Разследват лекари, обявили че починала жена е била болна от COVID-19

Досъдебното производство е за изнасяне на неверни данни
19 мар 2020 07:00,
115
Разследват лекари, обявили че починала жена е била болна от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Досъдебно производство и следствено дело е образувано срещу лекарите от МБАЛ "Св. Мина", обявили, че 84-годишна жена, която почина от пневмония, е заразена с коронавирус.

Още по темата

Това съобщи пред DarikNews директорът на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Досъдебното производство срещу двамата лекари от болницата е образувано за това, че са изнесли неверни данни чрез медиите и чрез тях са предали заблуждаващи знаци за тревога.

Припомняме, че двамата излязоха в живи включвания пред медиите и информираха, че здравното заведение няма подготовка да поеме болни от коронавирус, липсват защитни средства и оборудване, както и че част от персонала е напуснал по тази причина.

Властите се самосезирали и двамата били извикани да дадат обяснения в Икономическа полиция. Те са предупредени с протокол по Закона за МВР, а от болницата е изискана информация и предстоят разпити на още свидетели.

Следственото дело пък е за причиняване на смърт по непредпазливост, в резултат на немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.
Окръжната прокуратура под тепетата се е самосезирала за случая с 84-годишната жена, която почина на 14 март. По-рано вчера стана ясно, че по случая е назначено медицинско изследване, което е доказало, че тя не е била заразена с коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
1
 
! Отговори
Мечо Пух СиЗинПин преди 4 години
а мене никой не ме разследва, муахаха, пак се измъкнах!
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи е забранено да се обявава, че някой е починал от Коронавирус -Ковид-19 тъй ли ? Друго какво е забранено не e ли редно да обяснат на лекарите първо за да са поликоректни. Напишете си за всеки случай по едно предсмъртно писмо в което напишете, че не сте умрели от Коранавирус Ковид-19 сами за да не ви арестува шайката. Ако не беше тъжно щеше да е смешно.
23
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите вече са заразени, затова всичко вече е безплатно. Отивате до магазина, взимате и бегате. Истински комунизъм.
22
3
 
6
 
! Отговори
ЗзЗ преди 4 години
До 45В Тубата има репортаж от Италианските болници с кадри. В едната има над 100 починали и нито един излекуван. Можеш и да видиш че апаратурата там е на светлинни години по-напред от нашата. Пациентите ги слагат голи по корем и им бутат една тръба с въздух и толкова - или се оправяш или не. Не, не трябва да се стига до паника или истерия, но трябва да се вземат мерки. Едва ли искаш последните ти дни да са по корем с тръба в устата, плувнал в собствените ти ***, нали?
21
2
 
6
 
! Отговори
Си Дзин Пух преди 4 години
Какво е нивото на праховите частици в София? От Китай казаха, че вече човек може да види кратерите на луната с бутилка бира.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки да си отговаря за приказките.Винаги е имало малодушни мрънкачи, които в работата си са около нула, но винаги въртят интриги.За медиите са находка, но всяко нещо се плаща.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
когато на прокурорчето дето разследва жената, бащата, майката или маминия-златен син или дъщеря хване хрема и му трябва консултация с лекар, набързо ще запее друга песен.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха,на живо от Банско майните от Пловдив преди Два дена !!! !!! отишли в Банско ??? в ситуация на извънредно положение !!! - сега циврат по тв ,че искали в къщи - кат сте толкоз прости ще стоите там и ще плащате !
17
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26Не съм номер 23, но като гледам и чета какви гадости пишеш, само доказваш, че си ска.пан ***. И не се подигравай на починалите и живите, у.род. А по темата ще кажа, че истерията, затегнатия контрол заради този скапан Ухански вирус са пресилени и прекалени. Да ти забранят да ходиш свободно, на вън и на работа.. а само да си седиш у дома... Това не е нормално! На полицаите им се дават права да тормозят без причина хората, а куките не са толкова настървени спрямо ци.гганите
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избива ни на агресия, а това не е добре... Или поне не е насочена правилно... Тия двамата по-долу защо не се обединят да претрепат някой оял се политик...
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От кого е било назначено това медицинско изследване после ? Тука е ключа от бараката. Имам усещането, чме започва да се прикриват смъртни случай от коронавирус.
14
1
 
6
 
! Отговори
Шарите преди 4 години
Не вярвам поради чисто икономически причини да са останали свестни лекари на територията при това заплащане. Нищо лошо не искам да кажа.
13
1
 
6
 
! Отговори
Миле преди 4 години
Браво чудесна мотивация за работа им дадоха за лекарите :)
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не клатете стабилитета ей лекари, като ви питат медиите казвайте, че имате купчина маски и ръкавици и сте се подготвяли от 4 години за тоз зловреден коронавирус и сте го чакали с огромно нетърпение и не ви е сварил неподготвени по бели ***. Как не ви е срам да лъжете тъй безогледно лъжци със лъжци. Искаме нови лекари внос от Япония.
11
3
 
3
 
! Отговори
........... преди 4 години
На страха очите са големи...Като се добави липсата на професионализъм, нежелание за работа, желание за самоизява и непочтени опити за увеличение на заплатата, търсене на разни облаги ще се очертае личноста на въпросните лекари. Дано по-малко са такива, ама на дали....
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази "болест" поне ще отвори очите на много заспали , надявам се.
9
0
 
7
 
! Отговори
Нелекар преди 4 години
Страхът управлява добичетата.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз на лекарите ли да вярвам или на хора дето са калинки всеки ден сменят министри и се хвалят, че имат дълга резервна скамейка, колкото и некадарници да си назначават винаги могат да ги заменят, защото имат дълга резервна скамейка пълна със калинки и некадърници. И едно магаре да предложат за лекар и него ще си го назначат за лекар диктатурата позволява и магаре да се назначи.
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя може да почине и от рак на жлъчката и пак да е заразена с коронавируси, едното не изключва другото. Браво на лекарите, че са проявили съобразителност и са я проверили и за коронавируси и така са спасили още стотици човешки животи По-страшно от коронавирусите е репресивният апарат на милиционерите. Истинските професионалисти си вършат работата, въпреки всички пречки и репресии дето им ги създават калинките.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БравоТова е друга жена, информирай се пък тогава пиши.