Българи се връщат от Лондон, а в Бургас се боят от тях

В същото време други 200 българи заминават за Острова
23 мар 2020 16:27, Елка Василева
70
Българи се връщат от Лондон, а в Бургас се боят от тях
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Сто и петдесет българи се връщат в България с полет от Лондон до Бургас. Самолетът трябва да кацне в 22.30 часа. Този факт породи сериозно недоволство в социалните мрежи.

Полемиката се води вече втори ден. Отправяха се даже и призиви за блокада на изхода на бургаското летище, за да не се допуснат завръщащите се на българска територия. Опасението на местните хора е, че може да бъде "донесена" зараза с коронавируса, предаде БНР.

Администратор на една от големите групи във Facebook изрази опасение от начина, по който те ще бъдат карантинирани.

Още по темата
"Доброволна карантина какво значи? След като аз и мои колеги можем да си спрем бизнеса за седмица, две, три, колкото се наложи, да си върнат пратките от куриерите, за да минимизират тотално заплахата от тази зараза. Значи другите могат. Тези, които живеят навън, можеха да изчакат. Ако някой някъде неотложно трябва да се прибере, нека да се прибере, аз не съм против тези хора. Аз съм против това, че тук няма да последват никакви мерки", каза Мартин Пенчев.

Заради мерките за безопасност и забраната да се събират много хора на едно място днес протест няма да има.

От общинския кризисен щаб в Бургас коментираха, че е нормално българи да искат да се приберат в родината си.

Повечето пътници, които ще пристигнат тази вечер в Бургас, не са жители на града, а ще трябва да отпътуват към различни населени места. Те ще преминат през всички предвидени мерки за безопасност.

Други 200 българи ще заминат за Лондон с обратния полет за Лондон. Това казаха пред БНР кметът на Бургас Димитър Николов и директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров.

"Щабът взе решение за прибиращите се тази вечер от Великобритания да осигури безплатен автобус, който да ги транспортира". На всички, които кацат на летище Бургас, им се измерва телесната температура, обясниха те.

На КПП-тата на входовете и изходите на Бургас няма струпване на коли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Простите и кресливите, дето само знаят да плюят срещу страната, без да са дали грам принос за нея, сега се връщат от "новата си родина" подвили опашка, сигурно пак зъбите искат да си оправят ;) !!!
58
2
 
2
 
! Отговори
Един преди 4 години
Държавата ни е безхаберна, това е геноцид!!!Защо се позволява това движение.Тези хора не се ли осигуряват там, чий ще го крепят тук???Какъв капацитет, мислят, има българското здравеопазване?Като всичко отмине пак ще нарамят дисагите за натам, но сега се сетили да се прибират.Бойко да ги вземе у тях в Банкя!!!
57
2
 
3
 
! Отговори
ivanov преди 4 години
ДА СИ СТОЯТ ТАМ ,ХУБАВО Е ТАМ ЕВТИНО , ДА ХОДИЯТ ПО РЕТОРАНТИ И БАРОВЕ . ТУКА НЕ Е ДОБРЕ ТАМ ДА ХАР4АТ ГОЛИЯМАТА ПАРА ДЕТО СА ИСКАРАЛИ.
56
2
 
9
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
ШИШИ аз също иэбягвам да контактувам с майка си,но не сея омраза и разделение,а не всеки е извадил късмет в чужбина и всеки има право да се прибере в къщи,а за това си има правила,не се правете на нещо от което няма нужда,защото това по закон е наказуемо със затвор,щото тук всички са анонимници,и си драскат кво им кефне
55
2
 
6
 
! Отговори
Шиши от Дубай преди 4 години
Не знам що се заяждате с хората, които си изказват мнението (*** за теб се отнася) . Напълно съм съгласен с Георги Г. Щото и на мен ми се прибира при близките ни. И на тях им се иска да си видят внучето , което и без това виждат рядко, ама няма начин да рискуваме здравето нито на родителите ни, нито на околните хора. И цялото това упражнение да сме някъде си без реално да работим ми струва скъпо ама не и по скъпо от живота и здравето на хората по пътя на заразата
54
7
 
10
 
! Отговори
Bai vasil. преди 4 години
Това ще ви е най голяма грешка в живота.не ги пускаите в Балгария.ще си сложим сами въжето.това ще е наи голямата грешка на балгария в новата и история.ще има много заболели щте стане страшно.обричаме себе си.освен пари от Англия и болести ще докарат.95:/: от балгарите него одобряват това.
53
5
 
3
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
смях. някой добре пързаля скотовете по целия свят. разкри им името на един от вирусите които са част от коктейла грип, каза им че е смъртоносен, забравяйки да спомоне че е смъртоносен колкото грипа и за същите рискови групи, и цялото човечество забрави права, забрави работа само и само да се спаси от "чумата". цирк корона.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да ги закаран в някакъв изолатор и полицията да не ги пуска поне 14 дни да излизат.
51
2
 
11
 
! Отговори
Георги Г. преди 4 години
До бай ИванХайде няма нужда да използват. Абсолютно ми е все тая какво правят там. Те са си направили своя избор да работят и плащат данъци там. Каквото са го правили, да продължат да го правят ТАМ. Утре като пламне цялата държава от завръщащите се от "по - хубавото място", последиците ще са всички, които живеем на "по-лошото"
50
8
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Тия от Лондон не са отишли за кеф, да работят в чужда държава.Където е имало комунизъм и разруха,има и миграция като спасителен пияс.Тия българи се завръщат,за да използват паузата на карантина в Лондон,за да се видят с родителите си,след което пак ще се приберат.Докато има червени олигарси,ще имаме и " износ" на работна ръка.Некадърните ни " индустриалци" тип Банови,докараха държавата ни до фалит!
49
5
 
1
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Горкия Георги Г,целият свят се върти около него,другите да го .
48
4
 
17
 
! Отговори
Георги Г. преди 4 години
Какъв е тоя абсурд бре?!? Аз да седя с малко дете вкъщи, да ми се обърне цялото ежедневие нагоре с главата, не мога даже родителите си да видя, защото са в друг град, а и не е редно, и да се надявам, че това ще ми е най - малкия проблем, а някой да пусне един самолет от държава, в която рошавия им премиер, обясняваваше как ще правят колективен имунитет?! Който е ходил там, да си седи там, докато тая мизерия отнмине. Има много малко "извинителни" причини някой да тръгне да си сменя държавата сега
47
3
 
3
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
До49,ти си поредния остроумник,който много говори а нищо не казва,къвто бащицата такива и отрочетата му,ей това е пандемия,интересно не взимаш позиция по публикацията,явно си чешеш езика.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТъпомерАбе какво да си ме засегнал мен - дали ми влиза или излиза на тебе изглежда много ти е задремало. А на мене никак. Недей засяга себе си, това исках да ти кажа, по - добре си остани анонимен, така и да ти влезе няма да правим аналогии. Наистина стигам до извода че думичката си я използвал правилно. Защо ли да очаквам правилна реакция от човек който наистина си е *** и няма жалост към себе си да ни го покаже?
45
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са от същите убитаци, дето иначе пишат по форумите колко са велики, че живеели в "уредените" западни държави и колко били прости останалите в България. Сега се видя какви сте плъхове наистина.
44
11
 
6
 
! Отговори
Зъзито преди 4 години
Какво циврити ва бай *** ?
43
7
 
24
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Сърбите правилно направиха , забраниха на всички да влизат в страната , независимо дали са чужденци или сръбски гражданин . Криво разбрана солидарност е , да се прибират някакви , където до сега само коментират , какво било в България , сега да ми идват , за да носят зараза и да разболяват хората , които са останали в България. Да ме извиняват , но да си стоят там , където е " прекрасна" здравната им система и "демокрацията " . Там си плащат данъци , там да си натоварват здравната система .
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да се разберем и да не се заяждаме българи с българи. Забравяме виновникът за всичко кой е. И едните и другите са прави. Тук неизпълняващи задълженията си е правителството. След премерване на температурата на аерогарата пристигащите се настаняват (както на запад) в специално оборудвани за това места. Много хотели на запад се самопредлагат. Пристигащите остават в стаите си две седмици. Пак се мери температура и ако нямат се пускат да си ходят в къщи.
41
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е смисълът да спрем работа и да си седим по къщите без доходи, а в същото време да си внасяме заразоносители и да ги пръскаме из цялата страна? След седмица ще ми реват, че мерките не действат и трябвало по-строги мерки. Още преди месец трябваше да затворят границите и да спрат полетите. Другото е "мижи да те лажем".
40
0
 
1
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
До анонимен41,наистина си анонимен,явно ни ти влиза ни ти излиза,извинявай ако съм те засегнал