Радикални мерки: Гешев иска незабавна карантина за Банско

Да минимизираме щетите, зове главният прокурор
Обновена: 17 мар 2020 15:21 | 17 мар 2020 15:05,
188
Радикални мерки: Гешев иска незабавна карантина за Банско
Снимка: БГНЕС

Банско да бъде поставено незабавно под карантина, призова главният прокурор Иван Гешев.

"Трябва да се вземат много по-радикални мерки", призова обвинител №1.

"Да минимизираме щетите, защото щети ще има", каза още той. Според главния прокурор радикални решения са нужни, колкото и крайни да изглеждат в момента.

Още по темата

"За мен е крайно наложително незабавно да се постави под карантина град Банско", заяви главният прокурор.

"Меко казано сме в извънредна ситуация. Да се вземат твърди, адекватни и навременни мерки. Сега, веднага, утре ще е късно", настоя главният прокурор.

Според Гешев държавата няма как да спре разпространението на коронавируса, но трябва да премине в режим "почти на военно положение".

Той призова управляващите да направят всичко възможно държавата да произвежда сама за себе си стоки от първа необходимост.

"Негативните сценарии в Европа вероятно ще се развият и при нас", каза Гешев.

Той призова да се ограничат дейности, без които може да се живее -  пътувания, почивки, екскурзии с автобуси.

"Това са неща, които не са адекватни към момента. Няма как обаче да спре да работи държавата. Нека действаме като колектив, а не като изплашени индивиди", каза още Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
14
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
Защо не потърси отговорност от тези ,които не са затворили Банско и Пампорово, след като в цялата държава има извънредно положение?-Защото Пампорово е целия на Цветелина Тиквунделска.А лапането е основен приоритет на всички герберасти ,все бивши милиционери , и до един бивши комунисти.И сега заради герберската алчност ,цялата държава гори.
91
2
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Гешев каза "почти военно положение".Господин Гешев, нека бъдем радикални. Защо "почти" ?Дайте направо военно положение !Аааа, простете ! Забравих, че при военно положение нсчело на държавата застава ... Президентът ! :):):)А, това не се харесва на г-н Гешев.
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пред правна комисия в НС Гешев призова държавате на премине на "самозадоволяване на нуждите си" (точен цитат).
89
2
 
11
 
! Отговори
Банско да се срине преди 4 години
Всички хотели на Велчев, Плевнелиев и остналите велможи от ГЕРБ и БКП в Банско да бъдат срутени! Цялата ски зона е незаконна и унищожава Пирин! Незабавно да се изрине всичко с булдозери и Банско да се върне към гледането на овце и крави!
88
0
 
15
 
! Отговори
От Банско преди 4 години
Късно е либе за китка. По големата част от работещите в Банско вече се прибраха по цяла България и най вече са по София още от миналата седмица. Тази карантина най вече може да ни предпази от прибиращите се *** от Италия за Разлог и от Германия в Банско стига карантината да важи и за тех разбира се
87
0
 
22
 
! Отговори
ДВОЙНИ СТАНДАРТИ преди 4 години
Що не бяхте радикални, Китай гато трябваше да заъворите границите ?Що не сте радикални спрямо завръщащите се роми ?Все на наш гръб радикалност - байгън !
86
6
 
1
 
! Отговори
ММ преди 4 години
Явно нищо друго не можете да правите, освен да изливате злъчта си.Напишете си имената и се смирете за Бога?
85
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев иска "военно" положение. При военно положение не трябва ли главнокомадващият на армията - Президентът да поеме командването. Гешев всъщност не иска "военно", а "милиционерско" положение и той да командва
84
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте плюли хората които мислят за вас!Свършете нещо полезно за обществото!Или оня горе на небето да вземе да поразчисти малко.....***!!
83
15
 
3
 
! Отговори
Супер най после преди 4 години
Браво на главния прокурор, трябва да приложи жестоки радикални мерки на тея мърлячи. 100% подкрепа!!!
82
2
 
34
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Всеки ден от Испания и Италия се прибират хиляди наши шведи ,прогонени заради вируса.Запоите почват веднага ,защото носят по някое и друго евро.Никой не може да им каже "Копче" , особено в гетата и по селата ,където полицай не стъпвал от години.-А този плешивец бръщолеви някакви нелепости и плаши гаргите ,имитирайки Цвъко от силните му години.Всъщност ,защо Гешефтаря не провери хотела на Цвъко в Златоград ,вместо да плаши аптекарите?
81
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Военно положение може в Турция да обявят. Ние нямаме армия. Най-много утре да осъмнем с полицейска държава.
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааааа не може така, заразените Англичани къде ще карат ски и плюскат пътжоли ... Република Банско е в друго измерение, за тях 1 лв печалба е по-важен.
79
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С решение на правителството Гешеф от два дни е началник на Щаб към прокуратурата, който следи дали се изпълняват мерките на извънредното положение. Така че са му дадени правомощия и има право да поиска блокада на определен град, полицейски час и други такива.
78
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да прав е.За да настоява зна4и е информиран за нещо което ние не знаем.Обикновения 4овек не осазнава все още опасноста.
77
0
 
10
 
! Отговори
Пей сърце преди 4 години
Тъкмо, другата година по това време, като излезнат ваксините ще сме свободни.
76
0
 
8
 
! Отговори
А преди 4 години
Ще наказват медицински сестри и лекари, а от Англия, които продължават да идват в Банско ще ги дондуркаме, може да им изплатим компенсации от пенсиите на старите хора- нали те са най- застрашени и ако искат малко защита, да се откажат от пенсиите си, за да се подпомогне туризма и да не нарушаваме рахата на вирусоносителите, които велика Англия ни праща. Трябва да изпратим и чартъри до всяка точка на света, за да приберем тези, които, за да не загубят 100 лева, не се отказаха от екскур
75
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банско-червения БКП-Рай на националните червени предатели начело с Вапцаров. Вирусът ще ги "оплоди" по "Брежневски".
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мани карантината, национализирай хотелите!
73
1
 
21
 
! Отговори
Частник преди 4 години
Ако бяха затворили границите нямаше да има Банско, Василовци и д-р. Отговорност за това е на правителството, защото не направи нищо да не влиза вируса. До това води криворазбраната демокрация. Няма термокамери, няма предпазни средства. Производството на тези средства трябваше да го планират преди 2 седмици поне. Но на кой ще кажат като всичко е частно, освен ако не е обещана комисионна на частника, но не и за работника.