Българи се връщат от Лондон, а в Бургас се боят от тях

В същото време други 200 българи заминават за Острова
23 мар 2020 16:27, Елка Василева
70
Българи се връщат от Лондон, а в Бургас се боят от тях
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Сто и петдесет българи се връщат в България с полет от Лондон до Бургас. Самолетът трябва да кацне в 22.30 часа. Този факт породи сериозно недоволство в социалните мрежи.

Полемиката се води вече втори ден. Отправяха се даже и призиви за блокада на изхода на бургаското летище, за да не се допуснат завръщащите се на българска територия. Опасението на местните хора е, че може да бъде "донесена" зараза с коронавируса, предаде БНР.

Администратор на една от големите групи във Facebook изрази опасение от начина, по който те ще бъдат карантинирани.

Още по темата
"Доброволна карантина какво значи? След като аз и мои колеги можем да си спрем бизнеса за седмица, две, три, колкото се наложи, да си върнат пратките от куриерите, за да минимизират тотално заплахата от тази зараза. Значи другите могат. Тези, които живеят навън, можеха да изчакат. Ако някой някъде неотложно трябва да се прибере, нека да се прибере, аз не съм против тези хора. Аз съм против това, че тук няма да последват никакви мерки", каза Мартин Пенчев.

Заради мерките за безопасност и забраната да се събират много хора на едно място днес протест няма да има.

От общинския кризисен щаб в Бургас коментираха, че е нормално българи да искат да се приберат в родината си.

Повечето пътници, които ще пристигнат тази вечер в Бургас, не са жители на града, а ще трябва да отпътуват към различни населени места. Те ще преминат през всички предвидени мерки за безопасност.

Други 200 българи ще заминат за Лондон с обратния полет за Лондон. Това казаха пред БНР кметът на Бургас Димитър Николов и директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров.

"Щабът взе решение за прибиращите се тази вечер от Великобритания да осигури безплатен автобус, който да ги транспортира". На всички, които кацат на летище Бургас, им се измерва телесната температура, обясниха те.

На КПП-тата на входовете и изходите на Бургас няма струпване на коли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 34 пешо Казах - всеки с мнението си. дадох ясно да се разбере че такава солидарност за мен не е плод на ум, а на малоумие. Никога не съм толерирала нито псевдо солидарност нито псевдо благотворителност, нито нещо подобно, защото обикновено този който призовава за нещо такова очаква от другите да го осъществят. Не сам да си разтвори кесията. Същото е и в случая. По - голямо лицемерие от това здраве му кажи.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТъпомерАма как някои хора сами прекрасно си правят характеристика. Направо невероятно. Но защо е нужно да я показват и на нас.
37
2
 
10
 
! Отговори
До 34 пешо преди 4 години
Напълно те подкрепям.Затова,ние българите сме бедни,защото нямаме солидарност и помощ,гледаме само ние да сме добре. Затова индивид като Боко ни управлява,защото всеки докопал се до огризка от обяда на хиената,никога не ще погледне към другите, независимо че те може и да умират от глад. Факт е,че ние сме и на последните места по дарителство,но съм сигурен ,че на едно от първите по подлизурство,угодничество и арогантност.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дърт И аз се чудя. Вече ще се начетем на какво ли не. Би трябвало вече да сте свикнали.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПешоДобре радвам се че си толкова солидарен. Само гледай да не контактуваш много с тези хора, за твоя собствена безопасност. Или пък най - добре *** при тях ако ги срещнеш, ръкувай се целуни ги и им пожелай успех, за да не каже някой че си злобен. завистлив и не знам си още какъв. Аз такива скрупули нямам що се отнася до подобни сериозни неща. По - скоро бих спазвала нужните изисквания. Мисля, че така е по - добре Но всеки с мнението си.
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерене на температура не върши работа. Трябва да се тестват или да бъдат поставени под карантина поотделно и докато са в карантина да ги проверят.
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Телесната температура не дава 100%сигурност. Ако има температура означава че вече е доста лоша ситуацията. Има хора преносители без температура, без кашлица
32
17
 
7
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Явно вируса удря първо мозъците и наистина оставя трайни увреждания,това че в България са останали само мижитурки и мразят хората който имат смелоста да излязат и да работят,и ако не са постъпленията от тях тази държава щеше да я има само на картата,и въобще кои сте вие да забранявате на някого да се прибере в къщи,пийте си ракията яжте кюфтета от соя и не се излагайте.
31
3
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Тези дни се начетох на безумни коментари относно "завръщащите се". Първо една голяма част не са от т.н. "завръщащи се", а част от тези които непрекъснато шетат напред-назад търсейки препитание. Второ, кризата е всеобхватна и е нормално част от съкратените да се върнат временно, докато отново намерят късмета си някъде. Изобщо има всякакви случаи и всякакви съби. Но обединяващото на коментариите е голямата злоба, завист и жлъч на българи към българи завръщащи се в родината си! Отврат!
30
4
 
4
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До Анонимен 8А какво общо имат възрожденците с тези потенциални преносители на зараза?
29
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо да не се връщат ,да си седят в Лондон.
28
9
 
5
 
! Отговори
Т. преди 4 години
Абе момчета и момичета, Какво още се възмущавате? Не разбрахте ли вече, че това със социалната изолация е пълен т?
27
8
 
11
 
! Отговори
Оффффф! преди 4 години
До Анонимен 25Доброволно ли си стоиш вкъщи, докато ти умира бизнеса?Сърди се на тези, които са ти го затворили!
26
2
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Като гледам пълно е с проверяващи.
25
12
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Човекът е човек, когато е на път.Ако се свреш в миша дупка, вероятно си мишка.Какво тук значи някаква си карантина?!
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ми мериха температурата ,имена,телефон и на кой адрес отивам в Бургас ,като идвах от друг областен град....та тия от Англия и ще ги третират като мен,абсурд 15 дни карантина в някой хотел
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давате ли си сметка, че до оня ден бритиш пигита пируваха в Лондон, даже в много части на ОК не ги искат.
22
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи аз да си седя седмици наред в къщи,да остана без работа или да ми умре бизнеса,а накрая,някой,върнал се от гурбет да застане до мен в магазина и да ми лепне заразата,която е донесъл,защото властите са били твърде толерантни към него.
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извънредното положение се отнася само за нас-***.Вчера някой беше писал в статията за заразената от Пловдив- "ами тези хора имат родители тук, за това се връщат." Ако това е причината да се върнат можем да го наречем опит за убийство
20
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не мога да отида до парка, ама някакви пътуват до Лондон.