Младенов: Мерките ще стават още по-сериозни!

МВР с бланка за улесняване при влизане и излизане през областните градове
Обновена: 21 мар 2020 18:26 | 21 мар 2020 16:35, Петя Славова
104
Младенов: Мерките ще стават още по-сериозни!
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция "Български документи за самоличност" за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, в спешен порядък бе изготвена бланка за декларация, съобщиха от МВР.

Още по темата

Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март.

От МВР припомнят, че от 00.00 часа днес на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост - полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

"Разпоредил съм на колеги да бъдат по-гъвкави в този първоначален момент и да преценяват необходимостта на всеки да пътува. Мерките ще стават по-сериозни и именно заради това сме разпространили декларация, която всеки може да попълни. Тя е налична на сайт на МВР, а служителите на КПП-тата ще имат празни декларации за попълване", обясни вътрешният министър Младен Маринов, цитиран от Нова тв.

Той добави, че ако хората от малките населени места решат да пътуват към големите областни градове, ще им бъде нужна уважителна причина.

Над столичния квартал "Факултета", от днес дрон ще отправя предупреждения за спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса и ще следи за струпване на групи хора.

Маринов добави, че ако хората от малките населени места решат да пътуват към големите областни градове, ще им бъде нужна уважителна причина.

"Хората, които живеят на друг адрес, различен от личната карта, да не ходят да си сменят регистрацията, за да могат да минат през КПП-то. Достатъчно е да попълнят адреса си в новата декларация, която пуснахме днес", допълни Маринов.

"На този етап сами разбирате, че мерките приложени на територията на цялата страна срещу възрастни хора не предполага полицията да действа като срещу престъпници затова апелирам, че това се прави за тях и те се излагат на риск. В интерес на истината обиколих и парковете в централната част на столицата, празни са, но пък наблюдаваме друга тенденция да излизат извън София и да се събират по околностите", обясни Маринов.

Вътрешният министър съобщи още, че под карантина на територията на цялата страна са около 7 хиляди души. Вече има образувани и няколко десетки досъдебни дела на нарушители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младенов тези униформените дето са като кърлежи те само смучат българска кръв,, да извадят палки пистолети и да почнат да бият на ред. Амин
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ме Ограничат да Излизам ще си Хвърлям *** из Прозореца :) Нека Патрулката го Събира :)
85
0
 
1
 
! Отговори
ГЕШко преди 4 години
Мин. Маринов, болест се лекува и лекарства срещу коронавируса вече има и се изпитват върху хора. В България с такива на базата на хинина лекуват К.Домусчиев. Вчера президент Тръмп също каза лекарства, едното от които е на базата на хинин. Само че вие сте полицаи и на вас все ограничения и репресии са ви в главите. Гл. прокурор пък си е втълпил старите хора само по двама да бъдат и сигурно е освободил арест за непослушните. Разберете силоваците, че болест се лекува с ум, а не с палки и белезници.
84
0
 
5
 
! Отговори
re преди 4 години
Omrazna na naroda da sme tolerantni kam malnzisvoto koeto ima poveche prava ot naz za naz zkonite vajat za tqh ne
83
0
 
9
 
! Отговори
fffff преди 4 години
Няма лошо да ни ограничат, но .. Има едно но. Но не е нормално аз да не мога да изляза от града, а да може да идват от Италия,Испания и т.н. Границите трябваше да затворят преди месец. Иначе всичко е безмислено.
82
0
 
13
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Е защо така вече една седмица извънредно положение,а заразените се увеличават???
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да ходя на работа. Не искам да вися в понеделник 3 часа на КПП, за да правяБВП и да храня с него тези, които се чудят как точно да направят нашата мъка максимално голяма. Е, искате го, ще си го получите. Като се опразни държавната касичка, ще ви питам какви заплати ще получите, драги администратори на живота ни.
80
3
 
13
 
! Отговори
Сатанаил и Страхил преди 4 години
Aйдe бe, дoкaтo тъпитe бугaри cи мълчaхa прeз пocлeднитe10 гoдини и ce ocтaвихa дa ги "дoят" тумбa oт ceлcки тaрикaти/нaчeлo c Пaдишaхa/, ceгa eднo нищoжнo вируcчe щe им "cкриeтoпкaтa" нa тeзи хaйдуци !Дa живee СОVID-19 !
79
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
е,ше стават,ше стават все по-крути мерките.Колелото се завъртя,духътнаСатан се освободи най-после от срамните за него задръжки ,и сега нищо няма да го спре."И ще се даде на Антихрист да подтиска человеците хиляда години"..Айде да ви е хаирлия ТОТАЛНИЯ Антихрист!.Той търпя,прави се на "благ и търпелив",но вече май ацетона го е ударил в главата..-"Мамка им!..Стига с тоя ***-хората!"Така е!..И знаете ли защо?..-Щото сте страхливи и бездушни създания,за това секи мошеник може да ви върти на м
78
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доволни сме, искаме и режим на тока и купонна система също и да възстановим мавзолея. Арестувайте и драгалевския крадец най-сетне.
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо се разпространява толкова бавно ????? дано до май месец да стане
76
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В целия този лъжлив театър са впрегнати и полиция и доброволци и още незнам какви артисти,за да се представи всичко пред краварите както трябва и да се бетонира бокича за вечни времена!Айде ще има да си спомняте за соца като за екскурзия!
75
3
 
18
 
! Отговори
Истина преди 4 години
Абе БЪЛГАРИ ако може да се каже че сте такива '''' Вашата единствена истина се казва КАЛАШНИК ИНАЧЕ СТЕ РОБИ И ***
74
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще работите и консумирате по команда.нема мислите за глупости
73
3
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До До 61 78 Серсемин ама жив серсемин.
72
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си попълвате декларацийките за пътуване. Комунизма ще ви се стори рай. Там милЮцюнерите само питаха. Тук ви питат, пишете и подписвате. Хахахаха. Бай Тошо гледа отгоре и се смее.
71
2
 
23
 
! Отговори
Вълчан преди 4 години
Не превивайте много пръчката - може да се счупи.
70
2
 
9
 
! Отговори
До 61 преди 4 години
Да бе, големият мъж си, нема що. Както знаем, всички големи мъже, обичат да ги командори някой дебел чичко. Нали бе, ти на казарма бил ли си? Най-вероятно не, но да ти врякат постоянно "напрай т'фа, не така, аз мога по-добре (ама нема го напрая)." Не е приятно. Всеки, който иска да живее в диктатура е серсемен.
69
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина с всеки изминат час остава без права,има само задължения.
68
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутро-милиционерска хунта...