните деца или внуци, те ще плащат за тези деяния.Бъдете уверени!